Kalėdiniai sausainiai

AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 231)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 231)
Kalėdiniai sausainiai
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
375 gramai miltų
125 gramai sviesto
125 mililitrai medaus (geriau skysto, jeigu kietas - pašildykite)
100 gramų rudojo cukraus
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis kepimo miltelių (naudojau Santa Maria)
2 šaukšteliai malto imbiero (naudojau Santa Maria)
1 šaukštelis cinamono (naudojau Santa Maria)
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių (naudojau Santa Maria)
1 žiupsnelis kardamono (naudojau Santa Maria)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į soradugnį prikaistuvį sudėkite medų, cukrų, sviestą ir maišydami kaitinkite virš nedidelės ugnies (arba galima virš garų vonelės, tada nesvils) iki kol masė bus vienalytė ir neliks cukraus grūdelių. Jokiu būdu neužvirinkite! Leiskite šiek tiek atvėsti. Įmaišykite citrinų sultis.
2.
Į pravėsusią medaus masę įmaišykite kiaušinį. Pamažu maišydami suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išminkykite tešlą (ji turi būti gana minkšta), pridenkite ją maistine plėvele ir bent valandą (o dar geriau - dvi arba per naktį) palaikykite šaldytuve.
3.
Ant miltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą iki 3 - 4 mm storio. Iš tešlos išpjaustykite arba su formelėmis išspauskite sausainius.
4.
Sudėkite sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 8 - 12 minučių.
5.
Iškepusiems leiskite keletą minučių atvėsti skardoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių.
6.
Sausainius laikykite sandarioje dėžutėje, jog liktų minkšti.
Patarimai:
Glajų sausainukams puošti aš paprastai darau baltyminį, nes jis tvirtesnis, galima išpiešti gražesnius raštus. Darau taip - vieną kiaušinio baltymą (nuo m dydžio kiaušinio) šaukštu išsuku su daugmaž 200g cukraus pudros ir šlakeliu citrinos sulčių (jeigu norite spalvoto glajaus, įmaišykite maistinių dažų). Sukti reikia ilgokai, apie 10-15 min. Gerai išsuktas glajus būna tirštas, nekrenta nuo šaukšto, o patrynus tarp pirštų nebesijaučia cukraus dalelyčių. O tada juo piešiu su plonu teptuku arba galima sudėti į šaldymui skirtą maišelį ir prakirpti mažą skylute kampe ir juo piešti.
Arba galima puošti citrininiu glajumi - jis greičiau padaromas, bet tikslius raštus išgauti truputį sunkiau. Citrininiam glajui tiesiog į citrinos sultis dedu cukraus pudros ir išsuku iki lygios, vientisos konsistencijos.
AUTORIUS: Simona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (21)
Mila
2020-12-29 15:43
Sveiki,labai skanūs sausainiai laikiau dėžutėje kaip ir parašyta tačiau jie vis tiek tapo kieti): ATSAKYTI
Elena
2020-12-23 19:20
Labai puikus receptas, gavosi nuostabus sausainiai. Aciu. ATSAKYTI
Mils
2020-12-23 19:05
Sveiki o ką daryti jei glajus vis tiek skystas ATSAKYTI
Diana
2020-12-24 02:48
Įdėkite dar cukraus pudros ATSAKYTI
Mila
2020-12-22 19:39
Sveiki,tešla labai trupa ar taip turi būti? ATSAKYTI
Diana
2020-12-23 12:41
Tešla turėtų būti elastinga, tikrai netrapi. Panašu, kad arba per trumpai kaitinote medaus ir cukraus masę ir liko cukraus grūdelių, arba padauginote miltų. ATSAKYTI
Tatjana
2020-12-20 02:34
Aciu ,Beata, ir uz si recepta! Sausainiai tikrai skanus, minksti ,o namai pakvipo Kaledomis:) Jusu receptai tikrai apgalvoti, lengvai pagaminami ir kazkokie “ linksmi”. Visiems linkiu graziu svenciu! ATSAKYTI
Ilona
2020-12-19 18:15
Labai puikus receptas . Tešla gavosi lipnoka , galvojau kaip man seksis ją kočioti , bet palaikius šaldytuve tapo labai patogi. ATSAKYTI
Drugelis
2020-12-16 19:32
sausainiai skanus, bet problema su tesla, labai trupa, dariau 3 kartus ir visada tas pats...ieskosiu kito recepto ATSAKYTI
M
2020-12-14 21:17
koks tokiudausainiu galiojimo laikas mazdaug?dekui ATSAKYTI
Gabrielė
2019-12-18 16:02
Labai noriu pasigaminti, bet esu veganė, tad noriu paklausti, ar įmanoma kuom nors pakeisti kiaušinį? ATSAKYTI
kamile
2019-12-02 16:14
Sveiki kiek mazdaug cia turetu iseiti sausainiu ?
ATSAKYTI
Rita
2019-12-04 10:56
Labai priklauso nuo to, kokio dydžio pjausit, pora skardų (o gal ir daugiau) tikrai turėtų iškepti :) ATSAKYTI
Viltė
2019-11-22 15:13
Simona, jūsų receptas puikus ir nuostabus ATSAKYTI
Gerda
2019-02-28 18:12
O nei neturiu kardamono? ATSAKYTI
Ieva
2019-03-04 12:32
Galima ir be kardamono :) ATSAKYTI
Anonimas
2017-12-21 19:50
Labai skanu!! ATSAKYTI
Asta
2014-12-24 16:07
Labai skanūs sausainiai ATSAKYTI
Kaledu Elfė
2014-12-23 19:10
Labai puikus receptas. Jis puikiai tinka gaminti su vaikais. Tikrai labai skanu!!! ATSAKYTI
anonimas
2014-12-23 14:43
visiems rekomenduoju, labai skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital