Trinta pievagrybių sriuba per 20 minučių

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 148)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 148)
Greita pievagrybių sriuba
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Greita pievagrybių sriuba
Greita pievagrybių sriuba
Autorius apie receptą: Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio. Kartais patiekdamas pabarstau tarkuotu kietuoju ar trupintu mėlynu Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio. Kartais patiekdamas pabarstau tarkuotu kietuoju ar trupintu mėlynu pelėsiniu sūriu. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
250 gramų pievagrybių
3 vienetai bulvių (vidutinio dydžio, apie 300g)
100 mililitrų grietinėlės (tinka tiek riebi, tiek liesesnė)
50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (nebūtina, bet labai tinka, jei mėgstate - galite dėti ir daugiau, naudojau VILVI Memel Blue)
pagal poreikį vandens (arba sultinio)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
40 gramų sviesto (arba 3 šaukštų alyvuogių aliejaus)
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves nuskusti, supjaustyti mažais kubeliais, sudėti į puodą ir užpilti tiek vandens (arba sultinio), kad apsemtų bulves. Užkaisti ir virti 15 - 17 minučių iki bulvės suminkštės.
2.
Kol verda bulvės, svogūną supjaustyti mažais kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti, pievagrybius supjaustyti riekelėmis.
3.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepti svogūną iki suminkštės. Suberti česnaką ir dar pakepinti pusę minutės. Sudėti pievagrybius ir vis pamaišant kepti ant vidutinės kaitros iki šiek tiek susileis.
4.
Kai bulvės jau išvirusios, į puodą sudėti kepintus pievagrybius (keletą riekelių atsidėti papuošimui), užpilti grietinėlę, įtrupinti mėlyną pelėsinį sūri (jei naudojate).
5.
Viską sutrinti elektriniu trintuvu iki glotnios konsistencijos. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Jei per dar atvėso, dar kartą užkaitinti.
Patarimai:
Sūris su melsvuoju pelėsiu suteikia šiai pievagrybių sriubai subtilaus skonio gilumo, bet jei neturite ar nemėgstate, galite nedėti ar pakesti sauja tarkuoto kietojo sūrio.
Pagardinimai. Ši sriuba puiki savaime, bet jei norite įdomiau, patiekdami ja galite pagardinti saujele smulkintos šoninės (prieš tai paskrudintos sausoje keptuvėje, atvėsintos ir sutrupintos), tarkuotu sūriu, čiobreliais ar kaip tik sugalvosite. Šalia labai tiks čiabatos duonelė ar prancūziška bagetė.
Prieskoniai. Jei mėgstate, gaminimo pabaigoje į šią pievagrybių sriubą tinka įberti žiupsnelį malto muskato ir/ar kardamono.
Veganiškam variantui grietinėlę galite pakeisti kokosų pienu, o sūrį praleisti.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (23)
Ingrida
2024-01-07 23:41
Iš nuotraukų atrodo gražu, skanu, tačiau rezultatas iš ties prastas. Sugundė komentarai, bet teko nusivilti paragavus pačiai. Daryta žingsnis po žingsnio pagal šį gidą, bet skonio nulis, labai blandu. Vienintelė paguoda - pelėsinis sūris, kuris suteikia šiek tiek sūrumo ir savo specifiško poskonio, tad tik šie du dalykai ir padaro šią sriubą dalinai valgoma. ATSAKYTI
Dovilė
2024-01-08 13:19
Apmaudu, kad jums skonis nepasiteisino, na visi mes juk esame skirtingi. Pievagrybių sriubos dažniausiai yra gana švelnaus skonio. Jei norisi intensyvesnio, pelėsinio sūrio galima dėti daugiau, kad ir visą 100g, tačiau ne visi jį vienodai mėgsta. Dar galima verdant papildomai įdėti džiovinto raudonėlio ar provanso žolelių, kepant daržoves - daugiau česnako. ATSAKYTI
:)
2023-10-30 18:12
Kuomet išverdame bulves, reikia vandenį nupilti ar ne? Ar į jį viską toliau sudėti? ATSAKYTI
Odeta
2023-11-02 09:09
Nereikia. ATSAKYTI
Foodie
2023-04-26 15:21
Kaip iš Čili Picos;) ATSAKYTI
Ačiū už receptą. Tikrai skani sriuba, ir dar greitai paruošiama
2023-02-09 13:22
Jovita ATSAKYTI
Giedrius
2022-11-20 19:08
Tobula, Kaip restorane ATSAKYTI
Augustė
2022-10-22 18:27
ar galima naudoti paprastą sūrį? ATSAKYTI
Raminta
2022-10-24 09:27
Žinoma :) ATSAKYTI
Deima
2022-07-11 12:18
Ar būtina dėti grietinėles?
ATSAKYTI
Indrė
2022-07-11 14:55
Galima keisti kokosų pienu :) ATSAKYTI
Božena
2022-06-22 08:23
Pagal šį receptą darau gal 10 kartą nū super gaunasi. Labai skani❤️ ATSAKYTI
Karina
2022-04-29 19:10
Patiko ačiū už receptą ATSAKYTI
Greta
2021-11-24 01:45
Dar įdėti šoninės, tada super skonis :) ATSAKYTI
Radvilė
2021-05-20 16:40
Nereali sriuba, tiesa dedu daugiau grybų (santykis su bulvėmis 60/40). Labai tinka valgyti su česnakine duonele (kur iš anksto padarytos, tik išsikepti reikia). O šiaip labai lengvas ir greitas, bei skanus receptas. Esu dėkinga už skanumyną ir laiko taupymą :) ATSAKYTI
Audronė
2021-04-22 11:09
Labai skani ir lengvai paruošiama sriuba:). Ačiū! ATSAKYTI
Audronė
2021-04-22 11:07
Labai skani ir lengvai pagaminama sriuba. Puikus šeimos meniu paįvairinimas:). Ačiū! ATSAKYTI
Toma
2020-12-13 21:13
NUOSTABUS ir nerealiai lengvas receptas! Siūlau nepabijoti pipiriukų, ir dar baziliko pridėti, tada iš viso pasaka, o ne skonis. Ačiū, už tokį skanumyną! Tikriausiai bus vienas lengviausių ir skaniausių receptų ATSAKYTI
Urtė
2020-09-21 16:55
Super skonis, rekomenduoju bulvytes verdant dėti vištienos sultinio puse kubelio, skonis tampa dar geresnis ATSAKYTI
Mėgėja
2020-04-17 17:23
Dėjau visko dvigubai daugiau. Gavosi tobulai. Kaip restorane. Tobula. Ačiū ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital