Karštų sumuštinių apkepas ala Croque Monsieur

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Karštų sumuštinių apkepas ala Croque Monsieur
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Karštų sumuštinių apkepas ala Croque Monsieur
Karštų sumuštinių apkepas ala Croque Monsieur
Karštų sumuštinių apkepas ala Croque Monsieur
Karštų sumuštinių apkepas ala Croque Monsieur
Karštų sumuštinių apkepas ala Croque Monsieur
Autorius apie receptą: Kas gali būti geriau už legendinį prancūzišką karštą sumuštinį su kumpiu ir sūriu Croque Monsieur? Ogi didelis karštas sumuštinis! Ruošiamas vienoje skardoje, o tada Kas gali būti geriau už legendinį prancūzišką karštą sumuštinį su kumpiu ir sūriu Croque Monsieur? Ogi didelis karštas sumuštinis! Ruošiamas vienoje skardoje, o tada belieka tiekti, pjaustyti ir skanauti. Užtikrinu, skanesnių sumuštinių nebūsite ragavę! Jie tokie minkštučiai, kremiški, tiesiog skonių fiesta kiekviename kąsnelyje! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
12 riekelių sumuštinių duonos
200 gramų kumpio (naudojau virtą kalakutienos, bet tinka ir kitoks)
12 riekelių sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia riekelėmis)
100 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Piquant)
Padažui:
350 mililitrų pieno
50 gramų sviesto (+ šiek tiek formai patepti, naudojau Vilkyškių)
30 gramų kvietinių miltų
1 šaukštelis dižono garstyčių
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis malto muskato (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Puode ant vidutinės kaitros ištirpinti sviestą. Berti miltus ir maišant kaitinti 1-2 min, kol paskleis aromatą.
3.
Nuimti puodą nuo kaitros ir nuolat maišant (geriausia šluotele) pamažu supilti kiek daugiau nei pusę pieno. Labai gerai išmaišyti, jog neliktų gumuliukų. Per kelis kartus, vis maišant, supilti likusį pieną.
4.
Grąžinti puodą ant vidutinės kaitros ir maišant kaitinti iki padažas ims tirštėti, darytis kremiškas (man truko apie 5 min). Nuimti nuo ugnies, dėti garstyčias, pipirus ir muskatą, išmaišyti.
5.
Kepimo formos (naudojau 20x20 cm) šonus ir dugną ištepti sviestu.
6.
Vienu sluoksniu sudėti duonos riekeles (jei reikia, nupjauti duonos kraštus, kad tilptų).
7.
Jas aptepti trečdaliu padažo. Ant jo vienu sluoksniu dėti kumpio riekeles, ant jo - sūrio riekeles. Vėl dėti duonos sluoksnį, tepti antrą trečdalį padažo, dėti kumpį, sūrį, duoną.
8.
Ant paskutinio duonos sluoksnio tepti likusį padažą ir užtarkuoti sūrį.
9.
Sumuštinių apkepą kepti iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 20-25 min (iki sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus).
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital