Tiršta pievagrybių ir ryžių sriuba

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Tiršta pievagrybių ir ryžių sriuba
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tiršta pievagrybių ir ryžių sriuba
Tiršta pievagrybių ir ryžių sriuba
Autorius apie receptą: Kas gali sušildyti rudens popietes geriau, nei puiki, tiršta, soti sriuba? Ši sriuba soti, švelnaus puikaus skonio, tiesiog jaukumas lėkštėje. Jos receptas įkvėpta Kas gali sušildyti rudens popietes geriau, nei puiki, tiršta, soti sriuba? Ši sriuba soti, švelnaus puikaus skonio, tiesiog jaukumas lėkštėje. Jos receptas įkvėpta samerikietiškos klasikos „mushroom wild rice soup“, tik vietoje laukinių ryžių rinkomės prieinamesnius ruduosius ryžius, bet, žinoma, galite naudoti ir ilgagrūdžius baltus, tada virti pakaks trumpiau. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1.5 litro sultinio (daržovių arba vištienos)
500 gramų rudųjų pievagrybių (arba paprastų ar kitų grybų žr. patarimus)
200 gramų rudųjų ryžių (arba baltų, žr. patarimus)
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (arba grietinės ar kokoso pieno)
1 vienetas morkų (didesnės)
1 vienetas svogūnų
1 stiebas salierių
4 skiltelės česnako
40 gramų kvietinių miltų (nebūtina, bet suteikia daugiau kremiškumo)
60 gramų sviesto
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas vorčesterio padažo (arba pagal skonį, galima nedėti)
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštas džiovinto raudonėlio
1 šaukštas džiovintų krapų
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą dėti 30 gramų sviesto, pilti 2 šaukštus aliejaus ir kaitinti iki kol sviestas ištirps.
2.
Pievagrybius supjaustyti plonais griežinėliais, sudėti į puodą ir kepti apie 8 minutes kartais pamaišant. Tuomet įpilti Vorčesterio padažo ir dar apie 8 minutes pakepti iki kol skystis išgaruos. Perkelti į lėkštę.
3.
Į tą patį puodą dėti likusius 30 gramų sviesto ir pilti 2 šaukštus aliejaus. Vėl kaitinti iki kol sviestas ištirps.
4.
Svogūną, morką ir saliero stiebą susmulkinti, suberti į puodą. Kepti apie 6 minutes iki kol daržovės kiek suminkštės.
5.
Suberti smulkintą česnaką, paprikos miltelius, raudonėlį, krapus, pipirus ir pakepti dar minutę, tuomet suberti miltus ir nuolat maišant ant silpnos ugnies pakepti apie minutę. Sudėti pievagrybius, ryžius, pilti sultinį ir užvirti. Tuomet sumažinti kaitą iki mažos ir virti apie 45 minutes nuolat permaišant iki kol ryžiai suminkštės.
6.
Galiausiai supilti grietinėlę, jei norisi, papildomai pagardinti druska, pipirais, išmaišyti ir tiekti.
Patarimai:
Pievagrybius galima rinktis ne tik ruduosius, bet ir naudoti portobello grybus, shitake ar kitus mėgstamus. Taip pat galima naudoti ir baltuosius pievagrybius, skonis galbūt ir nebus toks pat sodrus, kaip su rudaisiais, bet tikrai labai labai skanu.
Ryžius taip pat galima keisti į kitus mėgstamus. Jei naudosite baltus ryžius, virkite sriubą apie 20 minučių, o tik tuomet suberkite ryžius ir pavirkite dar apie 12 minučių. Jei naudosite laukinius ryžius, virti reikėtų tiek pat laiko - apie 45 minutes. Jei norite naudoti jau turimus, išvirtus ryžius, skysčio naudokite mažiau, užteks 1 litro, nes jau išvirti ryžiai nesugers tiek skysčio, kiek nevirti, tuomet reikėtų virti sriubą 20 minučių, o tik tuomet sudėti virtus ryžius, pašildyti kelias minutes, supilti grietinėlę, permaišyti ir tiekti.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital