Skanūs miltiniai blynai

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 846)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 846)
Skanūs miltiniai blynai
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Skanūs miltiniai blynai
Skanūs miltiniai blynai
Skanūs miltiniai blynai
Autorius apie receptą: Labai gardūs blyneliai, tokius juos kepdavo mano močiutė. Pagal šį receptą pagaminti jie pavyksta gana ploni, minkštučiai ir tiesiog sutirpsta burnoje. Jeigu mėgstate Labai gardūs blyneliai, tokius juos kepdavo mano močiutė. Pagal šį receptą pagaminti jie pavyksta gana ploni, minkštučiai ir tiesiog sutirpsta burnoje. Jeigu mėgstate puresnius, storesnius blynelius, galite vietoje pieno pilti kefyrą, įdėti šiek tiek kepimo miltelių bei daryti truputį tirštesnę tešlą. Bet prieš eksperimentus būtinai paragaukite blynelių, iškeptų pagal originalų receptą, nes jie tikrai labai geri ir mane pačią, dažniausiai purių blynų mylėtoją, kaskart nustebina, kokie jie skanūs. O tarp vaikų šie blynukai turi išvis neįtikėtina pasisekimą.

Beje, cukraus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra. Jeigu valgysite su saldesne uogiene, tikrai pakaks ir 1 šaukšto ar mažiau.

Iš recepte nurodyto kiekio mums paprastai iškepu 18-20 blynelių, kurių užtenka 2 alkaniems arba 3 mažiau alkaniems valgytojams.
(...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
100 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
100 mililitrų pieno (arba kefyro)
2 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
2 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus (arba sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius įmušti į indą, berti cukrų, žiupsnelį druskos ir gerai. išplakti.
2.
Suberti miltus ir šaukštu gerai išmaišyti. Per kelis kartus supilti pieną, kaskart gerai išmaišant. Turėtų gautis poskystė tešla. Ją palikti 10-15 min pastovėti, kad miltai išbrinktų.
3.
Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus arba sviesto. Vienam blyneliui dėti po daugmaž šaukštą tešlos. Kepti ant vidutinės kaitros. Kai blynelių viršus pakeisk spalvą ir atsiras burbuliukų, apversti ir dar šiek tiek pakepti.
4.
Tiekti iš karto iškeptus, pašildytose lėkštėse arba laikyti šiltoje orkaitėje, kad neatvėstų.
5.
Šiuos blynelius tinka valgyti su uogiene, grietine, jogurtu ar kaip tik mėgstate.
Patarimai:
Blynelių forma. Kepant apvertus blyneliai šiek tiek išsiries, tarsi dubenėliai - viskas tvarkoje, taip ir turi būti. Sudėjus į lėkštę jie suplokštės.
Storumas. Šie blyneliai yra ploni, minkštučiai ir tiesiog sutirpsta burnoje. Jeigu mėgstate puresnius, storesnius blynelius, galite vietoje pieno pilti kefyrą, įdėti šiek tiek kepimo miltelių bei daryti truputį tirštesnę tešlą dėdami daugiau miltų.
Saldumas. Cukraus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra. Jei valgysite su saldesne uogiene, cukraus pakaks ir 1 šaukšto.
Taupyk laiką - užsisakyk iš Wolt. Daugiau >>
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (134)
Žygimantas
2023-05-07 08:38
O tai dvi porcijos yra du blynai? ATSAKYTI
Ieva
2023-05-08 10:02
Juk maži blyneliai čia, kokie du blynai? Pilna lėkštė blynelių dviems žmonėms. ATSAKYTI
Tom
2023-03-19 14:52
Blyneliai lb skanus! ATSAKYTI
Tom
2023-03-19 14:51
Pagal kiekius, tai cia puse porcijos. Vienam vaikui neuzteko ATSAKYTI
Viktorija
2023-01-15 18:35
Labai skanu ATSAKYTI
Sandra
2022-10-16 10:16
Tikrai labai skanūs blynai gavosi ATSAKYTI
San
2022-10-15 14:50
Skanūs! Nors rašo, kad 2 porcijoms, visus blynukus suvalgiau pati bekepant ATSAKYTI
Laima
2022-10-02 20:42
Labai skanūs blynai. Dar įtarkavus 2 obuolius, iš viso dieviški gavosi. ATSAKYTI
Derbis
2022-07-23 19:37
Man gavosi sausainiai:DDD ATSAKYTI
Austėja
2022-06-12 15:08
Blynai išėjo labai skanūs, dėl skonio galima prisidėti vaisių ar cinamono. Receptas labai lengvas, greitas ir skanus. ATSAKYTI
Gabrielius
2022-04-25 17:38
Skaniausias blynų receptas ATSAKYTI
Viktorija
2022-04-20 12:05
Labai lengvas receptas. Ir blynai tikrai skanus gaunasi ATSAKYTI
Arnas
2022-04-19 11:10
Šitie blynai patys geriausi! ATSAKYTI
Kotryna
2022-03-10 15:43
Labai skanu ATSAKYTI
Neringa
2021-09-04 21:12
Kodėl kaip apverti juos ant kitos pusės kepti pasidaro kaip dubėnėlis? ATSAKYTI
K
2021-11-03 15:19
Per daug miltų :) ATSAKYTI
Tomik
2022-01-11 19:20
Miltų ne per daug… Kažkur kitur bėda. Man taip pat susiraitė, bet skonis tikrai geras. ATSAKYTI
Agnė
2022-02-12 21:46
Kaip apverti reikia kraštus palaikyti prispaudus prie keptuvės. Na man asmeniškai pavyksta ir gaunasi gražūs:) Bei skanūs ATSAKYTI
danielius
2021-08-20 18:02
deam, geri blynai ATSAKYTI
DĖMESIO
2021-06-08 14:04
skanu bet mamos blynai skanesni. ir taip sakant ,, NE TAU MARTYNAI MĖLYNAS DANGUS" ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
tėvelių dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital