Cezario salotos su skumbre

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Cezario salotos su skumbre
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Jei esate skumbrės mėgėjai, šios salotos tikrai patiks ir liksite maloniai nustebinti Tokia likau ir aš! Salotos pavyksta labai sočios, sultingos ir gardžios, tad tikrai Jei esate skumbrės mėgėjai, šios salotos tikrai patiks ir liksite maloniai nustebinti Tokia likau ir aš! Salotos pavyksta labai sočios, sultingos ir gardžios, tad tikrai rekomenduoju išmėginti. Joms naudojamas padažas yra šiek tiek lengvesnės tekstūros negu klasikinis Cezario salotų, tad puikiai dera su riebesne skumbre. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
2 vienetai karštai rūkytos skumbrės (vidutinio dydžio)
1 vienetas romaninių salotų (didesnės gūželės)
4 riekelės šviesios duonos
1 sauja kietojo sūrio (stambiai tarkuoto)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Padažui:
3 šaukštai graikiško jogurto
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
20 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
3 vienetai ančiuvių (jei nemėgstate, praleiskite)
0.5 vieneto citrinų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis dižono garstyčių (arba krienų)
šiek tiek pipirų
Patiekiant:
1 sauja sėklų (naudojau perpus moliūgų ir saulėgrąžų)
šiek tiek laiškinių česnakų (arba svogūnų laiškų, galima nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pasiruošti duonos skrebučius. Duonos riekelėms nupjauti pluteles, likusią duoną supjaustyti kubeliais, dėti ant kepimo skardos, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir rankomis pamaišyti, jog tolygiai pasiskirstytų. Paskrudinti iki 200 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje iki lengvai paruduos (apie 6-7 minutes). Arba galima skrudinti keptuvėje ant vidutinės kaitros, nuolat maišant.
2.
Pasiruošti padažą. Į atskirą dubenėlį dėti ančiuvius, įspausti česnaką ir šaukštu arba šakute sutrinti iki košelės. Pilti aliejų, dėti graikišką jogurtą, berti smulkiai tarkuotą sūrį, įspausti citrinos sultis, dėti garstyčias ir išmaišyti iki vientisos masės. Pagal skonį pagardinti pipirais.
3.
Rūkytų skumbrių mėsą nuimti nuo kaulų.
4.
Romaninės salotos gūžę suplėšyti arba supjaustyti postambiais gabalėliais ir dėti į dubenį. Ten pat dėti pasmulkintą skumbrę. Užpilti pusę padažo ir išmaišyti.
5.
Salotas paskirstyti į lėkštes. Ant viršaus užberti skrudintos duonos gabalėlius, pabarstyti sėklomis ir sūrio drožlėmis. Apšlakstyti likusiu padažu.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital