Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"

AUTORIUS:
Žydrūnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 90)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 90)
Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"
@ Shutterstock
Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"
Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"
Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"
Autorius apie receptą: Receptas visai nesudėtingas, gali pasirodyti netgi visai paprastas ir niekuo neypatingas, tačiau, kai paragausite, suprasite, kad jo iškilmingas, romantiškas pavadinimas ne iš Receptas visai nesudėtingas, gali pasirodyti netgi visai paprastas ir niekuo neypatingas, tačiau, kai paragausite, suprasite, kad jo iškilmingas, romantiškas pavadinimas ne iš piršto laužtas. Pyragas fantastiškai skanus! Vėsdamas pyrago paviršius "pravirksta" angelo ašaromis, todėl pyragas dar ir pasakiškai gražus!
Konservuoti persikai nėra būtina, bet dar labiau pagardina pyragą. Juos galima pakeisti kitais mėgstamais vaisiais ar rūgštesne uogiene.
(...daugiau) Žydrūnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
1 stiklinė miltų
80 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų grietinės
0.5 stiklinės cukraus
4 vienetai konservuotų persikų
1 šaukštas manų kruopų
šiek tiek vanilės
Viršui:
3 vienetai kiaušinių baltymų
5 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą išsukti su cukrumi, įplakti kiaušinį. Įmaišyti pusę miltų ir kepimo miltelius. Suberti likusius miltus ir išminkyti tešlą. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą ir, spausdami, suformuojame pagrindą ir kraštelius. 30 minučių palaikome šaldytuve.
2.
Įdarui varškę pirmiausia išmaišyti su cukrumi, tuomet su vanile, kiaušinių tryniais, grietine ir manų kruopomis. Įdarą sudėti ant atšaldytos tešlos pagrindo.
3.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
4.
Konservuotus persikus supjaustyti skiltelėmis, nuvarvinti ir išdėlioti ant varškės sluoksnio.
5.
Viršui kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi ir paskirstyti ant persikų. Kepti dar 10 minučių, kol viršus ima ruduoti.
6.
Atvėsinti orkaitėje, praviromis durelėmis, o tuomet šaldytuve.
AUTORIUS: Žydrūnė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
Vida
2018-10-10 18:27
Kodel iskepus sufle sukrenta? ATSAKYTI
Liana
2018-10-11 09:48
Kurią dalį vadinate suflė? Jeigu baltyminį viršų, gali būti, kad nepakankamai standžiai išplakta. ATSAKYTI
Onutė
2018-10-15 18:12
Arba gal per trumpai kepėte ar iškart iškepus traukėte iš orkaitės arba labai pravėrėte dureles? Svarbu leisti pyragui atvėsti lėtai, tada sufle bus graži. ATSAKYTI
Monika
2018-10-04 20:44
O kaip galvojat jeigu deciau ricota arba kremine varske? Pasijungiau mus nera tradicines Lietuviskos varske..... ATSAKYTI
Ieva
2018-10-05 10:40
Sunku pasakyti neišbandžius :) Skonis tikrai bus puikus tiek su rikota, tiek su kremine varške! O dėl "ašarėlių" - tai kartais pyragas "pravirksta", o kartais ne, nors iš pažiūros viskas taip pat daryta :) ATSAKYTI
Monika
2018-10-06 19:05
Dariau su ricota. Tikrai skanu! Tik biski virsus pakrito, bet vis tiek skanu.
Aciu uz puiku recepta! ATSAKYTI
Greta
2018-10-12 22:54
Grudetos varskes turbut yra beveik visur tai sulau sumalti blenderiu ir bus normali varskytes ATSAKYTI
Virginija
2018-03-14 23:48
Labai skaniai iseina, kepiau daug kartu ATSAKYTI
Evelina
2018-03-15 00:54
Aš šį pyragą kepu 24 cm formoje, puikiai tinka kiekiai ATSAKYTI
Laima
2018-03-26 17:07
Ar šis pyragas ištvertų ilgesnį transportavimą? Nesukristų? "Ašaros" nesusigertų? ATSAKYTI
Virginija
2018-03-27 08:47
Jeigu labai atsargiai gabensite, turėtų ištverti, bet visgi morengas yra gana jautrus reikalas, kažkiek ašarytės gali ir pasikeisti, tolimesniam keliui turbūt rinkčiausi kitokį varškės pyragą (štai čia labai daug jų receptų yra) ATSAKYTI
Sofija
2018-03-14 21:19
Kokio diametro imate kepimo formą šitokiam kiekiui produktų? ATSAKYTI
Aušra
2017-11-17 00:01
Vietoj persikų dedu rūgščios uogienės ypač tinka spanguolių. O pyragas tikrai labai skanus ir gražus. ATSAKYTI
Brigita
2017-03-26 23:31
Mano varskes pyragas: Pagrindui 150gr miltu+40gr cukraus+ 1 pak.vanilinio cukraus+100gr sviesto+ 1a.s.kepimo milteliu. Suminkius tesla palaikyti saldytuve 0,5val, po to iskloti i torto formos dugna. Po to atskirame inde maisom 250gr sviesto+200gr cukraus+ 1pakvanil.cukraus+7 kiausiniu tryniai, truputis druskos, tarkuota citrinos zievele, 3v.s.citrinos sulciu. Atskirai sumaisome 1kg varskes su 1 pakeliu vokisko Käsekuchen Hilfe. Sumaisome su kito indo turiniu (su kiausiniu tryniais,...). Tuomet isplakame 7 kiausiniu baltymus. Atsargiai viska sumaisome ir supilame ant iklotos teslos torto formoje. Kepti 160° 70-80min. Iskepus apie 30 min laikyti orkaiteje praverus orkaites dureles. ATSAKYTI
Erika
2017-02-03 17:08
Mano pats mylimiausias pyragas! Labai skanus ir be galo graziai atrodo. As ant varskes sluoksnio uzdedu saldytu atitirpintu uogu, pvz. vysnio labai tinka, tada itin skaniai kontrastuoja su morenginiu virsumi ir gaivumo suteikia ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis