Tobulas lęšių karis per 20 minučių

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Lęšių karis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitei, LaMaistas.l redakcijai
Lęšių karis
Lęšių karis
Lęšių karis
Lęšių karis
Lęšių karis
Lęšių karis
Lęšių karis
Lęšių karis
Lęšių karis
Autorius apie receptą: Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Jo idėją prieš keletą mėnesių radome Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Jo idėją prieš keletą mėnesių radome Kristinos tinklarašyje. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 stiklinė raudonųjų lęšių
2 stiklinės daržovių sultinio
400 gramų konservuotų pomidorų (1 skardinės, smulkintų)
1 stiklinė kokosų pieno (18-24% riebumo)
50 gramų špinatų (nebūtina)
2 šaukštai žemės riešutų sviesto (nadojome “Gėrybių rago” kreminį sviestą “Nutis”)
1 šaukštas kokosų aliejaus
4 centimetrai imbiero
2 skiltelės česnako (arba šaukštelio česnako miltelių)
1.5 šaukštelio garam masala prieskonių (arba šaukštelio kario prieskonių)
1 šaukštelis maltos ciberžolės
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (ar pagal skonį)
0.5 šaukštelio maltos kalendros
pagal skonį druskos
Patiekiant:
šiek tiek anakardžių riešutų (skrudintų, naudojome “Gėrybių rago” su rūkyta paprika ir česnaku)
1 saujelė kalendros (ar mėtų, petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Didesniame puode ant vidutinės kaitros ištirpiname kokosų aliejų. Įtarkuojame nuluptą imbierą, įspaudžiame česnaką ir suberiame prieskonius. Maišydami pakepiname apie minutę iki prieskoniai paskleis malonų aromatą.
2.
Supilame sultinį, suberiame lęšius ir užviriname. Užvirus sudedame smulkintus pomidorus ir dar kartą užviriname. Sumažiname kaitrą iki minimalios, uždengiame puodą dangčiu ir verdame apie 12-15 minučių iki lešiai maloniai suminkštės (bet jokiu būdu nesutiš!).
3.
Supilame kokosų pieną, įdedame riešutų sviesto ir išmaišome. Kelias mimutes pašildome ant vidutinės kaitros, jog karis būtų malonios temperatūros (užvirinti nereikia).
4.
Sudedame špinatus ir išmaišome. Paragaujame ir pagal skonį įberiame druskos. Jei kiek per rūgštu (tas priklauso nuo pomidorų), įberiame žiupsnelį cukraus ar kito saldiklio, o jei rūgštelės norisi daugiau - įspaudžiame šiek tiek citrinos arba laimo sulčių.
5.
Karį patiekiame pabarstę skrudintais anakardžių riešutais. Dar galima pagardinti žiupsneliu sezamo sėklų ir trupučiu kalendros (ar šviežių mėtų ar petražolių). Skanaukite šį karį vieną tiesiog kaip tobulą troškinuką ar patiekite su basmati ryžiais ar šiomis greitomis naan duonelėmis.
Patarimai:
Žemės riešutų sviestas suteikia kariui kremiškumo, tačiau jei neturite ar nemėgstate - bus gardu ir be jo. O jei po ranka atsirado anakardžių sviesto, būtinai pabankykite jį šiame karyje - skonis bus tobulesnis už tobulą.
Beje, garam masala prieskonių rasite daugelyje didesnių parduotuvių užsienio virtuvių skyriuose. Jie šiam patiekalio be galo tinka, bet jei neturite, pakeiskite šaukšteliu kario prieskonių arba trupučiu indiško kario pastos.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Dalia
2021-03-13 15:15
Laaabai skanu, ačiū! (Net ir be riešutų sviesto, špinatų, kumino, kurių neturėjau ;)) ATSAKYTI
Dovilė
2021-03-14 21:36
Be galo smagu, kad patiko :) Taip, ši receptas itin universalus - kažko įdėsite daugiau/mažiau/nedėsite, vis tiek pavyks :) ATSAKYTI
Asta
2021-03-09 20:01
Nerealiai skanus!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital