Skanioji vištienos Pho sriuba - rodome, kaip ją pasigaminti patiems!

Vištienos Pho sriuba

Pho yra vietnamietiška sriuba, dėl kurios šiuo metu visas pasaulis kraustosi iš proto - tai labai populiarus ir madingas patiekalas.

 

Vietname ši sriuba verdama iš vištienos arba jautienos kaulų, svogūnų, česnako, imbiero ir prieskonių, o patiekiama su ryžių makaronais, mėsa, žalumynais. Ji populiari kaip gatvės maistas, nors dažnai verdama ir restoranuose. Tuo tarpu mums, lietuviams, ši sriuba gali pasirodyti ne tokia jau ir egzotiška, nes ir mes verdame panašų sultinį iš vištienos ar jautienos kaulų, tik šiuo atveju vietoje mums įprasto saliero ir morkos naudojami tradiciniai Vietnamo produktai - žuvies padažas ir keli autentiški prieskoniai.

 

Ši sriuba skani ir aromatinga, tačiau šauniausia, kad ji taip pat labai sveika bei maistinga. Geras naminis sultinys gydo sielą ir kūną, aprūpina mūsų organizmą visu šūsniu naudingųjų medžiagų. Sakoma, kad ir peršalus jis gydo geriau negu arbatos, na o po vakarėlio atstato prarastas medžiagas bei suteikia jėgų ir energijos.

 

Pho sriubos esmė - būtent maistingasis, sodrus ir ryškaus skonio sultinys, kurį reikia virti kelias valandas. Taigi patiekalo gamyba nebus trumpa, bet nauda ir skonis - to verti.

 

Labai egzotiškų ingredientų čia neprireiks. Rečiau sutinkamas tik žuvų padažas, kurį rasite didžiuosiuose prekybos centruose esančiuose Azijos skyriuose. Dar reikės cinamono lazdelės, žvaigždinio anyžiaus bei kardamono. Draugiškas patarimas - visus juos galite rasti kai kuriuose karštam vynui skirtuose prieskonių mišiniuose. Jei kartais kurio nors ingrediento neturėsite - nieko baisaus, tiesiog jį praleiskite. Net ir pačiame Vietname sriubų variacijų yra labai daug ir įvairių, ne visose jų naudojami visi šie ingredientai.

 

Sultiniui mums reikės:

  • 1 viščiuko
  • Vandens
  • 2 žvaigždinių anyžių
  • 1 cinamono lazdelės
  • 3 kardamono sėklų
  • 10 juodųjų pipirų
  • 2 svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • Šlakelio aliejaus
  • 3 cm. imbiero šaknies
  • 1 čili pipiro
  • 1 citrinžolės stiebo
  • 1 v.š. žuvų padažo
  • 1 v.š. druskos
  • 1 a.š. cukraus

 

Sriubai patiekti reikės:

  • Išvirto sultinio
  • Virtos vištienos
  • Ryžių makaronų
  • Laimo
  • Šviežios kalendros
  • Čili pipiro

 

Pradedam!
 

1. Sausoje keptuvėje tris minutes pakaitiname prieskonius - žvaigždinius anyžius, cinamono lazdelę, kardamoną ir pipirus. Išimame iš keptuvės.
 


2. Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus, dedame svogūno ketvirčius ir česnako skilteles, apkepiname 5 minutes.  
 


3. Viščiuką nuplauname, dedame į puodą ir užpilame vandeniu. Taip pat sultiniui pasiruošiame: pakaitintus prieskonius, apkeptus svogūnus ir česnakus, čili pipirą, imbierą, citrinžolę, žuvų padažą, druską ir cukrų.


 

4. Visus sultinio produktus beriame į puodą prie vištienos ir vandens.
 


 

5. Verdame uždengus ant mažos ugnies 2-3 valandas. Išimame viščiuką, atvėsiname. Sultinį perkošiame per sietelį.
 

 

6. Laikas pasiruošti sriubai reikalingus produktus. Išvirusią vištieną atskiriame nuo kaulų ir odos, suplėšome. Išverdame ryžių makaronus (atskirame vandenyje, ne sultinyje), išvirusius gausiai perliejame šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Jei sultinys atvėso, pašildome.

 


 

7. Į kiekvieną dubenėlį dedame ryžių makaronų ir plėšytos vištienos bei užpilame sultiniu.

 

 

8. Patiekiame su laimo ketvirčiu, čili pipiru ir šviežia kalendra. Taip pat autentiškam patiekimui naudoti tiktų pupelių daigus, svogūną, baziliką.



 

Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital