Traškios žalių burokėlių, morkų ir obuolių salotos

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Traškios žalių burokėlių, morkų ir obuolių salotos
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Traškios žalių burokėlių, morkų ir obuolių salotos
Traškios žalių burokėlių, morkų ir obuolių salotos
Autorius apie receptą: Šios salotos ruošiamos iš nevirtų burokėlių, tad yra traškios ir labai gardžios. Nedažnai vartoju burokėlius, tačiau šios salotos tai pakeitė. Jos ne tik puikaus skonio, Šios salotos ruošiamos iš nevirtų burokėlių, tad yra traškios ir labai gardžios. Nedažnai vartoju burokėlius, tačiau šios salotos tai pakeitė. Jos ne tik puikaus skonio, bet ir spalvingos, tad puikiai papuoš šventinį stalą ar bus tobulas garnyras prie mėgiamų patiekalų. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai morkų
1 vienetas burokėlių (didesnio arba 2 mažesnių, nevirtų)
1 vienetas obuolių (didesnio, skaniau rūgštesnio)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai balzaminio acto (arba pagal skonį obuolių acto)
0.5 vieneto citrinų (arba 1 žaliosios citrinos)
pagal skonį petražolių (nebūtina)
pagal skonį moliūgų sėklų
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Obuolius perpjauti per pusę ir išpjauti sėklas, tuomet supjaustyti nedideliais kubeliais. Supjaustytą obuolį sudėti į atskirą nedidelį dubenį ir įspausti citrinos sultis, gerai išmaišyti, kad visi gabalėliai būtų apsemti citrinos sultimis ir marinuoti apie 10 minučių, tuomet suberti į dubenį su burokėliais ir morkomis.
2.
Tuo tarpu sutarkuoti nuluptus burokėlius ir morkas sustarkuoti burokine tarka, sudėti į dubenį. Ten pat dėti obuolius.
3.
Pilti aliejų, balzaminį actą, druską, žiupsnelį pipirų ir gerai išmaišyti. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi daugiau rūgštelės, įspausti dar citrinos sulčių ar įpilti šiek tiek obuolių acto.
4.
Patiekiant užbarstyti moliūgų sėklų, galima papuošti smulkintais žalumynais.
Patarimai:
Iš anksto. Šias salotas galite pasiruošti iš vakaro, pastovėjusios per naktį jos man dar skanesnės.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Liutikas
2022-12-08 19:32
Ačiū, tikrai skanu, tik aš mulkiau sutarkavau burokėlius ir morkas ATSAKYTI
Janina
2022-12-07 11:27
Kaip nevirtus burokėlius dėti, bus neskanu... ATSAKYTI
Irena
2022-12-07 21:46
Ir aš netikiu. ATSAKYTI
Justė
2022-12-08 09:35
Tai naudokit virtus :) Bet su nevirtais labai skanu, priduoda ir malonaus traškesio kartu su morkomis, puikiai susibalansuoja skoniai. Jos tokios gaivesnės. ATSAKYTI
Irena
2022-12-08 10:23
Skanu, pabandykit. Tik aš tarkuotu burokėlį ir morką smulkiai, obuolį stambiau. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital