Sriubos sriubytės - 39 skanūs, sotūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-03-21
Sriubos sriubytės - 39 skanūs, sotūs receptai
@Shutterstock

Pavasaris jau nedrąsiai skleidžiasi už lango, orai dar vėsūs, o jau taip norisi pasimėgauti laiku lauke! Jei sužvarbote ir norite jaukiai sušilti, puiki idėja - lėkštė sriubos. Jų čia - kiekvienam skoniui, ir sočios su mėsa, ir lengvesnės su daržovėmis, tradicinė raugintų kopūstų, tiesiai iš vaikystės, ir šiokia tokia egzotiška kvepianti Ramen!

 

Rekomenduojame net 39 receptus, iš kurių išsirinksite tikriausiai net ne vieną gardžią sriubą, vertą Jus sušildyti!

 

Pavasarį sriuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima keisti pagal savo skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardi, kvapni ir sušildanti perlinių kruopų sriuba, visai kaip vaikystėje. Sriubą papildomai galima gardinti raugintais agurkais bei maltos mėsos kukulaičiais, o valgyti gardu su žalumynais ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardi, kvapni, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta antrą dieną - tuomet visi skoniai būna tiesiog tobulai susimaišę. Ruošti galima su riebia ar liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinė sriuba, kurią visai nesudėtinga paruošti ir labai skanu ragauti!  Jei nemėgstate pupelių, jas recepte galima keisti bulvėmis, kad sriuba išliktų soti. Tiekiame su grietine!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio! Labai tinka jau išpilstytą sriubą pabarstyti tarkuotu fermentiniu ar trupintu pelėsiniu sūriu, kepintais duonos kubeliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Raugintų kopūstų sriuba tiesiai iš vaikystės! Tiks ir sotiems pietums, ir vakarienei, nes ruošiama su malta mėsa. Tiekite su grietine ar žalumynais bei riekele duonos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai gardi moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais, bet jei jų neturite, bus gardu ir taip.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kreminė, gardi sriuba, kuri nuostabiais kvapais pripildys namus. Saldžiųjų bulvių ir kokosų pieno derinys - laiko patikrinta klasika, kuri visada pasiteisina, o morkos suteikia sriubai papildomą skonių paletę. Beje, vietoje morkų galima naudoti ir moliūgą, o kokosų pieno galima ir visai nepilti - vietoje jo sriubą pagardinti tiesiog trupučiu grietinėlės (tik ją dėkite gaminimo pabaigoje).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sriubos niekada nebūna per daug. Šį kartą brokolių ir pievagrybių sriuba vos per 20 minučių! Sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ir kaip karštas patiekalas.

Receptą rasite čia.

Kvapni, švelni ir labai skani sriuba! Šią sriubą paprastai mėgsta ir mažieji ragautojai, ir suaugę, nes ji ypatingai švelnaus, bet kartu ir išraiškingo skonio. Galima ruošti su vištienos filė ar šlauneliu mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiausi Azijos aromatai! Aitri sriuba su ryžių makaronais. Dažniausiai ruošiama su krevetėm, žuvimi ar vištiena. Sriubos bazę sudaro sūrus žuvų sultinys arba karis ir kokosų pienas. Taip pat galima naudoti įvairias daržoves, grybus, kiaušinį, tofu.  Jeigu neturite kario pastos, pakeiskite ją kario prieskoniais su trupučiu čili miltelių.

Receptą rasite čia.

Tikrai labai soti bulvių ir žirnelių sriuba, mums šis derinys šiek tiek kvepia vaikyste, o Jums? Dar praturtina gabalėliais vištienos ir tiesiog neįmanoma atsispirti neparagavus. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Verdant šią sriubą tikrai pasakiškai pakvips visi namai, žada Dalia iš "Dalia's Home Foods"! Beje, ji ne tik labai skani, bet ir puikiai tiks likučiams sunaudoti - į vieną sriubą galima sudėti kelių rūšių ir skirtingais būdais apdorotą mėsą - ir virtą, ir keptą, ir rūkytą, nuo to sriuba bus tik dar skanesnė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau! Ji soti, su šveliu lydyto sūrelio prieskoniu, kremiška. Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šiai sriubai paruošti prireiks maždaug 30 minučių! Tiršta, lyg troškinys, todėl puikiai tiks kaip pagrindinis pietų patiekalas. Jeigu mėgstate aštriau – berkite daugiau aštrių prieskonių, jeigu švelniau – jų atsisakykite. Tiekite su baltos duonos skrebučiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Pho yra vietnamietiška sriuba, dėl kurios šiuo metu visas pasaulis kraustosi iš proto - tai labai populiarus ir madingas patiekalas. Ši sriuba skani ir aromatinga, tačiau šauniausia, kad ji taip pat labai sveika bei maistinga. Geras naminis sultinys gydo sielą ir kūną, aprūpina mūsų organizmą visu šūsniu naudingųjų medžiagų. Sakoma, kad ir peršalus jis gydo geriau negu arbatos, na o po vakarėlio atstato prarastas medžiagas bei suteikia jėgų ir energijos.

Receptą rasite čia.

Ypatingai greitai pagaminama ir labai kvapni sriuba. Sriuba ruošiama iš imunitetą stiprinančių maisto produktų, o ir užtruksite vos kelioliką minučių. Liucijos receptas kviečia improvizuoti ir visus ingredientus bei jų proporcijas derinti pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Kremiška, gundančiai ryški žalia, soti ir tikrai labai skani brokolių sriuba su vištiena. Patiekiant galima pabarstyti trupučiu sūrio, tiks ir pelėsinis, jis sriubai priduos dar ypatingesnį aromatą.

Receptą rasite čia.

Tiršta, soti ir labai gardi sriuba be mėsos! Puiki idėja lengvesniems pietums ar vakarienei. Sriuba verdama iš konservuotų pomidorų, todėl maloniai saldžiarūgščio skonio, puikiai tinka ragauti su skrudintos duonos reikele.

Receptą rasite čia.

Labai skani, kvapni ir sušildanti sriuba pietums ar vakarienei. Daržovių ir lydyto sūrelio skonių derinys tiesiog neatsispiriamai gardus, patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tobula sriuba vėsiam vakarui. Švelnios kreminės konsistencijos, labai kvapni, jei norite - aštri, jei norite - švelni! Sriubą galite gardinti ne tik krevetėmis, bet, jei mėgstate, ir kitomis jūros gėrybėmis.

Receptą rasite čia.

Labai greitai pagaminama, jokių įmantrių ingredientų nereikalaujanti sriuba iš vaikystės. Sriuba pieniška, tačiau gana soti, tiekiama su sviestu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Turbūt daugelis esat girdėję apie, o galbūt ir ragavę japoniškos ramen sriubos. Ramen sriuba patiekiama dideliame dubenyje su makaronais, tradiciškai - labai plonais kvietiniais, nors šiais laikais galima rasti ir beglitimių ramen skirtų makaronų. Ramen namuose pasigaminti tikrai nesudėtinga. Daugelį ingredientų galite pasiruošti ir iš vakaro, o kitą dieną tiesiog išvirti makaronus ir akimirksniu patiekti puikią vakarienę.

Receptą rasite čia.

Labai greitai pagaminama, jokių įmantrių ingredientų nereikalaujanti sriuba iš vaikystės. Sriuba pieniška, tačiau gana soti, tiekiama su sviestu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ingrida

Ši maistinga sriuba pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė, papildomai nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti jūsų mėgstamiausia!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nuostabi klasikinė ukrainietiška barščių sriuba! Labai soti, labai skani ir labai kvapni sriuba! Virti ją galite iš liesesnės ar riebesnės mėsos, kaip labiau mėgstate. O tiekiame, žinoma, su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mėgstate aštrią Čili sriubą? Šis receptas kaip tik Jums! Ji ir aštri, ir soti, ir sušildanti! Aštrumą recepte, žinoma, reguliuokite pagal savo skonį, o jei pavyks per aštriai, skonį sušvelninti galite šaukštu grietinės.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis yra ragavę perlinių kruopų ar ryžių sriubos, o ar esate kada ragavę grikių sriubos? Labai skani! Jei norite sočiau, galima tiekti su kepinta šonine ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skani ukrainietiška sriuba labai sočiai - su mėsos virtinukais. Tokią sriubą labai tinka patiekti su šaukšteliu grietinės. Ji tokia gardi ir soti, kad pietums atstos ir sriubą ir karštą patiekalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabiai kvapni ir skalsi svogūnų sriuba, kurioje svogūnų skonio beveik nesijaučia, tad jos mielai paragauja ir tie, kurie svogūnų nelabai mėgsta. Tinklaraščio "Kartą virtuvėje" autorė Loreta pripažįsta, kad paruošti sriubą užtruks, tačiau rezultatas to vertas.

Receptą rasite čia.

Labai soti, skani ir lengva sriuba. Jei ruošite tirštesnę, gali tapti ir pagrindiniu pietų patiekalu. Tinka virti tiek su naminiais, tiek su koldūnais iš parduotuvės. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Skani, soti ir lengvai pagaminama sriuba. Jeigu norisi sočiau, galite pačioje virimo pabaigoje (arba tiesiai į lėkštę, patiekiant) įdėti lengvai pakepintų parūkytų dešrelių arba kitos mėgstamos mėsos.

Receptą rasite čia.

Ypatingai kremiška žiedinio kopūsto sriuba tiems, kas mėgsta Azijos virtuvės patiekalus, o tokius puikiai ruošti tikrai moka tinklaraščio "Wild Spoons" autorė Greta, tad galite pasitikėti jos rekomendacijomis. Sriubą paruošite itin greitai, o išragausite dar greičiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Labai skani, tradicinė raugintų kopūstų sriuba, tokia, kokią virdavo mamos ir močiutės. Virti galima iš mėgstamos mėsos: jautienos, kiaulienos, net vištienos. Sriuba soti, sušildanti, o rauginti kopūstai žiemos sezonu organizmuo suteikia svarbių vitaminų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be galo skani ir spalvinga sriuba. Skaniausia ji su šviežiais žaliaisiais žirneliais, bet tiks ir šaldyti. Papildomai tinka dėti šviežių bazilikų ar mėtų lapelių. Taip pat tinka ir žiupsnelis muskato riešuto. O kai norisi klasikinio skonio, tiesiog druska ir pipirai taip pat daro stebuklus. Tik sutrintos sriubos jau nebeužvirinkite, o tik pašildykite, nes tada ji lieka gražiai skaisčiai žalia. Beje, jeigu norisi skystesnės sriubos, sultinio arba vandens pilkite daugiau, o jeigu tirštesnės - mažiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Burokėlių sriuba su mėsa ir džiovinti grybai - nuostabių kvapų namus pripildantis derinys. Jei džiovintų grybų neturite, juos galite pakeisti pakepintais pievagrybiais ar jų visai nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skani, soti ir tiršta vištienos sriuba yra tai, ko mums reikia tokiu darganotu oru - puikiai pastebi Rita. Ji šiame recepte paprastai naudojamas bulves pakeitė makaronais, išbandykite ir įsitikinkite patys - tai tiesiog puikus derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Ar mėgstate trintą bulvienę? O paruošti ją dar skaniau ar tiesiog paįvairinti visai paprasta - gardinkite rūkyta lašiša. Galite rinktis ir kitokius priedus ir kaskart išgausite vis naują skonį - ragaukite su skrudinta šonine ar kepti tinkamomis rūkytomis dešrelėmis, rūkytos vištienos gabalėliais... Skonių įvairovė neribota!

Receptą rasite čia.

Tikras vaikystės skanėstas! Tikriausiai daugelis yra ragavę raugintų agurkėlių sriubos su perlinėmis kruopomis - sotu, paprasta, o agurkėliai priduoda malonios rūgštelės.

Receptą rasite čia.

Kremiška, tiršta ir neapsakomai skani trintų grybų sriuba. Beje, rasite ne tik sriubos, bet ir pačių kubilėlių receptą! Jeigu skubate, skanu bus, žinoma, ir iš paprastos lėkštės. Patiekiant rekomenduojame pabarstyti fermentiniu ar pelėsiniu sūriu.

Receptą rasite čia.

Skani, soti ir sušildanti sriuba jaukiems vakarams. Vietoje lydyto srūrelio jai tinka ir kitoks mėgiamas kreminis sūris (pvz. labai gardu - sūrelis su krienais) arba mėlynas pelėsinis sūris, ar net ožkos sūrelis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ir kas gi galiau labiau sušildyti, jei ne dubenėlis garuojančios sriubos. Sriubą galima virti ir su konservuotais pomidorais. O sriubą valgyti rekomenduojame su česnakiniu batonu.

Receptą rasite čia.

Jums prireiks tik keleto ingredientų, iš kurių pagaminsite nuostabią sriubą. Šis receptas labai pagelbėja, kai norisi greitai ir paprastai paruošti kažką sušildančio bei gardaus. Karis sriubai suteikia rytietiško aromato ir šiek tiek aštresnio skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis