Kalėdiškas varškinis tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 107)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 107)
Kalėdiškas varškinis tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Kalėdiškas varškinis tinginys
Kalėdiškas varškinis tinginys
Kalėdiškas varškinis tinginys
Kalėdiškas varškinis tinginys
Autorius apie receptą: Labai šventiškas ir be galo paprastai pagaminamas varškinis tinginys, kuriam kalėdišką skonį suteikia imbieriniai sausainiai bei džiovinti vaisiai. Žinoma, vaisius galite Labai šventiškas ir be galo paprastai pagaminamas varškinis tinginys, kuriam kalėdišką skonį suteikia imbieriniai sausainiai bei džiovinti vaisiai. Žinoma, vaisius galite keisti kitais mėgiamais, tačiau spanguolių ir abrikosų derinys yra tikrai puikus! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų imbierinių sausainių
400 gramų varškės 9%
200 gramų sviesto
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų džiovintų spanguolių
100 gramų džiovintų abrikosų
1 vienetas apelsinų (nedidelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuo apelsino nutarkuokite žievelę ir atsidėkite į šalį. Svarbu - žievelės tarkuokite tik geltoną dalį, nes balta dalis karti.
2.
Džiovintus abrikosus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su spanguolėmis. Užspauskite apelsino sultis ir palikite pastovėti apie pusvalandį, kad susigertų (jeigu skubate, sultis pašildykite - susigers greičiau).
3.
Sausainius sulaužykite į mažus gabalėlius, kaip įprastam tinginiui.
4.
Į dubenį dėkite varškę, kondensuotą pieną, minkštą kambario temperatūros sviestą ir tarkuotą apelsino žievelę. Sutrinkite rankiniu elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos.
5.
Varškės kremą sumaišykite su sausainiais ir nuvarvintais nuo skysčio džiovintais vaisiais.
6.
Masę krėskite į kepimo popieriumi išklotą formą. Gerai suspauskite šaukštu, kad neliktų tarpų.
7.
Dėkite į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.
Patarimai:
Jeigu apelsino neturite po ranka, jo žievelės galite tiesiog nedėti, o sultis pakeisti 4-5 šaukštais juodos arbatos (arba kitos mėgiamos arbatos).
Šis tinginys man pats skaniausias su švediško tipo plonais imbieriniais sausainiais (rasite nuorodų komentaruose), bet žinoma, galite rinktis ir kitokius savo mėgiamus sausainius. Ar net paprastus sausainius ir tiesiog į varškę įmaišyti meduolių prieskonių.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Diana
2020-01-10 00:16
Dėkoju, labai patiko, puikiai sunaudojom imbierinių sausainių likučius po Kalėdų ATSAKYTI
Neringa
2019-12-29 12:04
suzavejo receptas, bet.. jeigu gaminsite jokiu budu netarkuokite apelsino zieveles, skonis kertasi su varske, ir keistu prieskoniu erzina , aisku skonio reikalas, bet apelsino zievele nedera visiskai.. pastebejimas ATSAKYTI
Dovilė
2019-12-29 23:14
Tarkuojant apelsino žievelę (tas pats galiotų ir citrinai) labai svarbu tarkuoti tik oranžinę dalį ir jokiu būdu netarkuoti baltos, nes balta suteikia kartumo ir tikrai pakeičia skonį. Ir būtinai apelsiną prieš tai labai labai gerai nuplaukite (o jei turite galimybę, rinkitės ekologišką), nes citrusiniai vaisiai dažnai purškiami įvairiomis antipelėsinėmis medžiagomis, kuris irgi turi skonio. Žinoma, jeigu žievelės prieskonis nepatinka, ją galima praleisti, o vietoje apelsino sulčių tinka ir tiesiog juoda arbata ar kita mėgiama arbata (pvz. su kalėdiškais prieskoniais) - išbandyta ir taip pat skanu :) ATSAKYTI
Dalia
2020-03-21 11:59
Sveiki,rekomenduoju citrusinius vaisius pamirkyti sodoje su druska(Po 1d.š)Taip tirpalas isvalo is poretosios dalies visus purskalus.Palikite nors 1val vaisius tirpale,geriau butu per nakti. ATSAKYTI
Dalia
2020-03-21 11:59
Sveiki,rekomenduoju citrusinius vaisius pamirkyti sodoje su druska(Po 1d.š)Taip tirpalas isvalo is poretosios dalies visus purskalus.Palikite nors 1val vaisius tirpale,geriau butu per nakti. ATSAKYTI
Irmantas
2019-12-28 13:18
Gardus ir lengvai pagaminamas. ATSAKYTI
Ginatrė
2019-12-25 15:10
O galit parodyti kokią būtent varškę pirkote ir kondesuotą pieną? ATSAKYTI
Dovilė
2019-12-29 23:18
Žinoma - varškę naudojau štai šią, o kondensuotą pieną šį, o sausainius štai šiuos (būna didesniuose prekybos centruose). ATSAKYTI
Dana
2019-12-19 00:51
Dariau, labai patiko, geras receptas ATSAKYTI
Lina
2019-12-18 12:14
Sveiki, kokią varškę naudojote? Nes man tinginys nesustingo ATSAKYTI
Ne autorė
2019-12-18 21:32
Gal naudojote netikrą sviestą, o margariną ar tepų riebalų mišinį? Nors man šiaip, prieš gaminant, kiltų įtarimas, ar sustingtų. Varškė ir kondensuotas pienas juk išlieka skysti, o sviesto ganėtinai mažai, net jei naudojamas ne margarinas... ATSAKYTI
Dovilė
2019-12-19 00:49
Lina, aš varškę naudojau 9 proc. ir tokią truputį į sausesnę pusę (ne iš kvadratinių pakelių, bet ir ne iš maišelių, kažkas per viduriuką). Ir jokiu būdu nedarykite su kremine varške - bus per skysta. Dar svarbu nusunkti džiovintus vaisius nuo skysčio, nepilti drauge su juo jokiu būdu. Bet šiaip ši varškės ir sviesto proporcija yra klasikinė varškinio tinginio. Su ja man visada sustingsta. Jeigu norite užtikrintai tvirto tinginio, galite padidinti sausainių kiekį iki 360g, nors man asmeniškai su 300g skaniau. Beje, sausainius naudoju šiuos (būna didesnėse Maxima ir Rimi, dėl IKI - nesu tikra).

Ir taip - labai svarbu ir kad sviestas būtų tikras sviestas, o ne tepus riebalų mišinys, ir kad kondensuotas pienas būtų tikras kondensuotas pienas, o ne kondensuoto pieno produktas (būna tokių parduotuvėje, jie pigesni, bet kokybė prastesnė). ATSAKYTI
Lina
2019-12-23 22:44
Ačiū, ryt antras bandymas bus :) sviestas tikras, kondensuotas pienas irgi geras... bandysiu su sausesne varške ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital