Plėšytos vištienos takai

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Plėšytos vištienos takai
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Plėšytos vištienos takai
Plėšytos vištienos takai
Autorius apie receptą: Šie takai tokie nerealūs, kad paragavus norėsis ruošti vis dažniau, o ir puikiai tinka tiek vakarienei, tiek prie užkandžių stalo žiūrint filmus, serialus ar mėgstamas Šie takai tokie nerealūs, kad paragavus norėsis ruošti vis dažniau, o ir puikiai tinka tiek vakarienei, tiek prie užkandžių stalo žiūrint filmus, serialus ar mėgstamas rungtynes su draugais! (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų vištienos krūtinėlės
150 gramų čederio sūrio (ar kitokio mėgiamo sūrio)
8 vienetai mažų tortilijų
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas žaliosios paprikos
1 vienetas rausvųjų svogūnų
200 gramų konservuotų pomidorų
200 gramų vandens (arba sultinio)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1.5 šaukštelio paprikos miltelių
1.5 šaukštelio česnako miltelių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio džiovintų čiobrelių (nebūtina)
0.5 šaukštelio čili dribsnių
1/4 šaukštelio maltos ciberžolės (nebūtina)
pagal skonį druskos
Patiekiant:
pagal skonį kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dėti vištieną, juostelėmis pjaustytas paprikas, pusžiedžiais pjaustytą svogūną, berti prieskonius, pilti aliejų ir gerai išmaišyti. Jei turite laiko, palikti pasimarinuoti bent 1-2 val (arba iš vakaro), bet jei skubate, galima gaminti ir iškart.
2.
Įkaitinti keptuvę, sudėti vištieną be daržovių ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps. Iškepusią vištieną suplėšyti su šakute, atidėti.
3.
Į tą pačią keptuvę suberti daržoves, maišant apkepti, kad suminkštėtu. Tuomet dėti konservuotus pomidorus, patroškinti kelias minutes, suberti plėšytą vištieną, išmaišyti. Pilti vandenį ir troškinti ant nedidelės kaitros apie 20 min arba tol, kol išgaruos didžioji dalis skysčio (jei skubate, pilkite mažiau vandens ir troškinkite trumpiau).
4.
Į keptuvę pilti šlakelį aliejaus, įkaitinti.
5.
Tortilijas pamirkyti paruoštu padažu iš abiejų pusių, kad šios kiek pasidengtų. Dėti į keptuvę, ant tortilijos berti sūrį, dėti paruoštą padažą, užlenkti tortiliją ir dar kelias minutes pakepti, perkelti į lėkštę.
6.
Tiekti iškart. Patiekiant galima pabarstyti šviežioms kalendromis.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital