Tobulas jautienos ir daržovių troškinys

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Jautienos troškinys
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Jautienos troškinys
Jautienos troškinys
Jautienos troškinys
Autorius apie receptą: Šis jautienos troškinys yra vienas iš tų genialių receptų, kurie darbo reikalauja minimaliai (tik šiek tiek kantrybės, kol troškinys burbuliuos ant viryklės), o skonis Šis jautienos troškinys yra vienas iš tų genialių receptų, kurie darbo reikalauja minimaliai (tik šiek tiek kantrybės, kol troškinys burbuliuos ant viryklės), o skonis pavyksta gurmaniškai tobulas. Aš jį labiausiai mėgstu gaminti su sausu raudonu vynu pvz. Cabernet Sauvignon (tinka ir nealkoholinis), tada troškinio skonio nata labiau prancūziška, bet jei vyną pakeisite tamsiu alumi tas pats receptas kvepės jau Airijos virtuve. O jei norite klasikos, vietoje vyno ar alaus galite naudoti tiesiog pomidorų tyrę ar sultinį. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
900 gramų jautienos (naudojau "Feel the Beef" brandintą jautieną troškinimui)
300 mililitrų raudono sauso vyno (arba tamsaus alaus, galima naudoti ir nealkoholinį ar keisti pomidorų sultimis ar tiesiog sultinu)
100 gramų konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse (arba 2-3 šaukštų pomidorų pastos)
4 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
2 vienetai svogūnų
2 šaukštai miltų (versijai be gliuteno - kukurūzų ar tapijokos miltų)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių (arba raudonėlio)
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos)
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio pipirų
2 šaukštai aliejaus
Patiekiant:
1 saujelė petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jei naudojama jautiena nepjaustyta, ją supjaustykite postambiai gabalėliais. Apibarstykite miltais ir išmaišykite, jog tolygiai pasidengtų.
2.
Svogūnus supjaustyktie pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite. Didesniame storadugniame puode įkaitinkite šaukštą aliejaus. Dėkite svogūnus ir maišydami pakepinkite 3-4 min iki suminkštės. Berkite česnaką ir maišydami pakepinkite dar 1 min. Išimkite iš puodo ir atidėkite.
3.
Tame pačiame puode įkaitinkite likusį aliejų ir per 2-3 kartus apkepinkite mėsos gabalėlius, kad gražiai rustelėtų iš visų pusių (iškart visos mėsos kepti nedėkite, nes ims troškintis). Apkepintą mėsą išimkite iš puodo ir atidėkite.
4.
Į puodą, kuriame kepinote mėsą, supilkite pusę vyno. Šiek tiek pakaitinkite gremždami mentele puodo dugną, kad atsiluptų priskrudę gabalėliai - jie suteiks padažui nuostabus skonio. Tada į puodą grąžinkite mėsą, dėkite svogūnus bei česnakus, berkite vidutinio stambumo gabalėliais pjaustytas morkas. Supilkite likusį vyną, dėkite konservuotus pomidorus, berkite džiovintus čiobrelius, rūkytos paprikos miltelius, druską ir pipirus. Išmaišykite.
5.
Troškinį užvirinkite, o tada uždenkite puodą dangčiu, ugnį sumažinkite iki minimalios ir troškinkite 1-2 valandas, priklausomai nuo naudojamos mėsos (žr. patarimus žemiau).
6.
Paragaukite, ar patinka padažo skonis. Jei norisi sūriau, įberkite dar šiek tiek druskos, o jei pikantiškiau - dar šiek tiek pipirų ar aitriosios paprikos miltelių.
7.
Patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Patarimai:
Troškinimo trukmė. Kai šiam troškiniui naudoju "Feel the Beef" brandintą troškinimui skirtą jautieną, troškinti pakanka ir 1-1.5 val - mėsa būna minkštutė. Jei naudotumėte kitokią mėsą, troškinti gali reikėti ir ilgiau, pvz. mentę geriausia troškinti bent 2 valandas, o kulninės skonis geriausiai atsiskleis po 2.5 ar net 3 val., kai ištirps visos skaidulos.
Papildomai. Kartais drauge su morkomis troškintis dedu ir 2-3 vidutinio stambumo gabalėliais pjaustytas bulves. Taip pat tinka ir pastarnokai ar petražolių šaknys.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Karolina
2023-03-26 22:48
Gaminau su tamsiu alumi, dar pridėjau cukinijos, gavosi pasaka troškinys! ATSAKYTI
Simona
2017-03-08 08:50
Dariau su sviesiu alum vietoje vyno, nu ir ka galiu pasakyt? Skanu. Ypac tas padaziukas nuo troskinio su bulviu kose mmmm.... ATSAKYTI
Gražina
2017-03-06 21:47
Super troškinukas!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital