Lašišos kepsniai su citrininiu sūrio padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Lašišos kepsniai su citrininiu sūrio padažu
Lašišos kepsniai su citrininiu sūrio padažu
Lašišos kepsniai su citrininiu sūrio padažu
Lašišos kepsniai su citrininiu sūrio padažu
Autorius apie receptą: Nors lašišos gaminimo variantų yra daug, tačiau kreminiame padaže ji mano mėgiamiausia. O ši su citrininiu sūrio padažu tiesiog visomis prasmėmis tobula, tad tikrai tiks Nors lašišos gaminimo variantų yra daug, tačiau kreminiame padaže ji mano mėgiamiausia. O ši su citrininiu sūrio padažu tiesiog visomis prasmėmis tobula, tad tikrai tiks šventiniams pietums ar ypatingai vakarienei, nors paruošiama labai paprastai. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai lašišos filė
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
200 mililitrų daržovių sultinio (arba vandens)
50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (naudojau VILVI Memel Blue)
30 gramų kietojo sūrio (naudojau VILVI Memel Prussia)
1 vienetas citrinų (nedidelės)
1 vienetas svogūnų (mažo, nebūtina)
3 skiltelės česnako
1 sauja krapų
1 šaukštas sviesto (naudojau Vilkyškių)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo (nebūtina, bet duoda daugiau kremiškumo)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lašišos gabalėlius iš abiejų pusių pabarstau druska ir pipirais. Aš dar kartais užmalu truputį čili dribsnių, bet tas nebūtina.
2.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinu aliejų. Dedu lašišos gabalėlius (jei jie su oda, dedu odele žemyn). Kepu apie 5 min (gabalėliai turėtų pakeiti spalvą daugmaž iki vidurio). Apverčiu ir dar pakepu 2-3 min.
3.
Lašišą perdedu į lėkštę ir uždengiu kita lėkšte, kad neatvėstų. Keptuvę aš lengvai praplaunu, nes man taip skaniau, bet tas nebūtina.
4.
Kol lašiša kepa, pasiruošiu kitus ingredientus: svogūną nulupu ir labai smulkiai supjaustau. Česnako skilteles smulkiai sukapoju. Nuo citrinos nutarkuoju žievelę (tik geltoną dalį) ir išspaudžiu sultis. Abu sūrius smulkia sutarkuoju.
5.
Keptuvėje įkaitinu šaukštą sviesto. Dedu svogūną ir maišydama pakepinu 3-4 min. Beriu česnaką ir maišydama pakepinu dar apie 1 min.
6.
Pilu citrinos sultis, dedu citrinos žievelę ir išmaišau. Supilu grietinėlę, sultinį ir išmaišau. Dedu tarkuotus sūrius ir maišydama pakaitinu iki jie ištirpsta.
7.
Krakmolą sumaišau su trupučiu šalto vandens. Šį mišinį maišydama supilu į padažą. Pakaitinu iki šiek tiek sutirštėja.
8.
Į padažą dedu lašišą ir porą minučių pašildau. Viską dosniai pabarstau smulkintais krapais.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Inga
2024-02-01 19:15
O vietoj lasisos gal butu galima ir kokia vistiena? ATSAKYTI
Vilma
2024-02-02 09:16
Galima, žinoma. Iškepti kepsniukus vietoj lašišos, o toliau viską pagal receptą. ATSAKYTI
Inga
2024-02-09 15:06
Isbandziau, skanu, bet padazas labiau prie zuvies tinka ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital