Redakcijos nuomonė:
Tikrai labai gardūs blyneliai. Pagal šį receptą pagaminti jie gaunasi gana ploni, minkštučiai ir tiesiog sutirpsta burnoje. Jeigu mėgstate puresnius, storesnius blynelius,
Tikrai labai gardūs blyneliai. Pagal šį receptą pagaminti jie gaunasi gana ploni, minkštučiai ir tiesiog sutirpsta burnoje. Jeigu mėgstate puresnius, storesnius blynelius, galite vietoje pieno pilti kefyrą, įdėti šiek tiek kepimo miltelių bei daryti truputį tirštesnę tešlą. Bet prieš eksperimentus būtinai paragaukite blynelių, iškeptų pagal originalų receptą, nes jie tikrai labai geri ir net mus pačius, dažniausiai purių blynų mylėtojus, nustebino, kokie jie skanūs. O tarp vaikų šie skanuoliai turi išvis neįtikėtina pasisekimą.
Beje, cukraus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra. Mums paprastai pakanka ir 1-2 šaukštų cukraus, ypač jeigu valgome su saldesne uogiene. Bet jeigu mėgstate saldžiau, galite dėti ir visus 3 šaukštus, kaip kad nurodyta recepto autoriaus.
Iš recepte nurodyto kiekio mums paprastai gaunasi 18-20 blynelių, kurių užtenka 2 alkaniems arba 3 mažiau alkaniems valgytojams.
(...daugiau)(...mažiau)
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai
kiaušinių
100 gramų
miltų
100 mililitrų
pieno
(arba vanduo)
3 šaukštai
cukraus
1 žiupsnelis
druskos
Kepimui:
šiek tiek
aliejaus
(arba sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kambario temperatūros kiaušinius įmušti į indą, išplakti, supilti pieną, išplakti.
2.
Suberti miltus, cukrų, žiupsnį druskos ir vėl gerai išplakti. Galima elektriniu plaktuvu, bus greičiau. Palikite tešlą kelias minutes pastovėti.
3.
Keptuvėje gerai įkaitinti truputį aliejaus arba sviesto. Vienam blyneliui dėti po daugmaž šaukštą tešlos. Kepti ant mažos arba vidutinės ugnies, apversti, kai viršutinėje pusėje atsiras burbuliukų.
4.
Tiekti iš karto iškeptus, pašildytose lėkštėse arba laikyti šiltoje orkaitėje, kad neatvėstų. Pagardinimui galima valgyti su uogiene arba pienu.
Labai skaniai gavosi, tik biski padeginau
ATSAKYTI
Sandra
2022-10-16 10:16
Tikrai labai skanūs blynai gavosi
ATSAKYTI
San
2022-10-15 14:50
Skanūs! Nors rašo, kad 2 porcijoms, visus blynukus suvalgiau pati bekepant
ATSAKYTI
Brigita
2022-10-14 14:20
Blynai geri bet man jie taip pat susiraitė
ATSAKYTI
Ignė
2022-10-14 15:04
Man dažnai raitosi, kai kepu ant per aukštos kaitros :)
ATSAKYTI
Laima
2022-10-02 20:42
Labai skanūs blynai. Dar įtarkavus 2 obuolius, iš viso dieviški gavosi.
ATSAKYTI
Derbis
2022-07-23 19:37
Man gavosi sausainiai:DDD
ATSAKYTI
Nemokukept
2022-12-07 23:50
Man irgi sausainiai gaunasi, nesuprantu ka negerai darau :D
ATSAKYTI
Agnė
2022-12-08 18:05
Gal per daug miltų įbėrėte?
ATSAKYTI
Austėja
2022-06-12 15:08
Blynai išėjo labai skanūs, dėl skonio galima prisidėti vaisių ar cinamono. Receptas labai lengvas, greitas ir skanus.
ATSAKYTI
Gabrielius
2022-04-25 17:38
Skaniausias blynų receptas
ATSAKYTI
Viktorija
2022-04-20 12:05
Labai lengvas receptas. Ir blynai tikrai skanus gaunasi
ATSAKYTI
Arnas
2022-04-19 11:10
Šitie blynai patys geriausi!
ATSAKYTI
Kotryna
2022-03-10 15:43
Labai skanu
ATSAKYTI
Aušrinė
2021-11-28 13:18
Ne patys skaniausi blynai, nors tešla ir gera, bet kažkoki biškį beskoniai ir.. kažko trūksta. Grynai saldus omletas va. Bet pasisotinau neblogai. Valgiau juos su namine serbentų uogiene. Pati skaniausia.
ATSAKYTI
Perkūnas
2022-02-03 13:10
jei beskoniai, tai dasidėkite cinamono ar cukraus ar vaisių į tešlą :) ne raketų mokslas
ATSAKYTI
Perkūnas
2022-02-03 13:10
jei beskoniai, tai dasidėkite cinamono ar cukraus ar vaisių į tešlą :) ne raketų mokslas
ATSAKYTI
Lukas
2022-06-26 18:03
Ne šokolado reike
ATSAKYTI
Neringa
2021-09-04 21:12
Kodėl kaip apverti juos ant kitos pusės kepti pasidaro kaip dubėnėlis?
ATSAKYTI