Skanūs miltiniai blynai

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 937)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 937)
Skanūs miltiniai blynai
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Skanūs miltiniai blynai
Skanūs miltiniai blynai
Skanūs miltiniai blynai
Autorius apie receptą: Labai gardūs blyneliai, tokius juos kepdavo mano močiutė. Pagal šį receptą pagaminti jie pavyksta gana ploni, minkštučiai ir tiesiog sutirpsta burnoje. Jeigu mėgstate Labai gardūs blyneliai, tokius juos kepdavo mano močiutė. Pagal šį receptą pagaminti jie pavyksta gana ploni, minkštučiai ir tiesiog sutirpsta burnoje. Jeigu mėgstate puresnius, storesnius blynelius, galite vietoje pieno pilti kefyrą, įdėti šiek tiek kepimo miltelių bei daryti truputį tirštesnę tešlą. Bet prieš eksperimentus būtinai paragaukite blynelių, iškeptų pagal originalų receptą, nes jie tikrai labai geri ir mane pačią, dažniausiai purių blynų mylėtoją, kaskart nustebina, kokie jie skanūs. O tarp vaikų šie blynukai turi išvis neįtikėtina pasisekimą.

Beje, cukraus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra. Jeigu valgysite su saldesne uogiene, tikrai pakaks ir 1 šaukšto ar mažiau.

Iš recepte nurodyto kiekio mums paprastai iškepu 18-20 blynelių, kurių užtenka 2 alkaniems arba 3 mažiau alkaniems valgytojams.
(...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
100 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
100 mililitrų pieno (arba kefyro)
2 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
2 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus (arba sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius įmušti į indą, berti cukrų, žiupsnelį druskos ir gerai. išplakti.
2.
Suberti miltus ir šaukštu gerai išmaišyti. Per kelis kartus supilti pieną, kaskart gerai išmaišant. Turėtų gautis poskystė tešla. Ją palikti 10-15 min pastovėti, kad miltai išbrinktų.
3.
Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus arba sviesto. Vienam blyneliui dėti po daugmaž šaukštą tešlos. Kepti ant vidutinės kaitros. Kai blynelių viršus pakeisk spalvą ir atsiras burbuliukų, apversti ir dar šiek tiek pakepti.
4.
Tiekti iš karto iškeptus, pašildytose lėkštėse arba laikyti šiltoje orkaitėje, kad neatvėstų.
5.
Šiuos blynelius tinka valgyti su uogiene, grietine, jogurtu ar kaip tik mėgstate.
Patarimai:
Blynelių forma. Kepant apvertus blyneliai šiek tiek išsiries, tarsi dubenėliai - viskas tvarkoje, taip ir turi būti. Sudėjus į lėkštę jie suplokštės.
Storumas. Šie blyneliai yra ploni, minkštučiai ir tiesiog sutirpsta burnoje. Jeigu mėgstate puresnius, storesnius blynelius, galite vietoje pieno pilti kefyrą, įdėti šiek tiek kepimo miltelių bei daryti truputį tirštesnę tešlą dėdami daugiau miltų.
Saldumas. Cukraus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra. Jei valgysite su saldesne uogiene, cukraus pakaks ir 1 šaukšto.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (151)
Teodora
2024-02-23 21:56
Jie tikrai labai skanūs.šį receptą yra verta bandyti o kai pabandai tai kitokių receptų jau nebelabai norisi ATSAKYTI
Kajux
2024-02-06 19:41
Супер ATSAKYTI
Deimante
2024-01-18 15:50
Labai skanus blynai ATSAKYTI
Godux
2024-01-17 20:09
Labai geri blynai ATSAKYTI
Sofija
2024-01-04 15:21
Blynai gavosi kieti rekomenduočiau ipilti puse stiklines vandens tada bus tikrai minkštensni ATSAKYTI
Viktorija
2023-12-20 20:15
Puikus blynai, begalo skanus! ATSAKYTI
Elena
2023-12-09 10:34
Ačiū su šiuo receptu gaunasi labai skanūs blynai ATSAKYTI
Jurgita
2023-10-29 19:20
Skanus labai ačiū kad tokius darote ATSAKYTI
Dominyka
2023-10-21 09:28
Skanus blynus ATSAKYTI
Nojus
2023-08-29 11:25
Labai skanus blynai!! ATSAKYTI
Milda
2023-08-18 13:50
Kadangi kepiau vieno kąsnio blynelius gavosi daug ir mažų tai suvalgėm labai skaniai.Dėjau 4 šaukštus cukraus ir gavosi nei per saldūs nei per sūnūs valgėme su braškių džemu. ATSAKYTI
...
2023-08-08 11:47
labai skanai ir lengva pagaminti ATSAKYTI
Greta
2023-07-04 18:53
Labai mažai pieno
ATSAKYTI
........
2023-06-12 19:50
Galima medaus įdėti kokius 2 šaukštelius? Ir ar nuo to labai pasikeistų skonis? ATSAKYTI
Kepėja
2023-06-14 15:33
Galima, skonis tikrai nenukentės. Blogumas tik tame, kad medų kaitinti nelabai gerai. Išsiskiria kenksmingų medžiagų. ATSAKYTI
Žygimantas
2023-05-07 08:38
O tai dvi porcijos yra du blynai? ATSAKYTI
Ieva
2023-05-08 10:02
Juk maži blyneliai čia, kokie du blynai? Pilna lėkštė blynelių dviems žmonėms. ATSAKYTI
Tom
2023-03-19 14:52
Blyneliai lb skanus! ATSAKYTI
Tom
2023-03-19 14:51
Pagal kiekius, tai cia puse porcijos. Vienam vaikui neuzteko ATSAKYTI
Viktorija
2023-01-15 18:35
Labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital