Piemenų pyrago sriuba su malta mėsa ir bulvėmis

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Piemenų pyrago sriuba su malta mėsa ir bulvėmis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Piemenų pyrago sriuba su malta mėsa ir bulvėmis
Piemenų pyrago sriuba su malta mėsa ir bulvėmis
Autorius apie receptą: Ši piemenų pyrago ingredientų įkvėpta sriuba pavyksta labai skani, soti, aromatingai ir greitai dingstanti nuo stalo. Sutrintos bulvės jai suteikia tirštumo ir išskirtinio Ši piemenų pyrago ingredientų įkvėpta sriuba pavyksta labai skani, soti, aromatingai ir greitai dingstanti nuo stalo. Sutrintos bulvės jai suteikia tirštumo ir išskirtinio kremiškumo, tad labai rekomenduojame šio gaminimo žingsnio nepraleisti. Jei mėgstate piemenų pyragą, šiai sriubai sunkiai atsispirsite. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras jautienos sultinio (arba daržovių)
700 gramų bulvių
500 gramų maltos jautienos (arba kitos mėgiamos ne per riebios maltos mėsos)
200 gramų šaldytų žirnelių (galima keisti kitomis daržovėmis, pvz. brokoliais)
200 gramų čederio sūrio (arba fermentinio ar lydyto sūrelio)
2 šaukštai grietinės
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų (didesnės)
2 skiltelės česnako
2 šaukštai pomidorų pastos (arba pomidorų padažo)
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas vorčesterio padažo
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
1 šaukštelis džiovintas rozmarinas (arba raudonėlio)
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nulupti, nuplauti. Pusę jų dėti į puodą, užpilti vandeniu kad apsemtų, užvirti ir virti, kol suminkštės (apie 15-20 min(. Likusias bulves supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais.
2.
Kol verda bulvės, ruošti sriubą. Pirmiausia pasiruošti ingredientus - svogūną smulkiai supjaustyti, morkas supjaustyti pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapoti.
3.
Puode įkaitinti aliejų, dėti svogūnus, česnaką ir morkas, maišant pakepinti 3-4 min. Dėti jautienos faršą, maišant kepti ant didesnės kaitros, kol jautiena iškeps.
4.
Supilti sultinį, dėti pjaustytas bulves (kurios liko nevirtos), pilti vorčesterio padažą, dėti rozmarinus, čiobrelius ir lauro lapus. Užvirti, sumažinti kaitrą ir troškinti, kol bulvės suminkštės (apie 15-20 min.).
5.
Kai išvirs pirmosios bulvės, jas nusunkti ir bulvių grūstuve sutrinti kartu su grietine ir sviestu į košę.
6.
Kai kubeliais pjaustytos bulvės sriuboje suminkštės, dėti pomidorų pastą, berti tarkuotą čederio sūrį ir gerai išmaišyti, kas sūris ištirptų.
7.
Į sriubą suberti žirnelius, dėti bulvių košę, išmaišyti ir pakaitinti apie 2 min. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Valerija
2024-01-08 08:44
Isbandyta ir labai skani! Mano draugas siaip nera sriubu megejas bet sita tiko ir patiko! As tik dariau 1,5litro sultinio nes norejau daugiau skystimo ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital