Perlinių kruopų sriuba su vištiena ir pievagrybiais

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Perlinių kruopų sriuba su vištiena ir pievagrybiais
Perlinių kruopų sriuba su vištiena ir pievagrybiais
Perlinių kruopų sriuba su vištiena ir pievagrybiais
Autorius apie receptą: Jei pabodo įprasti patiekalai ar net nesugalvojate, kaip įtraukti į mitybos racioną perlines kruopas, ši skani ir soti sriuba puikus variantas. Jei pabodo įprasti patiekalai ar net nesugalvojate, kaip įtraukti į mitybos racioną perlines kruopas, ši skani ir soti sriuba puikus variantas. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras vištienos sultinio
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos (arba šlaunelių su kaulu)
400 gramų pievagrybių
140 gramų perlinių kruopų (užmerktų iš vakaro)
50 gramų sviesto
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai obuolių acto
2 šaukštai grietinės (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Perlines kruopas iš vakaro užpilu dideliu kiekiu vandens ir palieku per naktį pastovėti. Tada vandenį nupilu, o kruopas perplaunu šaltu vandeniu. Mirkytos perlinės kruopos išvirs daug greičiau.
2.
Vištieną aš paprastai apkepinu ant grilio (tai suteikia dūmo skonio), bet jeigu neturite grilio, apkepinkite storadugniame puode (kuriame virsite sriubą) ant dalies sviesto. Vištieną atsidėkite.
3.
Puode ištirpinu likusį sviestą ir jame apkepinu plonai pjaustytą svogūną iki suminkštėja.
4.
Dedu pjaustytus pievagrybius, apkepinu.
5.
Pilu sultinį, beriu išmirkytas perlines kruopas, pagal skonį pagardinu druska bei pipirais ir verdu, kol kruopos būna minkštos.
6.
Supilu obuolių actą, sudedu pasmulkintą vištieną ir paverdu dar apie 5 minutes.
7.
Išjungiu ugnį ir, jeigu norisi, užbaliniu sriubą grietine. Kad grietinė pasiskirstytų tolygiai, pirmiausia į grietinę įmaišykite 2-3 šaukštus sriubos, o tada šį suskystintą mišinį pilkite į sriubą ir gerai išmaišykite.
8.
Patiekiant į dubenėlius galima įdėti dar šiek tiek grietinės ir pabarstyti žalumynais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Sriubą galite ruošti ir su nenukaulintomis vištienos šlaunelėmis - jas pirmiausia lengvai apskrudinkite puode ar keptuvėje (galite neskrudinti, bet taip sriuba turės daugiau skonio), o tada dėkite virti drauge su perlinėmis kruopomis. Išvirus sriubai, šlauneles išimkite ir nukaulinkite. Mėsą susmulkinkite ir sudėkite atgal į sriubą.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Petras
2019-11-25 23:26
Mano receptas yra perlinių kruopų sriuba su kiaulienos šonine arba karka. Tobula klasika! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital