Soti bulvių ir rūkytos vištienos sriuba

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Bulvių ir rūkytos vištienos sriuba
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Aromatinga, sušildanti ir laaabai skani sriuba. Tokia tobula rudeniui, virtuvėje sukiotis ilgai nereikės, o ir ingredientai vos keli ir tokie paprasti. Receptas įkvėptas Aromatinga, sušildanti ir laaabai skani sriuba. Tokia tobula rudeniui, virtuvėje sukiotis ilgai nereikės, o ir ingredientai vos keli ir tokie paprasti. Receptas įkvėptas ispaniškos bulvių ir chorizo sriubos. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 litro vištienos sultinio
1 kilogramas bulvių
3 vienetai rūkytų vištienos šlaunelių (arba 500g virtos ar keptos vištienos ar dešrelių)
1 vienetas raudonosios paprikos
100 gramų čederio sūrio (arba paprasto sūrio ar tepamo sūrelio)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
3 skiltelės česnako
2 šaukštai kvietinių miltų (nebūtina, bet suteikia tirštumo)
2 šaukštai grietinės (nebūtina)
2 šaukšteliai džiovinto raudonėlio
2 šaukšteliai saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelis malto kumino (nebūtina)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
20 gramų sviesto (1 šaukšto)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: svogūną ir papriką supjaustyti mažais kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti, bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
2.
Į puodą pilti aliejaus, dėti sviesto ir ištirpinti. Suberti svogūnus ir maišant pakepti apie 5 minutes iki suminkštės. Berti česnaką ir pakepinti apie 30s. Dėti paprikos gabalėlius ir maišant pakepinti 1-2 min.
3.
Berti paprikos ir rūkytos paprikos miltelius, kuminą ir išmaišyti. Berti miltus ir maišant pakepinti apie minutę.
4.
Lėtai ir nuolat maišant supilti sultinį. Sudėti pjaustytas bulves, berti raudonėlį ir užvirinti. Virti apie 10 minučių iki bulvės suminkštės.
5.
Kol verda bulvės, vištieną supjaustyti mažais gabalėliais arba suplėšyti, o sūrį smulkiai sutarkuoti. Bulvėms suminkštėjus į puodą suberti vištieną ir sūrį, maišant kaitinti ant silpnos kaitros iki sūris išsilydys.
6.
Į dubenėlį dėti grietinę ir užpilti samčiu sriubos, išmaišyti iki vientisumo, tada mišinį supilti į puodą su sriuba ir išmaišyti. Paragauti, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
7.
Patiekiant galima pagardinti žalumynais, pvz. petražolėmis, kalendromis ar svogūnų laiškais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital