Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais ir sūriu orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais ir sūriu orkaitėje
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais ir sūriu orkaitėje
Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais ir sūriu orkaitėje
Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais ir sūriu orkaitėje
Autorius apie receptą: Vištieną galima paruošti įvairiais būdais, su daugybe mėgstamų priedų, tačiau šis ingredientų derinys yra mano vienas mėgstamiausių! Krūtinėlės iškepa sultingos, Vištieną galima paruošti įvairiais būdais, su daugybe mėgstamų priedų, tačiau šis ingredientų derinys yra mano vienas mėgstamiausių! Krūtinėlės iškepa sultingos, švelnaus skonio. Prieš patiekiant labai skanu pabarstyti šviežiais čiobreliais ar petražolėmis. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 gabalėliai vištienos krūtinėlės (apie 500-600g)
200 gramų pievagrybių
100 gramų mocarela sūrio (arba fermentinio)
100 mililitrų vištienos sultinio
1 vienetas svogūnų (didesnio)
1 šaukštas balzaminio acto (nebūtina)
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba raudonėlio ar čiobrelių)
1 šaukštelis česnako miltelių (arba 2 išspaustų česnako skiltelių)
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
1 saujelė žalumynų (čiobrelių, petražolių ar kt.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200 C (kaitinimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Pasiruošti ingredientus - vištienos krūtinėles į abiejų pusių įtrinti druska, pipirais, česnako ir raudonosios paprikos milteliais ir itališkomis žolelėmi, palikti pastovėti kambario temperatūroje. Pievagrybius supjaustyti riekelėmis, svogūną pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapoti.
3.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti 0.5 v.š sviesto ir 1 v.š. aliejaus. Suberti svogūnus ir maišant pakepinti 3-4 min, berti česnaką ir maišant kepti 20-30 s iki pasklis aromatas. Sudėti pievagrybius ir, retkarčiais pamaišant, kepti 5-7 min iki sukris įgaus auksinį atspalvį. Supilti balzaminį actą (jei naudojate) ir dar pakaitinti apie 1 min.
4.
Pusę grybų mišinio sudėti į paruoštą kepimo formos dugną, likusią dalį atidėti į šalį.
5.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė daržovės, įkaitinti likusius 0.5 v.š sviesto ir 1 v.š. aliejaus. Dėti vištienos krūtinėles ir kepti ant didesnės kaitros po 2-3 min iš kiekvienos pusės arba iki gražiai apskrus (jei skubate, krūtinėlių apkepimo žingsnį galite praleisti, žr. patarimus apačioje).
6.
Apkeptas krūtinėles dėti į kepimo formą ant pievagrybių. Supilti sultinį.
7.
Kepti iki 200C įkaitintoje 10, tada užberti tarkuotą sūrį ir kepti dar apie 5-10 min (arba iki krūtinėlės iškeps, žr. patarimus).
Patarimai:
Vištienos krūtinėlių apkepimas suteikia patiekalui daugiau skonio ir tekstūros, bet jei skubate, galite šį žingsnį praleisti ir tiesiog dėti prieskoniais įtrintas krūtinėlės ant pievagrybių. Tokiu atveju sultinio nebepilkite ir kepkite 10 min ilgiau.
Tikslus krūtinėlių kepimo laikas priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Jei turite mėsos termometrą, juo pasinaudokite. Vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje krūtinėlės vietoje sieks 75 laipsnius.
Marinaviumas. Vištienos krūtinėles įtrinti prieskoniais ir druska galite ir iš vakaro ir per naktį laikyti šaldytuve. Tada skoniai dar geriau įsigers.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Šeimininkutė
2023-05-17 22:49
Labai skanu! Kaip garnyras labai tinka makaronai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital