Gardi uošvio burokėlių sriuba su džiovintais baravykais ir pupelėmis

AUTORIUS:
Anželika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir grybais
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir grybais
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir grybais
Autorius apie receptą: Labai gardi, tik taip visada verdu burokėlių sriubą. Šį receptą išmokau iš savo uošvio ir man jis yra pats skaniausias. Labai gardi, tik taip visada verdu burokėlių sriubą. Šį receptą išmokau iš savo uošvio ir man jis yra pats skaniausias. Anželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 litrai sultinio
4 vienetai burokėlių (vidutinio dydžio, tinka tiek švieži, tiek virti)
5 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
100 gramų pupelių
4 vienetai džiovintų baravykų
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
pagal skonį žalumynų (pvz. petražolių, svogūnų laiškų)
pagal skonį grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pupeles ir grybus užmerkti iš vakaro.
2.
Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka. Bulves supjaustyti kubeliais. Burokėlį sutarkuoti atskirai (irgi burokine tarka).
3.
Dideliame puode įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apkepti svogūnus, morką bei česnaką iki šiek tiek suminkštės. Sudėti išmirkytas pupeles ir supilti išmirkytus ir išplautus grybus. Viską užpilti sultiniu ir virti, kol pupelės šiek tiek suminkštės. Jei norite ne vegetariško sriubos varianto, galite drauge dėti virti mėgiamos mėsytės ar šonkauliukų.
4.
Pupelėms šiek tiek suminkštėjus, sudėti supjaustytas bulves ir šiek tiek pavirti. Sudėti tarkuotus burokėlius ir dar šiek tiek pavirti (vietoje šviežių puikiai tinka virti burokėliai). Druską ir pipirus berti pagal skonį.
5.
Patiekti su grietine ir žalumynais. Skanaus!
Patarimai:
Bulvių kiekį galite reguliuoti savo nuožiūra, pagal tai, ar mėgstate tirštesnę, ar skystesnę sriubą.
Jeigu pupeles pamiršote užsimerkti, puikiai tinka konservuotos pupelės.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Anželika
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital