Nuostabus šokoladinis maskarponės pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Nuostabus šokoladinis maskarponės pyragas
Nuostabus šokoladinis maskarponės pyragas
Nuostabus šokoladinis maskarponės pyragas
Autorius apie receptą: Jei jūs laikotės dietos arba propaguojate super sveiką gyvenimo būdą, tai šis pyragas yra tikrai tikrai ne jums, nes gausite širdies smūgį vien perskaitę ingredientų Jei jūs laikotės dietos arba propaguojate super sveiką gyvenimo būdą, tai šis pyragas yra tikrai tikrai ne jums, nes gausite širdies smūgį vien perskaitę ingredientų sąrašą. Taip, jis yra kaloringas, todėl jį reikia skanauti ir mėgautis mažais gabaliukais.
Nerekomenduoju keisti ingredientų, nes pyragas yra tobulas toks, koks yra. Pati svarsčiau gal mascarpone sūrį pakeisti trinta varške (dažnai taip darau) bet susilaikiau. Ir beje, čia tinka tik juodas kartus šokoladas, nes jis kažkaip subalansuoja skonį - pyragas nėra per saldus.
Pyragas yra vertas nuodėmės, bet, kad sąžinė būtų ramesnė, geriau visgi kepti jį esant progai ir pateikti gal visgi ne po sočių vaišių.
Visus ingredientus naudokite kambario temperatūros.
(...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų šokoladinių sausainių
100 gramų graikinių riešutų
100 gramų sviesto (minkšto)
Įdarui:
500 gramų maskarponės sūrio
250 gramų juodojo šokolado
200 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
100 gramų miltų
25 gramai kakavos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Stambiai sukapokite riešutus. Rankomis sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su riešutais ir sviestu iki vientisos masės. 20 cm skersmens formos dugną ir šonus išklokite kepimo popieriumi. Įdėkite masę į kepimo formą ir suformuokite padą. Įdėkite kepimo formą į šaldytuvą.
2.
Šokoladą išlydykite. Trynius suplakite su 100 g cukraus iki standumo - masė turi būti tirštą ir standi (plakikliu gali tekti plakti apie 10 minučių). Sumažinkite plakiklio greitį ir paeiliui įmaišykite mascarpone sūrį ir šokoladą. Tada grietinę ir vanilės ekstraktą. Miltus sumaišykite su kakava ir persijokite, tada mentele (rankomis) įmaišykite į tešlą. Baltymus suplakite iki purumo ir berdami po truputį cukrų suplakite iki blizgios masės. Atsargiai dalimis įmaišykite baltymus į tešlą. Įdėkite tešlą į kepimo indą ir išlyginkite.
3.
Pašaukite į iki 150 C laipsnių įkaintą orkaitę (funkcija be ventiliatoriaus) ir kepkite 1 valandą - pyrago šonai turi būti sustingę, o viduriukas dar minkštas. Tada išimkite ir palikite pastovėti ramiai kepimo formoje 30 minučių. Tada išimkite iš kepimo formos ir ataušinkite ant grotelių.
4.
Ataušusį pyragą pabarstykite kakava ir, jei norite, papuoškite avietėmis ir plakta grietinėlė arba maskarpone kremu. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Jolita
2019-09-21 15:30
Nuostabiai skanus šokoladinis tortas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital