Vištienos krūtinėlės kepsniai su obuoliais ir sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Vištienos krūtinėlės kepsniai su obuoliais ir sūriu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos krūtinėlės kepsniai su obuoliais ir sūriu
Vištienos krūtinėlės kepsniai su obuoliais ir sūriu
Vištienos krūtinėlės kepsniai su obuoliais ir sūriu
Vištienos krūtinėlės kepsniai su obuoliais ir sūriu
Autorius apie receptą: Puikaus subalansuoto skonio, nesunkiai paruošiamas patiekalas, o pelėsinis sūris labai dera su malonia obuolių rūgštele. Puikiai tiks tiekti ir ant šventinio stalo. Puikaus subalansuoto skonio, nesunkiai paruošiamas patiekalas, o pelėsinis sūris labai dera su malonia obuolių rūgštele. Puikiai tiks tiekti ir ant šventinio stalo. Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai vištienos krūtinėlės
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (naudojau VILVI Memel Blue)
50 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas obuolių (didesnio)
4 griežinėliai šaltai rūkytos šoninės (nebūtina, bet suteikia labai gero skonio)
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių vištienai
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos krūtinėlėse padaryti išilgines įpjovas, neįpjaunant iki galo, tarsi kišenes. Krūtinėles ir įpjovų vidų dosniai pabarstyti mėgiamais vištienos prieskoniais, gerai įtrinti (jei prieskoniai be druskos, ja pabarstyti). Jei turite laiko, galite vištieną palikti pasimarinuoti (kas prieskoniai įsigertų) ar prieskoniais įtrinti iš vakaro. Bet jei skubate, galite kepti ir iškart.
2.
Orkaitę įjungti kaisti iki 200 laipsnių temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
3.
Paisruošti ingredientus: svogūną supjaustyti kuo smulkiau; šoninę supjaustyti mažais kubeliais; obuolį supjaustyti nedideliais kubeliais ir pašlakstyti trupučiu citrinos sulčių (arba obuolių acto), kad nepatamsuotų; česnaką smulkiai sukapoti.
4.
Į keptuvę berti svogūnus ir šoninę. Maišant kepti ant vidutinės kaitros iki šoninė apskrus. Suberti obuolį ir maišant pakepinti apie 3 min, kad suminkštėtų, bet nesutižtų. Tuomet suberti smulkiai tarkuotą pelėsinį ir paprastą sūrį, pipirus ir išmaišyti. Nuimti nuo ugnies.
5.
Į kiekvieną vištienos gabalėlį dėti paruošto įdaro.
6.
Keptuvėje ant didesnės kaitros įkaitinti aliejų. Dėti krūtinėlės ir apkepti po 2-3 min iš kiekvienos pusės (kad gražiai apskrustų).
7.
Apkeptas krūtinėles sudėti į kepimui orkaitėje tinkamą indą. Jei norite, šalia dar galima padėlioti obuolių riekelių (bet tas nebūtina).
8.
Kepti iki 200C įkaitintos orkaitės viduryje apie 20-25 min (arba iki vištiena bus iškepusi, žr. patarimus).
Patarimai:
Tikslus vištienos kepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Mažos krūtinėlės iškeps per 15-20 min, o didelėms gali prireikti ir daugiau laiko. Jeigu turite mėsos termometrą, pamatuokite kepsniukų temperatūrą - bus iškepę, kai ji sieks 74 laipsnius.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Agnė
2023-12-31 20:25
Labai geras receptas. Buvo labai skanu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital