Tailandietiška sriuba su vištiena, krevetėmis ir kokoso pienu

AUTORIUS:
Marius Janavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Tailandietiška sriuba su vištiena, krevetėmis ir kokoso pienu
Tailandietiška sriuba su vištiena, krevetėmis ir kokoso pienu
Autorius apie receptą: Sušildanti ir labai gardi tailandietiška sriuba, kurią nėra sudėtinga pagaminti, o taps pamėgta kiekvieno virtuvėje. Žaliosios citrinos sultis nerokemnduojama pilti į Sušildanti ir labai gardi tailandietiška sriuba, kurią nėra sudėtinga pagaminti, o taps pamėgta kiekvieno virtuvėje. Žaliosios citrinos sultis nerokemnduojama pilti į verdančią sriubą ar karštą troškinį, nes sultys nuo karščio tampa karčios, tad jas reikėtų visada pilti tik pačioje pabaigoje. (...daugiau) Marius Janavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų vištienos krūtinėlės
10 vienetų krevečių (nevirtų, su kiautais)
250 gramų rudųjų pievagrybių
400 mililitrų kokosų pieno
400 mililitrų vištienos sultinio
2 vienetai svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai kario pastos (naudojau raudoną tailandietišką)
2 šaukštai žuvies padažo (arba sojos padažo)
1 šaukštas kokosų aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 vienetas žaliųjų citrinų
Patiekiant:
1 sauja kalendros
1 vienetas aitriosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia pasigaminame krevečių sultinį. Puode įkaitiname truputį kokosų aliejaus. Ant jo 2 minutes pakepame krevečių galvas ir kiautus. Užpilame viską vandeniu ir paverdame 10 min. Tada nukošiame.
2.
Puode įkaitiname likusį kokosų aliejų, ant jo apkepame smulkintus česnakus, svogūnus ir kario pastą (apie 2 min).
3.
Sudedame kąsnio dydžio gabalėliais pjaustytą vištieną ir kepame dar 3 minutes.
4.
Supilame kokosų pieną, sultinį, cukrų, žuvies ar sojos padažą bei sudedame ketvirčiais pjaustytus pievagrybius. Viską kaitiname ant vidutinės kaitros 10 min (bet neužverdame).
5.
Sudedame išlukštentas krevetes ir paverdame dar 3 minutes.
6.
Sriubai leidžiame šiek tiek pravėsti ir galiausiai įspaudžiame žaliosios citrinos sultis.
7.
Patiekiame pagardinę šviežia kalendra ir smulkintu čili pipiru.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Marius Janavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital