Trinta pievagrybių sriuba per 20 minučių

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Greita pievagrybių sriuba
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Greita pievagrybių sriuba
Greita pievagrybių sriuba
Autorius apie receptą: Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio. Kartais patiekdamas pabarstau tarkuotu kietuoju ar trupintu mėlynu Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio. Kartais patiekdamas pabarstau tarkuotu kietuoju ar trupintu mėlynu pelėsiniu sūriu. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
250 gramų pievagrybių
3 vienetai bulvių (vidutinio dydžio, apie 300g)
100 mililitrų grietinėlės (tinka tiek riebi, tiek liesesnė)
50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (nebūtina, bet labai tinka, naudojau VILVI Memel Blue)
pagal poreikį vandens (arba sultinio)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
40 gramų sviesto (arba 3 šaukštų alyvuogių aliejaus)
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves nuskusti, supjaustyti mažais kubeliais, sudėti į puodą ir užpilti tiek vandens (arba sultinio), kad apsemtų bulves. Užkaisti ir virti 15 - 17 minučių iki bulvės suminkštės.
2.
Kol verda bulvės, svogūną supjaustyti mažais kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti, pievagrybius supjaustyti riekelėmis.
3.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepti svogūną iki suminkštės. Suberti česnaką ir dar pakepinti pusę minutės. Sudėti pievagrybius ir vis pamaišant kepti ant vidutinės kaitros iki šiek tiek susileis.
4.
Kai bulvės jau išvirusios, į puodą sudėti kepintus pievagrybius (keletą riekelių atsidėti papuošimui), užpilti grietinėlę, įtrupinti mėlyną pelėsinį sūri (jei naudojate).
5.
Viską sutrinti elektriniu trintuvu iki glotnios konsistencijos. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Jei per dar atvėso, dar kartą užkaitinti.
Patarimai:
Sūris su melsvuoju pelėsiu suteikia šiai pievagrybių sriubai subtilaus skonio gilumo, bet jei neturite ar nemėgstate, galite nedėti ar pakesti sauja tarkuoto kietojo sūrio.
Pagardinimai. Ši sriuba puiki savaime, bet jei norite įdomiau, patiekdami ja galite pagardinti saujele smulkintos šoninės (prieš tai paskrudintos sausoje keptuvėje, atvėsintos ir sutrupintos), tarkuotu sūriu, čiobreliais ar kaip tik sugalvosite. Šalia labai tiks čiabatos duonelė ar prancūziška bagetė.
Prieskoniai. Jei mėgstate, gaminimo pabaigoje į šią pievagrybių sriubą tinka įberti žiupsnelį malto muskato ir/ar kardamono.
Veganiškam variantui grietinėlę galite pakeisti kokosų pienu, o sūrį praleisti.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Greta
2021-11-24 01:45
Dar įdėti šoninės, tada super skonis :) ATSAKYTI
Radvilė
2021-05-20 16:40
Nereali sriuba, tiesa dedu daugiau grybų (santykis su bulvėmis 60/40). Labai tinka su mėlynu pelėsinių sūriu ir česnakine duonele (kur iš anksto padarytos, tik išsikepti reikia). O šiaip labai lengvas ir greitas, bei skanus receptas. Mindaugai, esu dėkinga už skanumyną ir laiko taupymą :) ATSAKYTI
Audronė
2021-04-22 11:09
Labai skani ir lengvai paruošiama sriuba:). Ačiū! ATSAKYTI
Audronė
2021-04-22 11:07
Labai skani ir lengvai pagaminama sriuba. Puikus šeimos meniu paįvairinimas:). Ačiū! ATSAKYTI
Toma
2020-12-13 21:13
NUOSTABUS ir nerealiai lengvas receptas! Siūlau nepabijoti pipiriukų, ir dar baziliko pridėti, tada iš viso pasaka, o ne skonis. Ačiū, Mindaugai, už tokį skanumyną! Tikriausiai bus vienas lengviausių ir skaniausių receptų ATSAKYTI
Urtė
2020-09-21 16:55
Super skonis, rekomenduoju bulvytes verdant dėti vištienos sultinio puse kubelio, skonis tampa dar geresnis ATSAKYTI
Mėgėja
2020-04-17 17:23
Dėjau visko dvigubai daugiau. Gavosi tobulai. Kaip restorane. Tobula. Ačiū ATSAKYTI
Neringa
2019-10-07 20:20
Nesamonė, negaiškit laiko, bulvės jaučiasi labiau nei bet koks kitas skonis. Ta prasme jei darysit pievagrybių sriubą, nedėkit bulvių ir nesivadovaukit šiuo receptu.. ATSAKYTI
Renata
2018-08-17 13:16
Sveiki, kur vire bulves, ar reiketu nupilti vandeni? ATSAKYTI
Mindaugas
2018-08-17 14:06
Nupilti vandens nereikia, bet jo ir pradžioje labai daug nereikia pilti, tik tiek, kad supjaustytas bulves apsemtų :) ATSAKYTI
Kęstutis
2018-02-12 17:43
Ką tik pasigaminau šios sriubos. Taip tiksliai nematavau visko aišku, bet manau pavyko, skaniai gavosi. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital