Mėsos kukuliai orkaitėje Tex Mex padaže

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Mėsos kukuliai orkaitėje Tex Mex padaže
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Mėsos kukuliai orkaitėje Tex Mex padaže
Mėsos kukuliai orkaitėje Tex Mex padaže
Mėsos kukuliai orkaitėje Tex Mex padaže
Autorius apie receptą: Labai mėgstu kukulius įvairiuose padažuose. Šį kartą išmėginau meksikietiško stiliaus padažą su pomidorais ir pupelėmis, kuris be galo tinka prie kukulių. Labai Labai mėgstu kukulius įvairiuose padažuose. Šį kartą išmėginau meksikietiško stiliaus padažą su pomidorais ir pupelėmis, kuris be galo tinka prie kukulių. Labai aromatingas, skanus, sodraus skonio ir malonios tekstūros. Puikiai tiks gardiems pietums su artimaisiais. Na, o mano šeimai labai patiko! (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kukuliams:
500 gramų   jautienos faršo
60 gramų   maltų džiūvėsėlių
100 mililitrų   sultinio  (arba vandens)
1 vienetas   kiaušinių
1 šaukštelis   česnako miltelių  (arba 2 išspaustų skiltelių česnako)
0.5 šaukštelio   maltos kalendros  (nebūtina)
0.5 šaukštelio   malto kumino
1 šaukštelis   druskos
0.5 šaukštelio   pipirų
Padažui:
2 skardinės   konservuotų pomidorų  (apie 800 g)
2 skardinės   konservuotų pupelių  (arba apie 500 virtų)
1 vienetas   raudonosios paprikos
300 gramų   konservuotų kukurūzų
1 vienetas   svogūnų
3 skiltelės   česnako
2 šaukšteliai   rūkytos paprikos miltelių  (arba saldžios paprikos miltelių)
1 šaukštelis   džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio   malto kumino
0.5 šaukštelio   aitriosios paprikos miltelių  (arba pagal skonį)
1 šaukštelis   cukraus  (nebūtina, bet skaniai subalansuoja pomidorų rūgštelę)
pagal skonį   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
Viršui:
100 gramų   čederio sūrio  (arba fermentinio sūrio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200C (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Į dubenį dėt visus kukulių ingredientus ir rankomis labai gerai išminkyti. Jei turite laiko, palikti pastovėti apie 10-15 min, kad džiūvėsėliai išbrinktų.
3.
Tada rankomis formuoti graikinio riešuto dydžio kukulius ir išdėlioti aliejumi pateptame kepimo inde (geriausia, kad kukuliai tarpusavyje nesiliestų).
4.
Kepti įkaitintos iki 200 C orkaitės viduryje apie 20-25 min (iki iškeps).
5.
Kol kukuliai kepa, pasiruošti padažą. Pirmiausia pasiruošti ingredientus: svogūną supjaustyti kuo smulkiau, papriką supjaustyti kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti.
6.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti. Berti svogūną, maišant pakepinti 4-5 min. Berti česnaką, maišant pakepti apie 1 min. Dėti paprikas, maišant pakepinti 2-3 min.
7.
Krėsti konservuotus pomidorus, nusunktas pupeles ir prieskonius (raudonėlį, paprikas, kuminą). Patroškinti iki padažas šiek tiek sutirštės. Suberti konservuotus kukurūzus, cukrų (jei naudojate), pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
8.
Paruoštą padažą sukrėsti ant iškepusių kukulių. Užtarkuoti sūrį ir dar trumpai pakepti orkaitėje, kol sūris išsilydys (apie 5-10 min).
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital