Tobula vištiena orkaitėje su mocarela ir pomidorais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 80)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 80)
Vištiena orkaitėje su mocarela sūriu ir pomidorais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Vištiena orkaitėje su mocarela sūriu ir pomidorais
Vištiena orkaitėje su mocarela sūriu ir pomidorais
Vištiena orkaitėje su mocarela sūriu ir pomidorais
Vištiena orkaitėje su mocarela sūriu ir pomidorais
Vištiena orkaitėje su mocarela sūriu ir pomidorais
Autorius apie receptą: Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu. Išbandyti taip ruoštą vištieną mane įkvėpė "Cafe Delites" tinklaraštyje rastas receptas. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištienos krūtinėlės (didesnių puselių)
2 vienetai kiaušinių (mažesnių)
90 gramų džiūvėsėlių (naudojau „Kauno grūdų“
30 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
1.5 šaukštelio persilado prieskonių (jei neturite, žr. patarimus)
1 šaukštelis česnako miltelių
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus (kepimui)
Viršui:
200 gramų pomidorų padažo (kokybiško arba šviežių pomidorų, žr. patarimus apačioje)
180 gramų mocarela sūrio
20 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos krūtinėlės perpjaukite išilgai pusiau (kad gautumėte 4 gabalėlius).
2.
Į didesnį dubenį įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako skiltelę, berkite persilado prieskonius, pipirus ir lengvai paplakite, kad trynys ir baltymas susijungtų.
3.
Į dubenį su kiaušinių plakiniu dėkite krūtinėlių puseles ir gerai išmaišykite, kad jos tolygiai pasidengtų. Padėkite į šaldytuvą bent 20 min pasimarinuoti (jeigu laikysite ilgiau, bus dar skaniau, galima pasiruošti ir iš vakaro).
4.
Plačiame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir česnako mitelius.
5.
Kiekvieną krūtinėlės gabalėlį iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje, kad tolygiai pasidengtų.
6.
Keptuvėje ant kiek didesnės negu vidutinė kaitros įkaitinkite aliejų ir apkepkite krūtinėles, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių (iškepti nereikia, tik kad gražiai paruduotų).
7.
Apkepintas krūtinėles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant kiekvieno gabalėlio dosniai užtepkite pomidorų padažo, ant jo dėkite riekelėmis pjaustytos mocarelos ir užbarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
8.
Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kepimo režimas viršus+apačia) apie 20 minučių iki sūris gražiai išsilydys ir vištiena bus iškepusi.
9.
Traukite iš orkaitės, tiekite ir mėgaukitės! Patiekiant dar galima pabarstyti smulkintais žalumynais, pvz. čiobreliais, bazilikais ar petražolėmis.
Patarimai:
Persilado prieskoniai yra druskos, džiovintų petražolių ir česnako miltelių mišinys. Jų būna daugumoje prekybos centrų, bet jei neturite, vietoje jų į plakinį įberkite šaukštelį džiovintų petražolių (arba provanso žolelių ar raudonėlio ar čiobrelių), įberkite pagal skonį druskos ir įspauskite papildomą skiltelę česnako.
Pomidorų padažą rinkitės kokybišką, kuo natūralesnį. Mes naudojome naminį marinarą padažą, ruoštą pagal šį receptą (jį gaminti galima ir iš konservuotų pomidorų). Vietoje pomidorų padažo galite naudoti ir tiesiog riekelėmis pjaustytus šviežius pomidorus.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Silvija
2023-08-06 17:14
Buvau gan skeptiskai nusiteikus pries vistienos kepsnelius, nes nebuvau radus to idealaus recepto.. Nezinojau, kad juos galima taip skaniai padaryti!! Gavosi labai skanus, minksti, dregni, skoningi... pasaka. Tikrai itrauksiu juos i savo sventinius, seimyninius receptus !:D patiekiau su bulviu kose ir salotomis su ziediniais kopustais, suriu ir kumpiu. Valgiau ir megavaus! ATSAKYTI
Erikas
2022-09-16 23:24
Labai gardu! Patiekiau su bulviu kose ir salotomis. ATSAKYTI
Vil
2022-05-14 20:06
Puikus receptas, gavosi tikrai skaniai. ATSAKYTI
Migle
2021-02-17 03:15
Labai skanu ATSAKYTI
Kostas
2021-02-13 14:59
Labai skanu, super!!! ATSAKYTI
2021-01-24 18:21
Ačiū už receptą. Labai skanu! ATSAKYTI
AgneO
2020-12-27 00:45
Laaabai skani vištiena gavosi. Minkšta, sodraus skonio, puikiai tinka šventiniam stalui. Naudojau Beatos pomidorų padažą "Tikras italas", Džiugo tarkuotą kietąjį sūrį ir Santa Marija persiladą, viskas labai tiko. Dėkui už receptą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital