Žiema dar čia, tačiau orai labiau primena ankstyvą pavasarį ir norisi daugiau laiko praleisti lauke! Jei sužvarbote ir norite jaukiai sušilti, puiki idėja - lėkštė sriubos. Jų čia - kiekvienam skoniui, ir sočios su mėsa, ir lengvesnės su daržovėmis, tradicinė raugintų kopūstų, tiesiai iš vaikystės, ir šiokia tokia egzotiška kvepianti Ramen!
Rekomenduojame net 39 receptus, iš kurių išsirinksite tikriausiai net ne vieną gardžią sriubą, vertą Jus sušildyti!
Gardi, kvapni, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta antrą dieną - tuomet visi skoniai būna tiesiog tobulai susimaišę. Ruošti galima su riebia ar liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite.
Labai skani, jauki ir sušildanti tiršta sriuba. Ji savo ingredientais panaši į čili sriubą, tačiau ruošiama su vištiena, o ne malta jautiena ir be pomidorų, tad yra švelnesnio skonio. Žinoma, galite ruošti ir vegetarišką variantą be mėsos. Jei mėgstate, sriubai išvirus galite pabarstyti mėgstamu tarkuotu sūriu. Kaip tik toks jaukus maistas, kokio norisi rudenio vakarais.
Kas gali sušildyti rudens popietes geriau, nei puiki, tiršta, soti sriuba? Ši sriuba soti, švelnaus puikaus skonio, tiesiog jaukumas lėkštėje. Jos receptas įkvėpta samerikietiškos klasikos „mushroom wild rice soup“, tik vietoje laukinių ryžių rinkomės prieinamesnius ruduosius ryžius, bet, žinoma, galite naudoti ir ilgagrūdžius baltus, tada virti pakaks trumpiau.
Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Sriubai galite rinktis ir naminį sultinį. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.
Kiekvienas šios sriubos šaukštas suteiks vis daugiau jaukumo, šilumos ir nuostabaus skonio, kuris Jus tiesiog kvieste kvies aplankyti Italiją ne tik savo virtuvėje, bet ir pačią šalį! Dievinu šią sriubą, kuri pavyksta daugiau nei skani, labai žavi, spalvinga, kvapni, o geriausia, jog yra be galo soti, tad suvalgę vieną lėkštę šios sriubos sotūs būsite ilgai! Šį receptą atradau Dinner at the zoo svetainėje.
Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima koreguoti pagal savo skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.
Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio! Labai tinka jau išpilstytą sriubą pabarstyti tarkuotu fermentiniu ar trupintu pelėsiniu sūriu, kepintais duonos kubeliais.
Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet ir turtingos įvairiausių skonių sriubos išvirti visai nesudėtinga. Subalansuota šaltesnėms dienoms, bet gardi visais metų laikais. Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis. Grietinėlę sriuboje galima keisti ir lydytu sūreliu.
Aromatinga, sušildanti ir laaabai skani sriuba. Tokia tobula rudeniui, virtuvėje sukiotis ilgai nereikės, o ir ingredientai vos keli ir tokie paprasti. Receptas įkvėptas ispaniškos bulvių ir chorizo sriubos.
Tobula sriuba šaltam žiemos vakarui namuose. Švelnios kreminės konsistencijos, labai kvapni, jei norite - aštri, jei norite - švelni! Sriubą galite gardinti ne tik krevetėmis, bet, jei mėgstate, ir kitomis jūros gėrybėmis. Vermišelių į sriubą galite ir nedėti arba pakeiskite juos stikliniais makaronais.
Pavasarį sriuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.
Jei pabodo įprasti patiekalai ar net nesugalvojate, ką dar skanaus paruošti iš perlinių kruopų, ši skani ir soti sriuba puikus variantas žiemiškiems pietums. Patiekiant tinka pagardinti graikišku jogurtu ar grietine.
Labai gardi, sušildanti, soti ir tokia neįmantri. Laiko patikrintas receptas, kuris nepaliks abejingų žiemos popietę ir vakarą. Puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei.
Lengvai ir greitai pagaminama, patiks visai šeimai ir tobulai sušildys šaltomis rudens dienomis. Ši ne tik skani, tačiau ir labai maistinga sriuba puikiai tiks gardiems pietums ar sočiai vakarienei.
Tiršta, kreminė, švelnaus skonio sriuba. Nesudėtingai paruošiama, labai soti ir puikiai sušildanti. Užsienyje ją vadina sūrainio sriuba (angl. cheeseburger soup), nes įprastai naudojama jautiena, tuomet lydytas sūris ir tiekiama su mėsainių bandelėmis.
Klasikinė sriuba, kurią visai nesudėtinga paruošti ir labai skanu ragauti! Jei nemėgstate pupelių, jas recepte galima keisti bulvėmis, kad sriuba išliktų soti. Tiekiame su grietine!
Ypatingai gardi moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais, bet jei jų neturite, bus gardu ir taip.
Jaukus, rudeniškas ir labai sušildantis patiekalas, kurį nėra sunku pasigaminti, o pavyksta labai skanus, aromatingas ir sotus! Tiesa, jei norite kiek skystesnės, papildomai galite įpilti sultinio, o pasigardinti labai skanu su grietine.
Soti ir kreminė moliūgų sriuba. Šią sriubą gaminant ilgai sukiotis virtuvėje nereikia, nes didžiausią darbą daro orkaitė, tad puiki idėja pietums ar vakarienei, kai norisi, kad būtų paprastai paruošiama ir labai gardu. Vietoje kokosų pieno galima naudoti paprastą ar augalinį pieną.
Ši tiršta vištienos čili sriuba-troškinys yra tikra skonių fiesta. Ne tik tobula alternatyva klasikiniam jautienos čili, bet ir savaime patiekalas iš didžiosios raidės, puikiai tinkantis tiek, kai norėsis ypatingos vakarienės, tiek šeimos ar draugų šventėms, nes skonis tikrai be galo puikus.
Raugintų kopūstų sriuba tiesiai iš vaikystės! Tiks ir sotiems pietums, ir vakarienei, nes ruošiama su malta mėsa. Tiekite su grietine ar žalumynais bei riekele duonos.
Sriubos niekada nebūna per daug. Šį kartą brokolių ir pievagrybių sriuba vos per 20 minučių! Sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ir kaip karštas patiekalas.
Avinžirniai - maistingi, kvapnūs ir labai skanūs. Jie ypač populiarūs Maroko virtuvėje. Greitai paruošiama pomidorinė sriuba su avinžirniais. Valgome su šiežios duonos riekelę ar vieną.
Skani, soti ir tiršta vištienos sriuba yra tai, ko mums reikia tokiu darganotu oru - puikiai pastebi Rita. Ji šiame recepte paprastai naudojamas bulves pakeitė makaronais, išbandykite ir įsitikinkite patys - tai tiesiog puikus derinys.
Kvapni, švelni ir labai skani sriuba! Šią sriubą paprastai mėgsta ir mažieji ragautojai, ir suaugę, nes ji ypatingai švelnaus, bet kartu ir išraiškingo skonio. Galima ruošti su vištienos filė ar šlauneliu mėsa.
Tikrai labai soti bulvių ir žirnelių sriuba, mums šis derinys šiek tiek kvepia vaikyste, o Jums? Dar praturtina gabalėliais vištienos ir tiesiog neįmanoma atsispirti neparagavus. Skanaus!
Verdant šią sriubą tikrai pasakiškai pakvips visi namai, žada Dalia iš "Dalia's Home Foods"! Beje, ji ne tik labai skani, bet ir puikiai tiks likučiams sunaudoti - į vieną sriubą galima sudėti kelių rūšių ir skirtingais būdais apdorotą mėsą - ir virtą, ir keptą, ir rūkytą, nuo to sriuba bus tik dar skanesnė!
Paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau! Ji soti, su šveliu lydyto sūrelio prieskoniu, kremiška. Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais.
Geras ramenas - vienas didžiausių valgymo malonumų. Tai ne tik ypatingai skanus, bet ir labai maistingas patiekalas. Autentiško aromato suteikia šitaki grybai, miso pasta bei marinuoti kiaušiniai.
Sušildanti ir labai gardi tailandietiška sriuba, kurią nėra sudėtinga pagaminti, o taps pamėgta kiekvieno virtuvėje. Žaliosios citrinos sultis nerokemnduojama pilti į verdančią sriubą ar karštą troškinį, nes sultys nuo karščio tampa karčios, tad jas reikėtų visada pilti tik pačioje pabaigoje.
Soti, jauki ir šildanti rudens derliaus, gausi sezoninių daržovių ir sultingų mėsos kukuliukų. Galite improvizuoti, į receptą įtraukdami dar daugiau įvairesnių daržovių, tačiau būtinai pradėkite nuo svogūnų, morkų ir salierų – tai trejetukas, kuriuo prasideda kone visos kvapniausių sriubų istorijos. Jei mėgstate sriubas šiek tiek aštresnes, įberkite žiupsnį kajeno pipirų, jei švelnesnes – praleiskite šią eilutę, nes ir švelnesnė sriubos versija yra labai gardi. Mėsos kukuliukus iš pradžių apkepkite, kol apskrus, ir tik tuomet dėkite į įpusėjusią virti sriubą. Taip jie bus ne tik dailesni, bet ir sultingesni, sodresnio skonio.
Ši pomidorų sriuba su ryžiais - labai skani. Ji šiek tiek aitri, su švelnia rūgštele ir sušildanti. Mums ji - lyg šaltojo sezono šaltibarščiai: galima valgyti nors kasdien. Kad ji taip patiks ir Jums, prižadėti, žinoma, negalime, bet išbandyti labai rekomenduojame! Didžiulis sriubos privalumas - ji labai greitai paruošiama!
Renatos Ničajienės ("Sezoninė virtuvė") išbandyta tikra antigripino sriuba su šildančiais prieskoniais, daržovėmis ir makaronais. Maloniai sušildys ir suteiks sveiko sotumo.
Soti, tiršta vištienos sriuba su ryžiais, kokią vaikystėje dažnai ruošdavo mamos. Sriuba labai tiršta, šiek tiek net primena troškinį, jei norite skystesnės, galima pilti daugiau vandens.
Pho yra vietnamietiška sriuba, dėl kurios šiuo metu visas pasaulis kraustosi iš proto - tai labai populiarus ir madingas patiekalas. Ši sriuba skani ir aromatinga, tačiau šauniausia, kad ji taip pat labai sveika bei maistinga. Geras naminis sultinys gydo sielą ir kūną, aprūpina mūsų organizmą visu šūsniu naudingųjų medžiagų. Sakoma, kad ir peršalus jis gydo geriau negu arbatos, na o po vakarėlio atstato prarastas medžiagas bei suteikia jėgų ir energijos.
Šiek tiek kitokia agurkinė sriuba, bet labai skani ir soti. Ruošiama su ypatingai skaniais mėsos kukulaičiais, todėl ji tokia soti ir net nereikės antro patiekalo!
Ypatingai greitai pagaminama ir labai kvapni sriuba. Sriuba ruošiama iš imunitetą stiprinančių maisto produktų, o ir užtruksite vos kelioliką minučių. Liucijos receptas kviečia improvizuoti ir visus ingredientus bei jų proporcijas derinti pagal savo skonį.
Labai skani, kvapni ir sušildanti sriuba pietums ar vakarienei. Daržovių ir lydyto sūrelio skonių derinys tiesiog neatsispiriamai gardus, patiks ir mažiems, ir dideliems.
Ši sriuba gausi skonių, kvapų, aromatų. Ir švelni, ir sodri tuo pačiu metu. Joje puikiai dera visi produktai, net salierų stiebai, kurių šiaip jau nelabai mėgstu. O rūkyta lašiša ir bulvės… na, jie galėtų būti pora ir gyventi ilgai ir laimingai, toks nuostabus čia buvo jų duetas. Ką dar besakyti – tiesiog gaminkite!
Kremiška, švelni, tiršta ir ypatingai skani sriuba. Žinoma, tradicinė grybienė verdama iš miško grybų, bet šis variantas labiau draugiškas, kai nėra šviežių (ar šaldytų) miško grybų. Ji visai kitokia nei tradicinė lietuviška grybų sriuba - sriuba be bulvių, pagardinta malta paprika, pagadinta švelnia rūgštele - citrinos sultimis ir grietine.
Turbūt daugelis esat girdėję apie, o galbūt ir ragavę japoniškos ramen sriubos. Ramen sriuba patiekiama dideliame dubenyje su makaronais, tradiciškai - labai plonais kvietiniais, nors šiais laikais galima rasti ir beglitimių ramen skirtų makaronų. Ramen namuose pasigaminti tikrai nesudėtinga. Daugelį ingredientų galite pasiruošti ir iš vakaro, o kitą dieną tiesiog išvirti makaronus ir akimirksniu patiekti puikią vakarienę.
Labai nesudėtingai ir greitai paruošiama sriuba, kurią puikiai tinka ruošti po darbų, kai virtuvėje ilgai sukiotis jau nesinori. Sriuba gan sveika ir soti, o ingredientų kiekius kiekvienas valgytojas gali keisti pagal savo skonį - reikia tik susidėti ingredientus į dubenėlį ir užpilti sultiniu. O tuomet tik mėgautis.
Nuostabi klasikinė ukrainietiška barščių sriuba! Labai soti, labai skani ir labai kvapni sriuba! Virti ją galite iš liesesnės ar riebesnės mėsos, kaip labiau mėgstate. O tiekiame, žinoma, su grietine.
Skani ukrainietiška sriuba labai sočiai - su mėsos virtinukais. Tokią sriubą labai tinka patiekti su šaukšteliu grietinės. Ji tokia gardi ir soti, kad pietums atstos ir sriubą ir karštą patiekalą.
Nuostabiai kvapni ir skalsi svogūnų sriuba, kurioje svogūnų skonio beveik nesijaučia, tad jos mielai paragauja ir tie, kurie svogūnų nelabai mėgsta. Tinklaraščio "Kartą virtuvėje" autorė Loreta pripažįsta, kad paruošti sriubą užtruks, tačiau rezultatas to vertas.