Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 246)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 246)
Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"
Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"
Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"
Dieviškas varškės pyragas "Angelo ašaros"
Autorius apie receptą: Receptas visai nesudėtingas, gali pasirodyti netgi visai paprastas ir niekuo neypatingas, tačiau, kai paragausite, suprasite, kad jo iškilmingas, romantiškas pavadinimas ne iš Receptas visai nesudėtingas, gali pasirodyti netgi visai paprastas ir niekuo neypatingas, tačiau, kai paragausite, suprasite, kad jo iškilmingas, romantiškas pavadinimas ne iš piršto laužtas. Pyragas fantastiškai skanus! Vėsdamas pyrago paviršius "pravirksta" angelo ašaromis, todėl pyragas dar ir pasakiškai gražus!
Konservuoti persikai nėra būtina, bet dar labiau pagardina pyragą. Bet jei persikų nemėgstate ar neturite po ranka, galite tiesiog praleisti.
(...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
1 stiklinė kvietinių miltų (naudojau EKSTRA a.r. 405D)
80 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 gramų varškės 9%
3 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų grietinės
0.5 stiklinės cukraus
200 gramų konservuotų persikų (nebūtina)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo arba manų kruopų)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
3 vienetai kiaušinių baltymų
4 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius ir cukrų, išmaišyti. Sudėti kubeliai pjaustytą šaltą sviestą, išmaišyti, jog sviestas pasidengtų miltais, o tada sviestą trupinti pirštais (vis padengiant miltais) iki masė ims priminti duonos trupinius. Įmušti kiaušinį ir greitai užminkyti tešlą. Suspausti ją į plokščią diską, įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
2.
Kol šala tešla, pasiruošti įdarą - varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušinių tryniais, grietine ir kukurūzų krakmolu (aš maišau rankiniu elektriniu trintuvu, kad įdaras būtų glotnesnis, neliktų varškės grūdelių, bet galima maišyti ir šaukštu).
3.
Atšalusią tešlą iškočioti į kiek didesnį negu kepimo forma dydžio diską. Tešla iškloti kepimo formą (naudojau 21 cm skersmens) suformuojant pagrindą ir 5-6 cm aukščio kraštelius. Ant tešlos supilti varškės įdarą.
4.
Pyragą kepti iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje kaitinimo režimu viršus+apačia (be vėjelio) apie 30-40 minučių iki tešla lengvai paruduos, o varškės įdaras sutvirtės.
5.
Konservuotus persikus supjaustyti kubeliais, nuvarvinti ir išdėlioti ant varškės sluoksnio.
6.
Viršui kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standumo, paskirstyti ant persikų.
7.
Pyragą kepti dar 8-10 minučių iki viršus ims labai lengvai ruduoti.
8.
Iškepusį pyragą ištraukti ir orkaitės ir palikti atvėsti. Vėsdamas jis pasidengs "ašarėlėmis"
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (31)
Gitana
2021-04-14 17:55
Tobulas ATSAKYTI
Ligita
2021-01-13 18:42
Sveiki. O kaip reiktų kepti norint, kad viršutinis sluoksnis būtų labiau sukietėjęs, kaip morengas? Gal dar pakepti ant žemesnės temperatūros? ATSAKYTI
Diana
2021-05-18 11:45
Kad morengas būtų traškus, reikia kepti gana ilgai, o ir jis vis tiek toks nebūtų dėl iš varškės sluoksnio ateinančios drėgmės. Kepant ilgai visi kiti sluoksniai tiesiog išdžiūtų… Man labai patinka, kad morenginis sluoksnis minkštas, tada visas pyragas toks kremiškas, lengvas kaip debesėlis ir tobulai skanus. ATSAKYTI
Agne
2020-12-14 14:21
Sveiki. Kuo galima butu pakeisti lietuviska varske? Gyvename ne Lietuvoje ir cia nera varskes. Yra grudeta varske - vienintele alternatyva. O gal pakeisti galima maskarpone, rikotta arba philadephia atitinkanciu suriu? Jei taip, kokia proporcija butu pakeitimo i kita produkta?:) aciu! ATSAKYTI
Rami
2021-01-10 18:58
Siūlau pamėginti pakeisto kreminiu sūriu (pvz Philadelphia) nes angliškoje šito pyrago versijoje būten jis yra naudojamas. Bet pati dar nemėginau :) ATSAKYTI
Jurgita
2021-02-19 18:16
Aš taip pat gyvenu ne lietuvoje, o norvegiška varškė taip pat tik grūdėta bet šis pyragėlis gaunasi nuostabaus skonio ir išvaizdos tiesiog grūdėta varške sutrinkite blenderiu ATSAKYTI
Inga
2020-05-21 09:23
O ką galėtų pakeisti vietoi persikų ATSAKYTI
Agnė
2020-05-21 10:04
Galima mandarinų ar mangų konservuotų, bet skanu bus ir visai be nieko :) ATSAKYTI
GITANA
2020-05-15 07:47
Ir man pavyko ašaros. ATSAKYTI
Natalija
2020-04-20 20:35
Pavyko! Puikus pyragas. Ašaros gavosi tobulos☺️ ATSAKYTI
Laura
2020-04-17 09:43
Sveiki, pyragą kepsiu pirmą, truputį pasimečiau. Persikus išdėlioti ant jau iškepto varškės įdaro? ATSAKYTI
Agnė
2020-04-17 09:54
Taip, ant jau iškepto :) Tuomet ant viršaus baltymai ir dar pakept ATSAKYTI
Simona
2019-05-23 15:46
Ar tas baltymu sluoksnis turi gautis kietas kaip morengas? Nes man gavosi minkstas... asaros atsirado, bet nzn kodel minkstas... ATSAKYTI
Linutė
2019-05-23 17:47
Baltymų sluoksnis ir neturi būti toks kietas, kaip morengas, turi būti gana minkštas :) ATSAKYTI
Simona
2019-05-24 12:18
Na tada vadinas viskas gavos kaip reikia, labai skanus, dingo akimirksniu :) tik vietoj persiku dejau atsildytu vysniu kad truputi rugsteles butu. ATSAKYTI
Vanda
2019-04-12 09:50
Kepiau ir ne viena karta superinis visiems patiko tikrai vertas demesio ATSAKYTI
Zita
2019-01-18 15:17
Dar nebandžiau,būtinai pabandysiu,Jūsų visi pyragai labai skanūs,ačiū už receptą ATSAKYTI
Vida
2018-10-10 18:27
Kodel iskepus sufle sukrenta? ATSAKYTI
Liana
2018-10-11 09:48
Kurią dalį vadinate suflė? Jeigu baltyminį viršų, gali būti, kad nepakankamai standžiai išplakta. ATSAKYTI
Onutė
2018-10-15 18:12
Arba gal per trumpai kepėte ar iškart iškepus traukėte iš orkaitės arba labai pravėrėte dureles? Svarbu leisti pyragui atvėsti lėtai, tada sufle bus graži. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital