Tiršta vištienos ir daržovių sriuba su sūriu

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tiršta vištienos ir daržovių sriuba su sūriu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Tiršta vištienos ir daržovių sriuba su sūriu
Tiršta vištienos ir daržovių sriuba su sūriu
Tiršta vištienos ir daržovių sriuba su sūriu
Autorius apie receptą: Tiršta, kreminė, švelnaus skonio sriuba. Nesudėtingai paruošiama, labai soti ir puikiai sušildanti. Užsienyje ją vadina sūrainio sriuba (cheeseburger soup), nes įprastai Tiršta, kreminė, švelnaus skonio sriuba. Nesudėtingai paruošiama, labai soti ir puikiai sušildanti. Užsienyje ją vadina sūrainio sriuba (cheeseburger soup), nes įprastai naudojama jautiena, tuomet lydytas sūris ir tiekiama su mėsainių bandelėmis. Tačiau aš šį kartą gaminau su vištienos faršu. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai bulvių (nedidelių)
450 gramų vištienos faršo (arba jautienos ar kitos mėgiamos maltos mėsos)
450 mililitrų vištienos sultinio (arba daržovių sultinio)
200 mililitrų pieno
150 gramų lydyto sūrio
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
1 pundelis petražolių
1 šaukštas kvietinių miltų
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
4 vienetai mėsainių bandelių (arba šviesios duonelės, nebūtina)
50 gramų rūkytos šoninės (nebūtina)
50 gramų čederio sūrio (ar kito kietojo, tarkuoto, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą sudėti faršą ir pakepti vis pamaišant ir mentele pasmulkinant apie 10 minučių iki kol nebebus rausvas, tuomet perdėti į lėkštę ir atidėti.
2.
Į tą patį puodą dėti šaukštą sviesto, ištirpinti.
3.
Svogūną smulkiai supjaustyti, morkas sutarkuoti ir suberti į puodą su sviestu. Pakepinti apie 10 minučių.
4.
Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais, suberti į puodą su daržovėmis, tuomet sudėti mėsą ir įpilti sultinio. Virti apie 12 minučių iki kol bulvės suminkštės.
5.
Į keptuvę įdėti šaukštą sviesto, ištirpinti, suberti miltus ir labai gerai išmaišyti, vis maišant pakepti apie minutę iki kol pagels.
6.
Petražoles susmulkinti.
7.
Į puodą sudėti miltų masę, gerai išmaišyti, tuomet supilti pieną, suberti petražoles, baziliką ir virti apie 3 minutes. Sudėti lydytą sūrį ir dar pavirti iki kol sūris ištirps.
8.
Mėsainių bandeles pakepti sausoje keptuvėje apie minutę, tuomet supjaustyti kubeliais arba tiekti nepjaustytą bandelę prie sriubos.
9.
Šoninę supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į keptuvę ir trumpai apkepti.
10.
Sriubą supilstyti į lėkštes, pabarstyti šoninės gabaliukais, bandelės kubeliais ir tarkuotu sūriu.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital