Orkaitėje kepti kotletai ant bulvių su tobula sūrio „kepure”

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Orkaitėje kepti kotletai ant bulvių su tobula sūrio „kepure”
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Kotletai tiesiog fantastiškai paprastas, bet skanus ir nostalgiškai jaukus patiekalas, o jei dar kepami orkaitėje - lengviau nebūna. Jokio stoviniavimo virtuvėje prie keptuvės, Kotletai tiesiog fantastiškai paprastas, bet skanus ir nostalgiškai jaukus patiekalas, o jei dar kepami orkaitėje - lengviau nebūna. Jokio stoviniavimo virtuvėje prie keptuvės, paruošiama lengvai ir greitai, o geriausia, kad labai skanu. Vienu metu iškepsite ir garnyrą, ir karštą patiekalą, o papildomai galima tiekti su daržovėmis, salotomis. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Bulvėms:
800 gramų bulvių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių (arba rūkytos paprikos miltelių)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
1 žiupsnis aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Mėsai:
400 gramų maltos kiaulienos (arba jautienos ar kitos mėgiamos mėsos)
3 šaukštai džiūvėsėlių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Viršui:
150 gramų fermentinio sūrio
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas pomidorų padažo
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 vienetas pomidorų
1 skiltelė česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros su kaitinimo funkcija viršus+apačia.
2.
Bulves nuskusti ir supjaustyti maždaug 0.5 cm pločio griežinėliais. Sudėti į dubenį, pilti aliejų, berti druską, pipirus, raudonėlį ir baziliką, paprikos miltelius ir išmaišyti.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Bulvių griežinėlius dėti ratu lyg gėlytę, iš nurodyto bulvių kiekio man pavyko padaryti 6 tokias „gėlytes”, o kiekvienai „gėlytei” prireikė maždaug 4 - 5 bulvių griežinėlių.
4.
Faršą dėti į dubenį. Suberti nuluptą, smulkiai pjaustytą svogūną, įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsėlius, raudonėlį, druską ir pipirus, aitriosios paprikos miltelius. Mėsos masę kruopščiai išminkyti, tuomet formuoti 6 lygius rutuliukus, kiekvieną suploti, kad būtų plonesnis ir lygaus paviršiaus, viduryje galima padaryti didesnę įdubą, kad vėliau įdaras mažiau kristų į šonus.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių iki kol kotletukai iškeps ir bulvės suminkštės.
6.
Kol kepa, paruošiame ingredientus viršui. Pomidorą smulkiai supjaustyti, sūrį sutarkuoti, svogūną smulkiai susmulkinti ir sudėti į dubenį, dėti majonezą, pomidorų padažą, įspausti česnaką ir išmaišyti.
7.
Ant kiekvieno kotleto padalinti paruoštą pomidorų ir sūrio masę.
8.
Pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 180 C laipsnių temperatūros, kepti dar apie 10 minučių iki kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Živilė
2024-03-29 14:06
Geras receptas, labai skaniai gavosi, dariausi dvigubai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital