Greita tailandietiška krevečių sriuba

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Greita tailandietiška krevečių sriuba
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Greita tailandietiška krevečių sriuba
Greita tailandietiška krevečių sriuba
Greita tailandietiška krevečių sriuba
Greita tailandietiška krevečių sriuba
Autorius apie receptą: Ši krevečių sriuba yra tiesiog skonių fiesta lėkštėje, o pagaminsite per 15-20 minučių. Daržoves parašėme savo mėgiamas, bet jomis drąsiai improvizuokite. Vietoje Ši krevečių sriuba yra tiesiog skonių fiesta lėkštėje, o pagaminsite per 15-20 minučių. Daržoves parašėme savo mėgiamas, bet jomis drąsiai improvizuokite. Vietoje krevečių taip pat galite naudoti ir juostelėmis pjaustytą vištienos krūtinėlę, tik ją apkepinkite prieš daržoves, atidėkite ir grąžinkite į sriubą gaminimo pabaigoje. O jei norite veganiško sriubos varianto, krevetes galite praleisti išvis arba pakeisti tofu ar avinžirniais. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras daržovių sultinio
300 gramų krevečių (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos, atitirpinti nebūtina)
250 mililitrų kokosų pieno (naudojome „Santa Maria“)
2 vienetai saldžiosios paprikos (naudojome geltoną ir raudoną)
250 gramų pievagrybių
1 vienetas brokolių (vidutinio dydžio)
2 šaukštai raudonojo kario prieskonių mišinio (naudojome „Santa Maria“ Paneng Red Curry, galima keisti raudonojo kario pasta, žr. patarimus)
2 šaukštai žuvies padažo (nebūtina, bet labai tinka)
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
3 skiltelės česnako
2 šaukštai kokosų aliejaus
Patiekiant:
1 pakelis kiaušininių makaronų (naudojome „Santa Maria“ Egg Noodles, bet tinka ir ryžių makaronai)
1 pundelis kalendros
1 vienetas žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pasiruoškite ingredientus: paprikas supjaustykite juostelėmis, pievagrybius - riekelėmis, brokolį išskirstykite žiedynais (jei norite panaudoti ir kotą, jį pjaustykite mažais kubeliais).
2.
Puode ištirpinkite kokosų aliejų. Įspauskite česnaką ir maišydami pakepinkite 30-60 sek.
3.
Suberkite paprikas, pievagrybius ir kario prieskonių mišinį. Maišydami pakepinkite ant vidutinės kaitros 4-5 min, kad daržovės suminkšėtų.
4.
Supilkite sultinį ir kokoso pieną. Sudėkite brokolius ir krevetes. Viską pakaitinkite ant vidutinės kaitros iki krevetės pakeis spalvą į rausvą.
5.
Įspauskite žaliosios citrinos sultis, supilkite žuvų padažą ir išmaišykite. Paragaukite, jei norisi daugiau pikantiškumo, įdėkite dar kario prieskonių, jei rūgštelės, įspauskite dar žaliosios citrinos sulčių, o jei norisi sūriau, įpilkite dar žuvų padažo.
6.
Kol verda sriuba, pasiruoškite kiaušininius makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.
7.
Į kiekvieną lėkštę dėkite makaronų, užpilkite sriubos ir papuoškite kalendromis bei žaliosios citrinos griežinėliais.
Patarimai:
Raudonojo kario prieskonių mišinio kiekį galite koreguoti pagal savo skonį. Šis mūsų naudotas „Santa Maria“ Paneng Red Curry tikrai labai gardžiai subalansuotas Tailando virtuvės patiekalams. Žinoma, vietoje jo galite naudoti ir raudonojo kario pastą, tik ji gali būti kiek aštresnė, tad pradžioje dėkite mažiau, o paragavę galite įdėti papildomai.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital