Plėšomos bandelės su uogiene pagal Liuciną

AUTORIUS:
Liucina Rimgailė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 9
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Plėšomos bandelės su uogiene pagal Liuciną
Plėšomos bandelės su uogiene pagal Liuciną
Plėšomos bandelės su uogiene pagal Liuciną
Plėšomos bandelės su uogiene pagal Liuciną
Plėšomos bandelės su uogiene pagal Liuciną
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
280 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių
60 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus (ar daugiau, pagal skonį)
10 gramų sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
9 šaukšteliai uogienės (ar varškės)
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti pravėsti.
2.
Miltus persijoti, berti cukrų, mieles, druską, įmušti kiaušinį, pilti šiltą pieną. Viską išmaišyti. Supilti sviestą, išminkyti vientisą, elastiną, prie rankų nelimpančią tešlą.
3.
Tešlą uždengti rankšluostėliu ir palikti šiltai pakilti apie 1.5 valandos. Galima orkaitę pašildyti iki minimalios temperatūros, kaitinimą išjungti ir tešlą kildinti orkaitėje.
4.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti stačiakampį ir supjaustyti į 9 vienodo dydžio gabalėlius. Galima pjaustyti ir į daugiau ar mažiau gabalėlių, tuomet skirsis bandelių dydis ir kiekis.
5.
Kiekvieną tešlos gabalėlio viduryje (jei gabalėlis nedidelis, galite dar pakočioti ar ištampyti rankomis) dėkite uogienės. Sujungti is sandariai užspausti kraštus, tarp delnų suformuoti tešlos kamuoliuką.
6.
Kepimo formą (naudojau 23 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi. Į ją sudėti suformuotas bandeles, siūle į apačią. Tarp bandelių palikti nedidelius tarpelius. Uždengti ir palikti dar 15 minučių šiltai pakilti.
7.
Pakilusias bandeles kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus - apačia) apie 30 minučių.
8.
Iškepusias atvėsinti, pabarstyti cukraus pudra ir mėgautis su šviežio, gardaus pieno stikline.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Evelina
2021-04-03 20:09
O galima sausas mieles keisti "šlapiomis" arba kepimo milteliais? Jei taip, kokius kiekius naudoti? ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-04 17:24
Šlapių mielių reikėtų tris kartus daugiau negu sausų mielių, t.y. 30g. O kepimo milteliais keisti, deja, nepavyks, bus kitokia konsistencija su jais. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital