Traškūs menkės kąsneliai tešloje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Traškūs menkės kąsneliai tešloje
Traškūs menkės kąsneliai tešloje
Traškūs menkės kąsneliai tešloje
Traškūs menkės kąsneliai tešloje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Tešlai:
300 mililitrų šviesaus alaus (galima naudoti nealkoholinį)
230 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D) (apytikriai)
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Įdarui:
500 gramų menkių filė (apytikriai)
50 gramų kvietinių miltų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
1 vienetas avokadų (sunokusio, didelio)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus (apytikriai)
1 skiltelė česnako (išspausto)
0.5 vieneto citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, pipirais. Pilame alų ir išplakame iki vientisos masės. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Uždengiame dubenį maistine plėvele ir paliekame šaldytuve kelioms valandoms.
2.
Menkių filė gabaliukus nuplauname, gerai nusausiname ir supjaustome kąsneliais. Apibarstome žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Miltus, skirtus apvolioti, suberiame į lėkštę. Apvoliojame žuvį ir nupurtome miltų perteklių. Merkiame į tešlą, kad visas žuvies gabalėlis pasidengtų. Tešlos perteklių nuvarviname.
3.
Atsargiai dedame paruoštus žuvies gabalėlius į puodą su įkaitintu aliejumi taip, kad jie nesiliestų vienas prie kito.
4.
Kepame apie 5 minutes, tuomet apverčiame ir kepame dar kelias, kol žuvies gabalėliai iš abiejų pusių bus gražiai apskrudę.
5.
Iškeptus gabalėlius sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus, o tuomet skanaujame su mėgstamu padažu.
6.
Avokadų majonezui visus ingredientus sutriname iki vientisos masės.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Agne
2021-12-28 16:19
Labai skanūs kepsniukai, kepiau krabų lazdeles. Gavosi traškūs, purūs, neriebūs. Tik atšalus kepsniukams, jaučiasi tešlos kartumas dėl alaus. Manau, tai būdinga visoms alaus tešloms ATSAKYTI
Ieva
2021-12-21 12:00
Kepiau... tai visa laimė, kad pabandžiau anksčiau, o ne Kūčioms...
Labai prisigeria riebalų ir jokie popieriniai rankšluosčiai negelbsti. ATSAKYTI
Simona
2021-12-21 12:09
Kai tešla labai prigeria aliejaus, dažniausias to kaltininkas būna per maža aliejaus temperatūra. Pabandykite padidinti kaitrą ir nesudėti pernelyg daug kepsnelių vienu kartu (tas irgi sumažina aliejaus temperatūrą). ATSAKYTI
Diana
2021-12-21 23:03
Tikrai taip, jei prigėrė aliejaus, vadinasi per mažai jį įkaitinote. Aliejaus temperatūra turėtų būti tarp 180-190 laipsnių, kad gražiai keptų, t.y. labai karštas, bet dar nerūkstantis. Jei termometro neturi, patikrinkite įdėdami gabalėlį duonuos - jis turėtų iškart pradėti kepti, gražiai skrusti (bet nedegti). ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital