Tailandietiška sriuba su vištiena, krevetėmis ir kokoso pienu

AUTORIUS:
Marius Janavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Tailandietiška sriuba su vištiena, krevetėmis ir kokoso pienu
Tailandietiška sriuba su vištiena, krevetėmis ir kokoso pienu
Autorius apie receptą: Sušildanti ir labai gardi tailandietiška sriuba, kurią nėra sudėtinga pagaminti, o taps pamėgta kiekvieno virtuvėje. Žaliosios citrinos sultis nerokemnduojama pilti į Sušildanti ir labai gardi tailandietiška sriuba, kurią nėra sudėtinga pagaminti, o taps pamėgta kiekvieno virtuvėje. Žaliosios citrinos sultis nerokemnduojama pilti į verdančią sriubą ar karštą troškinį, nes sultys nuo karščio tampa karčios, tad jas reikėtų visada pilti tik pačioje pabaigoje. (...daugiau) Marius Janavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų vištienos krūtinėlės
10 vienetų krevečių (nevirtų, su kiautais)
250 gramų rudųjų pievagrybių
400 mililitrų kokosų pieno
400 mililitrų vištienos sultinio
2 vienetai svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai kario pastos (naudojau raudoną tailandietišką)
2 šaukštai žuvies padažo (arba sojos padažo)
1 šaukštas kokosų aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 vienetas žaliųjų citrinų
Patiekiant:
1 sauja kalendros
1 vienetas aitriosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia pasigaminame krevečių sultinį. Puode įkaitiname truputį kokosų aliejaus. Ant jo 2 minutes pakepame krevečių galvas ir kiautus. Užpilame viską vandeniu ir paverdame 10 min. Tada nukošiame.
2.
Puode įkaitiname likusį kokosų aliejų, ant jo apkepame smulkintus česnakus, svogūnus ir kario pastą (apie 2 min).
3.
Sudedame kąsnio dydžio gabalėliais pjaustytą vištieną ir kepame dar 3 minutes.
4.
Supilame kokosų pieną, sultinį, cukrų, žuvies ar sojos padažą bei sudedame ketvirčiais pjaustytus pievagrybius. Viską kaitiname ant vidutinės kaitros 10 min (bet neužverdame).
5.
Sudedame išlukštentas krevetes ir paverdame dar 3 minutes.
6.
Sriubai leidžiame šiek tiek pravėsti ir galiausiai įspaudžiame žaliosios citrinos sultis.
7.
Patiekiame pagardinę šviežia kalendra ir smulkintu čili pipiru.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Marius Janavičius
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Lėja
2021-04-06 17:37
Labai skani sriuba, verdam ir verdam, o visi kas paragauja iškart klausia recepto ATSAKYTI
Adomas
2021-01-28 13:27
Kiek vandens reikia pilti kad nebutu per daug vandens? ATSAKYTI
Agnė
2021-01-28 17:13
Priklauso nuo to, kokio tirštumo mėgstat :)) Aš apie 400 - 500 ml pilu, kažkiek dar verdant nugaruoja. O jau į sriubą pilant reguliuoju ir ne visuomet visą sultinuką supilu :) ATSAKYTI
Renata
2020-12-18 14:45
Dekui us si nuostabu recepta! Na, labai labai skani sriuba! Dabar ji yra mano megstamiausia! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital