Soti pupelių sriuba su dešrelėmis

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Soti pupelių sriuba su dešrelėmis
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Soti pupelių sriuba su dešrelėmis
Soti pupelių sriuba su dešrelėmis
Autorius apie receptą: Jaukus, rudeniškas ir labai sušildantis patiekalas, kurį nėra sunku pasigaminti, o pavyksta labai skanus, aromatingas ir sotus! Labai mėgstu pupeles, tad norėjosi pasiruošti Jaukus, rudeniškas ir labai sušildantis patiekalas, kurį nėra sunku pasigaminti, o pavyksta labai skanus, aromatingas ir sotus! Labai mėgstu pupeles, tad norėjosi pasiruošti gardžią sriubytę. Tiesa, jei norite kiek skystesnės, papildomai galite įpilti sultinio, o pasigardinti labai skanu su grietine. Šio recepto idėją atradau Diethood tinklaraištyje[/b][/u] (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai daržovių sultinio
3 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių (arba išvirkite 1.5 stiklinės džiovintų pupelių)
300 gramų rūkytų dešrelių (arba rūkyto kumpio ar dešrytės)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas žaliosios paprikos (arba raudonos)
2 vienetai salierų stiebų
4 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukšto sviesto
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovintas čiobrelis
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį, galima nedėti)
pagal skonį druskos
Patiekiant:
2 šaukštai grietinės (nebūtina)
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pasiruošti ingredientus: sovgūną smulkiai supjaustyti, paprikas supjaustyti kubeliais, salierą - griežinėliais, česnakos skilteles nulupti ir smulkiai sukapoti, dešreles supjaustyti riekelėmis arba kubeliais.
2.
Į puodą pilti aliejų, įkaitinti, dėti pjaustytas dešreles ir maišant pakepintiti iki švelniai apskrus. Išimti iš puodo ir atidėti.
3.
Į tą patį puodą, kuriame kepė dešrelės, dėti sviestą ir ištirpinti. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti ant vidutinės kaitros 3-4 min iki pradės minkštėti. Suberti smulkintas paprikas, salierą bei česnaką, maišant pakepinti dar 3-4 min.
4.
Supilti daržovių sultinį, berti raudonėlį, čiobrelius ir saldžiosios paprikos, išmaišyti. Suberti pupeles ir prieš tai pakepintas dešreles, patroškinti ant mažos kaitros apie 10-15 minučių. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
5.
Nuimti nuo kaitros ir įmaišyti grietinę. Patiekiant galima pagardinti žalumynais, pvz. petražolėmis ar svogūnų laiškais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital