Vištiena orkaitėje su kumpiu ir sūriu ala Cordon Bleu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Vištiena orkaitėje su kumpiu ir sūriu ala Cordon Bleu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištiena orkaitėje su kumpiu ir sūriu ala Cordon Bleu
Vištiena orkaitėje su kumpiu ir sūriu ala Cordon Bleu
Vištiena orkaitėje su kumpiu ir sūriu ala Cordon Bleu
Vištiena orkaitėje su kumpiu ir sūriu ala Cordon Bleu
Autorius apie receptą: Itin greitai paruošiamas ir labai skanus patiekalas, kurio skonių derinys įkvėptas legendinių vištienos suktinukų. Vištiena pavyksta minkštutė, tokia kremiška, soti - Itin greitai paruošiamas ir labai skanus patiekalas, kurio skonių derinys įkvėptas legendinių vištienos suktinukų. Vištiena pavyksta minkštutė, tokia kremiška, soti - puikiai tiks tiek savaitgalio, tiek šventiniams pietums ar vakarienei. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai vištienos krūtinėlės
150 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau puskietį VILVI Gouda riekelėmis)
140 gramų lydyto sūrio (mėgiamo, naudojau pelėsinį VILVI Memel Blue)
100 gramų kumpio (mėgstamo, pjaustyto riekelėmis, aš naudojau karštai rūkytą kalakutienos kumpį)
4 šaukšteliai dižono garstyčių (arba pagal skonį)
pagal skonį prieskonių paukštienai (mėgiamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200 C (kaitinimas - viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Vištienos krūtinėles dėti į orkaitei tinkamą kepimo indą. Įtrinti mėgiamais paukštienos prieskoniais (jei prieskoniai be druskos, papildomai pabarstyti ir ja). Jei turite laiko, galite vištienos krūtinėlės prieskoniais įtrinti ir iš vakaro ir per naktį laikyti šaldytuve - skonis bus dar sodresnis. Bet jei skubate, galite kepti iškart.
3.
Ant vištienos dėti plonais griežinėliais pjaustytą kumpį. Jį aptepti garstyčiomis.
4.
Ant kiekvienos krūtinėlės uždėti lydyto sūrio. Ant jo - riekelėmis pjaustyto sūrio (arba tarkuoto, jei naudotumėte tokį).
5.
Vištieną kepti iki 200C įkaitintos orkaitės vidurue apie 20-30 mi, kol vištiena visiškai iškeps (žr. patarimus).
Patarimai:
Tikslus vištienos kepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Mažos krūtinėlės iškepa per 20-25 min, o didelėms gali prireikti ir daugiau laiko. Jeigu turite mėsos termometrą, pamatuokite kepsniukų temperatūrą - bus iškepę, kai storiausioje vietoje ji sieks 74 C.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital