Kreminio sūrio sausainiai su cinamonu

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kreminio sūrio sausainiai su cinamonu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kreminio sūrio sausainiai su cinamonu
Kreminio sūrio sausainiai su cinamonu
Kreminio sūrio sausainiai su cinamonu
Kreminio sūrio sausainiai su cinamonu
Autorius apie receptą: Minkštučiai, tokie žiemiškai žavūs, o koks puikus aromatas pasklinda namuose juos kepant! Sunku atsispirti nesuvalgius dar vieno puikaus, cinamonu kvepiančio sausainėlio Minkštučiai, tokie žiemiškai žavūs, o koks puikus aromatas pasklinda namuose juos kepant! Sunku atsispirti nesuvalgius dar vieno puikaus, cinamonu kvepiančio sausainėlio prie kavos ar arbatos ar pieno puodelio. O jei cinamono nemėgstate, juos apvolioti galima ir tiesiog cukraus pudroje. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
250 gramų kvietinių miltų (naudojau kepiniams skirtus 405D)
180 gramų cukraus pudros
100 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
100 gramų kreminio sūrio (naudojau Philadelphia klasikinį, kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių (M dydžio)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Apvoliojimui:
50 gramų cukraus
1 šaukštas cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dėkite minkštą kambario temperatūros sviestą ir tos pačios kambario temperatūros kreminį sūrį. Elektriniu plaktuvu išplakite iki masė bus vientisa. Per kelis kartus suberkite cukraus pudrą, vis išplakdami.
2.
Įmuškite kiaušinį ir suberkite vanilinį cukrų. Trumpai paplakite.
3.
Į paruoštą masę per kelis kartus suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kaskart išmaišydami.
4.
Dubenį su tešla uždenkite maistine plėvele ir dėkite tešlą į šaldytuvą bent valandai, o geriausia bent trims ar net ilgiau (galima tešlą pasiruošti iš vakaro). Tešla turi būti nelipni, paėmus į rankas ją lengva formuoti.
5.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
6.
Apvoliojimui dubenėlyje sumaišykite cinamoną ir cukrų.
7.
Šaukštu kabinkite po nepilną šaukštą tešlos ir rankomis iškočiokite daugmaž 2-3 cm skersmens rutuliukus. Didelių daryti nereikia, nes per trumpą laiką nespės iškepti.
8.
Kiekvieną rutuliuką apvoliokite, cukraus ir cinamono mišinyje. Tai darykite greitai, kad tešla nespėtų sušilti. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos maždaug 5 cm atstumu vienas nuo kito.
9.
Kepkite iki 190 C įkaitintos orkaitės viduryje 8-9 minutes iki sutvirtės. Neperkepkite - šie sausainiai bus iškepę, kai kiek išsipūs ir sutvirtės išorėje, bet paruduoti jie neturi. Jei orkaitė kaitresnė, užteks kepti 8 minutes, jei mažiau kaitri, kepkite 9 minutes ar iki kol sausainiai bus sutvirtėję, bet nepradėję ruduoti.
10.
Ištraukę leiskite sausainiams atvėsti ant kepimo skardos 5-10 minučių, jog sutvirtėtų. Tada perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.
Patarimai:
Miltų daugiau dėti nereikėtų, nes kitaip sausainiai gali iškepti kietesni ir sausesni. Jei tešla limpa, dar palaikykite šaldytuve iki sutvirtės, tuomet nebelips.
Laikykite sausainius sandarioje dėžutėje, nes palikti atvirai jie gali sukietėti.
Jei sausainiai išsiskleidžia kepdami, gali būti, kad tešla per mažai atšaldyta. Šaldyti tešlą reikėtų tol, kol ji sutvirtėja ir visiškai nebėra lipni prie rankų.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital