Silkė su saulėje džiovintais pomidorais - nerealiai skani

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 45)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 45)
Silkė su saulėje džiovintais pomidorais
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Silkė su saulėje džiovintais pomidorais
Silkė su saulėje džiovintais pomidorais
Autorius apie receptą: Silkė žavi tuo, kad ji negali pabosti, nes ją galima ruošti su įvairiausiais puikiais marinatais, gaminti salotas ir dar daug daugiau. O silkė ir saulėje džiovinti pomidorai Silkė žavi tuo, kad ji negali pabosti, nes ją galima ruošti su įvairiausiais puikiais marinatais, gaminti salotas ir dar daug daugiau. O silkė ir saulėje džiovinti pomidorai tikrai yra puiki skonių kombinacija. Skanu, nesudėtinga pagaminti ir beprotiškai skanu. Riešutų galima nedėti, jei nemėgstate, bus gardu ir be jų, bet labai tinka, nes uteikia ne tik papildomą skonio gamą, bet ir malonaus traškesio. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų silkių filė (naudojau iš pakelio be aliejaus)
200 gramų saulėje džiovintų pomidorų (nusunktų nuo aliejaus)
50 gramų graikinių riešutų (nebūtina arba galima keisti kitais mėgiamais ar saulėgrąžimis)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
6 šaukštai aliejaus (nuo saulėje džiovintų pomidorų, apytikriai)
2 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukštai obuolių acto (arba vyno acto)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis česnako miltelių
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūną nulupti, supjaustyti mažais gabalėliais ir perlieti verdančiu vandeniu. Tuomet nuvarvinti ir perdėti į dubenį, dėti pomidorų pastą ir išmaišyti.
2.
Saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti smulkiais gabalėliais.
3.
Riešutus susmulkinti ir kelias minutes apkepti sausoje keptuvėje.
4.
Į dubenį su svogūnais sudėti pomidorus, riešutus, berti česnako miltelius, bazilikus, raudonėlį, pilti aliejų, actą ir išmaišyti.
5.
Silkę supjaustyti nedideliais, vieno kąsnio gabalėliais ir sudėti į dubenį, permaišyti.
6.
Paruoštą silkę galima sudėti į stiklainį ir palikti šaldytuve dienai ar dviems, kad skoniai susigertų.
7.
Tokią silkę galima patiekti kaip užkandį, dėti ant duonos riekelių ar tiesiog šaukštu kabinti vieną, nes jis beprotiškai skani.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Ausma
2022-12-30 13:38
Nuostabi. Ačiū. ATSAKYTI
Laurinta
2022-12-30 16:00
Labai džiaugiuosi, kad patiko :) ATSAKYTI
Ineta
2022-12-23 16:23
Labai skani silkė! Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Laurinta
2022-12-30 16:00
Smagu, kad išbandėte ir patiko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital