Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"

AUTORIUS:
Žydrūnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 137)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 137)
Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"
@ Shutterstock
Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"
Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"
Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"
Autorius apie receptą: Receptas visai nesudėtingas, gali pasirodyti netgi visai paprastas ir niekuo neypatingas, tačiau, kai paragausite, suprasite, kad jo iškilmingas, romantiškas pavadinimas ne iš Receptas visai nesudėtingas, gali pasirodyti netgi visai paprastas ir niekuo neypatingas, tačiau, kai paragausite, suprasite, kad jo iškilmingas, romantiškas pavadinimas ne iš piršto laužtas. Pyragas fantastiškai skanus! Vėsdamas pyrago paviršius "pravirksta" angelo ašaromis, todėl pyragas dar ir pasakiškai gražus!
Konservuoti persikai nėra būtina, bet dar labiau pagardina pyragą. Juos galima pakeisti kitais mėgstamais vaisiais ar rūgštesne uogiene.
(...daugiau) Žydrūnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
1 stiklinė miltų
80 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų grietinės
0.5 stiklinės cukraus
4 vienetai konservuotų persikų
1 šaukštas manų kruopų
šiek tiek vanilės
Viršui:
3 vienetai kiaušinių baltymų
5 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą išsukti su cukrumi, įplakti kiaušinį. Įmaišyti pusę miltų ir kepimo miltelius. Suberti likusius miltus ir išminkyti tešlą. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą ir, spausdami, suformuojame pagrindą ir kraštelius. 30 minučių palaikome šaldytuve.
2.
Įdarui varškę pirmiausia išmaišyti su cukrumi, tuomet su vanile, kiaušinių tryniais, grietine ir manų kruopomis. Įdarą sudėti ant atšaldytos tešlos pagrindo.
3.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
4.
Konservuotus persikus supjaustyti skiltelėmis, nuvarvinti ir išdėlioti ant varškės sluoksnio.
5.
Viršui kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi ir paskirstyti ant persikų. Kepti dar 10 minučių, kol viršus ima ruduoti.
6.
Atvėsinti orkaitėje, praviromis durelėmis, o tuomet šaldytuve.
AUTORIUS: Žydrūnė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (27)
Simona
2019-05-23 15:46
Ar tas baltymu sluoksnis turi gautis kietas kaip morengas? Nes man gavosi minkstas... asaros atsirado, bet nzn kodel minkstas... ATSAKYTI
Linutė
2019-05-23 17:47
Baltymų sluoksnis ir neturi būti toks kietas, kaip morengas, turi būti gana minkštas :) ATSAKYTI
Simona
2019-05-24 12:18
Na tada vadinas viskas gavos kaip reikia, labai skanus, dingo akimirksniu :) tik vietoj persiku dejau atsildytu vysniu kad truputi rugsteles butu. ATSAKYTI
Evelina
2019-04-16 15:44
Kodel i baltymus idejus cukraus pudros jie nesustangeja ATSAKYTI
Lina
2019-05-05 08:40
Pirma reikia išplakti tik baltymus, o paskui po šaukštą dėti pudros ir plakti toliau. ATSAKYTI
Vanda
2019-04-12 09:50
Kepiau ir ne viena karta superinis visiems patiko tikrai vertas demesio ATSAKYTI
Lijana
2019-02-08 15:48
Ar tiktu vietoje manu deti kukuruzu kruopas? ATSAKYTI
Lina
2019-05-05 08:41
Aš vietoj manų dėjau krakmolo 2 šaukštus. ATSAKYTI
Janina
2019-01-30 18:22
O kur ašaros? Mano kepinys visada "apsiašaroja". ATSAKYTI
Ingrida
2019-01-18 23:04
Ar sviestas turi buti istirpintas ar kambario temperaturos? ATSAKYTI
Zita
2019-01-18 15:17
Dar nebandžiau,būtinai pabandysiu,Jūsų visi pyragai labai skanūs,ačiū už receptą ATSAKYTI
Vida
2018-10-10 18:27
Kodel iskepus sufle sukrenta? ATSAKYTI
Liana
2018-10-11 09:48
Kurią dalį vadinate suflė? Jeigu baltyminį viršų, gali būti, kad nepakankamai standžiai išplakta. ATSAKYTI
Onutė
2018-10-15 18:12
Arba gal per trumpai kepėte ar iškart iškepus traukėte iš orkaitės arba labai pravėrėte dureles? Svarbu leisti pyragui atvėsti lėtai, tada sufle bus graži. ATSAKYTI
Elena
2019-01-15 22:46
Todel.kad nuo persikų gauna daug dregmes ATSAKYTI
Monika
2018-10-04 20:44
O kaip galvojat jeigu deciau ricota arba kremine varske? Pasijungiau mus nera tradicines Lietuviskos varske..... ATSAKYTI
Ieva
2018-10-05 10:40
Sunku pasakyti neišbandžius :) Skonis tikrai bus puikus tiek su rikota, tiek su kremine varške! O dėl "ašarėlių" - tai kartais pyragas "pravirksta", o kartais ne, nors iš pažiūros viskas taip pat daryta :) ATSAKYTI
Monika
2018-10-06 19:05
Dariau su ricota. Tikrai skanu! Tik biski virsus pakrito, bet vis tiek skanu.
Aciu uz puiku recepta! ATSAKYTI
Greta
2018-10-12 22:54
Grudetos varskes turbut yra beveik visur tai sulau sumalti blenderiu ir bus normali varskytes ATSAKYTI
Virginija
2018-03-14 23:48
Labai skaniai iseina, kepiau daug kartu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital