Vištienos kepsneliai orkaitėje su sūriu ir šonine

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos kepsneliai orkaitėje su sūriu ir šonine
Vištienos kepsneliai orkaitėje su sūriu ir šonine
Vištienos kepsneliai orkaitėje su sūriu ir šonine
Vištienos kepsneliai orkaitėje su sūriu ir šonine
Autorius apie receptą: Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minčių. Tada pusvalandis Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minčių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro - susuktus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 vienetai vištienos krūtinėlės (geriau nedidelių)
150 gramų šaltai rūkytos šoninės
90 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau perpus VILVI Memel Prussia ir Memel Blue)
1 saujelė petražolių
2 šaukšteliai medaus (arba klevų sirupo)
2 šaukšteliai garstyčių (naudojau Dijon)
1.5 šaukštelio paprikos miltelių
1.5 šaukštelio česnako miltelių (arba 2 skiltelių česnako)
0.5 šaukštelio druskos (galima nedėti, žr. patarimus)
1 šaukštelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos krūtinėlių viršuje padarome gilias įpjovas per beveik visą krūtinėlės ilgį (bet iki galo neprapjauname, t.y. suformuojame tarsi kišenę).
2.
Indelyje sumaišome saldžias paprikas, česnako miltelius, druską bei pipirus. Šiuo prieskonių mišiniu įtriname krūtinėles.
3.
Sutarkuojame abu sūrius ir sumaišome su smulkintomis petražolėmis. Šį įdarą paskirstome į krūtinėlių kišenes.
4.
Krūtinėles standžiai apvyniojame šaltai rūkytos šoninės griežinėliais ir dedame į kepimo formą. Kepsniukų viršų aptepame medumi, sumaišytu su garstyčiomis.
5.
Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus+apačia+vėjelis) apie 25-35 minutes (priklausomai nuo krūtinėlių dydžio).
Patarimai:
Tikslus kepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Mažos krūtinėlės iškepa per 22-25 minutes, o didelėms gali prireikti ir 35-40 minučių. Jeigu turite mėsos termometrą, pamatuokite kepsniukų vidurio temperatūrą - ji bus iškepę, kai temperatūra sieks 74 laipsnius.
Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro, taip jie bus dar skanesni, nes vištienos krūtinėlė geriau įsigers prieskonių. Paruoštus kepsniukus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte.
Nuo šoninės ir sūrio kepsniukai sūrumo turi pakankamai, tad jei sūriau nemėgstate, druskos galite nedėti visai
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Gabija
2022-07-16 18:51
Kelis kartus jau gaminu, super receptas :)) daugiau tokiių ATSAKYTI
Ausra
2021-01-11 11:41
Geras receptukas, tik kitą kartą beveik nedėsiu druskos, nes man buvo truputį per sūru ATSAKYTI
Agne
2021-01-01 14:14
Labai skanūs kepsniai, labai tiko šventiniam stalui. Dėkui už receptą ATSAKYTI
Dovilė
2021-01-02 22:59
Labai labai smagu skaityti :) ATSAKYTI
Laura
2020-12-28 21:19
Aš naudojau vištienos šlauneles ir labai gerai isejo, seip labai geras receptas, skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital