Gaivios salotos su mandarinais ir medaus-garstyčių padažu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Salotos su mandarinais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Salotos su mandarinais
Salotos su mandarinais
Autorius apie receptą: Savo spalvingumu puikiai papuoš ir suteiks jaukumo Jūsų šventiam stalui! Anksčiau vis vengdavau salotų, kuriuose būdavo mandarinai, tačiau dabar suprantu, kodėl mano Savo spalvingumu puikiai papuoš ir suteiks jaukumo Jūsų šventiam stalui! Anksčiau vis vengdavau salotų, kuriuose būdavo mandarinai, tačiau dabar suprantu, kodėl mano artimieji salotas ruošdavo ir su jais! Šių ingredientų derinys tiesiog tobulas, o padažas suteiks malonaus skonio natą ir drėgnumą. Beje, jei ruošite ne vegetarišką variantą, šias salotas papildomai tinka pagardinti fetos arba ožkos sūriais ar lašiša ar vytinto kumpio riekelėmis. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų salotų mišinio (mėgstamų)
5 vienetai mandarinų
1 vienetas granatų (arba poros saujų spanguolių ar bruknių)
1 vienetas avokadų
1 sauja riešutų (tinka graikiniai, lazdyno, migdolai, pekano ar kiti mėgiami)
Padažui:
2 šaukštai medaus
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai balzaminio acto (arba 1-2 šaukštų citrinų sulčių ar obuolių acto)
1 šaukštas dižono garstyčių
1 skiltelė česnako (arba 0.5 a.š. česnako miltelių)
1 žiupsnelis druskos (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Padažui paruošti, į nedidelį dubenėlį įspausti česnaką, dėti garstyčias, medų, berti druską ir pipirus, dėti pilti balzaminį actą, išmaišyti. Nuolat maišant, lėtai supilti alyvuogių aliejų.
2.
Į didelį dubenį sudėti salotų mišinį, nuluptų mandarinų skilteles, kubeliais pjaustytą avokadą ir granato sėklas. Tuomet supilti paruoštą padažą ir gerai išmaišyti.
3.
Patiekiant užbarstyti smulkintų riešutų.
Patarimai:
Papildomi priedai. Jei ruošite ne vegetarišką variantą, papildomai galite įdėti fetos arba ožkos sūrio ar papuošti lašišos ar vytinto kumpio griežinėliais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital