Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir pievagrybiais

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir pievagrybiais
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Sotūs ir aromatingi pietūs? Romantiška vakarienė? Šventinis patiekalas? Jei į kažkurį klausimą palinkčiojote, tai šis receptas kaip tik jums. Gaminant kvapas pasklinda po Sotūs ir aromatingi pietūs? Romantiška vakarienė? Šventinis patiekalas? Jei į kažkurį klausimą palinkčiojote, tai šis receptas kaip tik jums. Gaminant kvapas pasklinda po visus namus, taip ir norisi greičiau ragauti. Sotu, labai skanu ir iš paprastų ingredientų. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos krūtinėlės
500 gramų vištienos kulšelės (galima keisti šlaunelių mėsa be kaulo ir odos)
400 mililitrų vištienos sultinio
300 gramų bulvių
250 gramų pievagrybių
200 mililitrų balto sauso vyno (arba vištienos ar kito mėgiamo sultinio)
100 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštas kvietinių miltų (su kaupeliu)
30 gramų sviesto
2 šaukšteliai česnako miltelių (arba 4 išspaustų skiltelių česnako)
1 šaukštelis provanso žolelių (arba itališkų žolelių ar džiovinto raudonėlio)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti postambiais gabalėliais (kiekvieną krūtinėlę pjoviau į į 4 -5 dalis). Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais, morką supjaustyti griežinėliais, pievagrybius - ketvirčiais, svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti.
2.
Vištienos krūtinėlės gabalėlius ir kulšeles pabarstyti druska, pipirais ir česnako milteliais iš visų pusių, įtrinti.
3.
Į didelę keptuvę pilti aliejų, įkaitinti. Sudėti vištienos kulšeles vienoje keptuvės pusėje, o krūtinėlę - kitoje. Kepti ant vidutinės kaitros iš visų pusių iki kol vištienos gabalėliai ir kulšelės apkeps ir beveik iškeps (bet dar ne visiškai). Tada perdėti į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, kad neatvėstų (krūtinėlė keps trumpiau, tad ją perdėti anksčiau).
4.
Į tą pačią keptuvę suberti pievagrybius. Maišant kepti iki sukris ir šiek tiek atkeps. Tada atidėti į lėkštę.
5.
Į keptuvę įpilti dar šiek tiek aliejaus, dėti sviestą ir ištirpinti, sudėti bulves, morkas ir maišant kepti apie 4 min. Tuomet suberti svogūną ir česnaką, pakepti dar 3 minutes. Berti miltus, gerai išmaišyti ir pakepti apie 1 min.
6.
Nuolat maišant pilti sultinį ir užvirti, tuomet pamažinti kaitrą, supilti vyną, berti provanso žoleles, sudėti pievagrybius, vištienos gabalėlius ir permaišyti. Sudėti kulšeles ir lengvai įspausti, kad apsigaubtų skysčiu. Uždengti dangčiu ir palikti troškintis apie 8 - 10 min iki kol mėsa pasitroškins ir visiškai iškeps. Galiausiai supilti grietinėlę, išmaišyti ir dar truputį pakaitinti, kad viskas sušiltų,
7.
Prieš tiekiant tinka pabarstyti petražolėmis ar kitais žalumynais.
Patarimai:
Jei norisi skystesnio padažo, įpilkite šiek tiek sultinio ir švelniai pamaišykite, kad pasiskirstytų.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital