Bulvių užkandėlės su silke ir padažu

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Bulvių užkandėlės su silke ir padažu
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijai
Bulvių užkandėlės su silke ir padažu
Bulvių užkandėlės su silke ir padažu
Autorius apie receptą: Bulvės ir silkė - tobulas skonių derinys. O supjausčius bulves griežinėliais, jas paskrudinus orkaitėje (nors tikrai nėra būtina), patepus trupučiu tobulo padažo, Bulvės ir silkė - tobulas skonių derinys. O supjausčius bulves griežinėliais, jas paskrudinus orkaitėje (nors tikrai nėra būtina), patepus trupučiu tobulo padažo, uždėjus silkės gabaliuką skonis tampa dar įsimintinesnis. Šie kąsneliai nuo stalo dingsta akimirksniu, bet taip pat greitai jie paruošiami, tad labai paprasta papildyti stalą šiuo gardžiu užkandžiu ir mėgautis vėl. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
100 gramų silkių filė
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Padažui:
4 šaukštai majonezo (arba žr. patarimus)
2 vienetai marinuotų agurkų (nedidelių)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
2 šaukštai graikiško jogurto (arba grietinės)
1 šaukštas kaparėlių (nebūtina, bet labai tinka)
1 pundelis petražolių (arba krapų ar kitų žalumynų)
1 šaukštelis garstyčių (naudojau Dižon, bet tinka ir kitokios)
0.5 šaukštelio kario prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves labai gerai nuplauti. Į puodą pilti vandens, sudėti bulves ir užvirti. Virti apie 15 minučių iki kol bulvės bus išvirusios, bet ne per daug minkštos. Tikslus virimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio.
2.
Išvirusias bulves perplauti šaltu vandeniu, atvėsinti. Tuomet supjaustyti maždaug 1 centimetro storio griežinėliais.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Kiekvieną bulvių griežinėlį dosniai aptepti aliejumi iš abiejų pusių ir dėti į kepimo formą. Pabarstyti druska ir pipirais.
4.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje su vėjeliu apie 10 minučių iki kol krašteliai švelniai paruduos, o viršus taps traškesnis. Tuomet ištraukti iš orkaitės ir atidėti atvėsti.
5.
Padažui į dubenį dėti majonezą, graikišką jogurtą, garstyčias, berti kario prieskonius.
6.
Kaparėlius smulkiai supjaustyti, petražoles, agurkus, svogūną labai smulkiai susmulkinti ir suberti į dubenį su padažu. Permaišyti.
7.
Silkę supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais.
8.
Ant bulvės griežinėlio dėti pusę šaukštelio padažo, ant jo dėti silkės gabalėlį ir tiekti.
Patarimai:
Paruošimas iš anksto? Iš vakaro galima išsivirti bulves ir paruošti padažą. Kitą dieną liks tik bulves apkepti (bet jei nenorite, tikrai galite nekepti, bet apkepusios bulvės bus traškesnės), bulvių riekeles aptepti padažu, uždėti silkę ir skanauti.
Majonezas. Majonezą galima keisti kreminiu sūreliu arba tiesiog graikišku jogurtu, tik pabalansuokite tada prieskonius - galbūt norėsis daugiau garstyčių ar kario ar rūgštelės.
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Dovilė
2021-12-22 13:58
Be galo skanios užkandėlės, padažas išvis tobulas!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital