Itališka mėsos kukulių sriuba

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Itališka mėsos kukulių sriuba
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Itališka mėsos kukulių sriuba
Itališka mėsos kukulių sriuba
Autorius apie receptą: Kiekvienas šios sriubos šaukštas suteiks vis daugiau jaukumo, šilumos ir nuostabaus skonio, kuris Jus tiesiog kvieste kvies aplankyti Italiją ne tik savo virtuvėje, bet ir pačią Kiekvienas šios sriubos šaukštas suteiks vis daugiau jaukumo, šilumos ir nuostabaus skonio, kuris Jus tiesiog kvieste kvies aplankyti Italiją ne tik savo virtuvėje, bet ir pačią šalį! Dievinu šią sriubą, kuri pavyksta daugiau nei skani, labai žavi, spalvinga, kvapni, o geriausia, jog yra be galo soti, tad suvalgę vieną lėkštę šios sriubos sotūs būsite ilgai! Šį receptą atradau Dinner at the zoo svetainėje. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 litro jautienos sultinio (arba daržovių sultino)
400 gramų konservuotų pomidorų
400 gramų pomidorų padažo (naudojau Beatos virtuvė "Ponas italas" arba bet kokio kito natūralesnio ar tiesiog pomidorų tyrės)
100 gramų makaronų (naudojau "Ditalini" arba bet kokių mažesnių)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas morkų (didesnės)
2 vienetai salierų stiebų
2 saujos špinatų (nebūtina)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba raudonėlio)
pagal skonį petražolių
Kukuliams:
500 gramų maltos mėsos (naudojau perpus kiaulieną ir jautieną)
1 vienetas kiaušinių
80 mililitrų sultinio (arba vandens)
40 gramų džiūvėsėlių
40 gramų kietojo sūrio (ar kitokio mėgiamo sūrio)
1 sauja petražolių
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į didesnį dubenį sudėti mėsą, berti džiūvėsėlius, raudonėlį, smulkintas petražoles, įspauti česnaką, suberti tarkuotą kietąjį sūrį, gerai išmaišyti. Tuomet pilti sultinį (arba vandenį), įmušti kiaušinį ir dar kartą labai gerai išmaišyti. Palikti pastovėti 15 -20 minučių (galima ir ilgiau), kad džiūvėsėliai išbrinktų.
2.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200 laipsnių temperatūros.
3.
Kepimo indą patepti trupučiu alyvuogių aliejaus arba iškloti kepimo popieriumi.
4.
Iš mėsos formuoti daugmaž graikinio riešuto dydžio kukulius ir juos sudėti į kepimo indą paliekant mažus tarpelius, kad nesiliestų vienas su kitu.
5.
Kukulius kepti 15-20 minučių iki švelniai apskrus.
6.
Kol kepa kukuliai, paruošti sriubą. Pirmiausia pasiruošti ingredientus - svogūną smulkiai supjaustyti, salierą supjaustyti riekelėmis, morkas - nedideliais kubeliais.
7.
Į didesnį puodą pilti alyvuogių aliejų, įkaitinti. Suberti svogūnus, salierus ir morkas. Maišant pakepinti 4-5 minutes. Sudėti konservuotus pomidorus, pomidorų padažą, supilti sultinį, berti prieskonines žoleles, druską ir pipirus, užvirti.
8.
Užvirus į sriubą suberti makaronus. Kai makaronai suminkštės, sudėti iškepusius kukulius ir virti ant vidutinės kaitros dar apie 10 minučių.
9.
Sriubai išvirus galima pagardinti šviežiais bazilikais arba petražolėmis ir/ar pabarstyti tarkuotu sūriu.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Daiva
2022-12-06 19:55
Vau!! Bus mano favoritė, nu labai skani ATSAKYTI
Emilija
2022-12-07 13:26
Labai džiaugiuosi, kad patiko, ačiū :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital