Tiršta vištienos ir ryžių sriuba

AUTORIUS:
Ugnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Soti, tiršta ir sušildanti vištienos sriuba su ryžiais, kokią vaikystėje dažnai ruošdavo mama. Prisiminiau jos receptą, kiek pakoregavau pagal savo mažųjų skonį ir visus Soti, tiršta ir sušildanti vištienos sriuba su ryžiais, kokią vaikystėje dažnai ruošdavo mama. Prisiminiau jos receptą, kiek pakoregavau pagal savo mažųjų skonį ir visus nudžiuginau! Sriuba labai tiršta, šiek tiek net primena troškinį, jei norite skystesnės, galima pilti daugiau vandens. (...daugiau) Ugnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
5 vienetai vištų blauzdelių
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas morkų (didesnės)
100 gramų ryžių (naudojau ilgagrūdžius plikytus, tinka ir kitokie)
1 vienetas svogūnų
60 gramų grietinėlės (arba grietinės)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 vienetai lauro lapų
3 litrai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištieną nuplauti, sudėti į puodą, dėti nuluptą, ketvirčiais supjaustytą svogūną, lauro lapus, užpilti vandeniu.
2.
Puodą užvirinti. Sumažinti kaitrą, kad švelniai virsnotų, pagardinti druska ir pipirais. Virti apie 40 minučių. Išimti blauzdeles, atidėti.
3.
Sultinį perkošti į švarų puodą. Svogūnus, lauro lapus išmesti.
4.
Bulves ir morką nuskusti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Ryžius kelis kartus perplauti. Vištieną nukaulinti, nuimti odeles, mėsą supjaustyti stambesniais gabalais.
5.
Sultinį užvirinti, sudėti daržoves, perplautus ryžius, vištieną. Virti apie 20 minučių.
6.
Supilti kambario temperatūros grietinėlę, pavirti ant mažos kaitros dar minutę. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais. Skanaus!
AUTORIUS: Ugnė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Adelè
2022-10-29 12:09
Tobula vaikystes sriuba ! ATSAKYTI
Stanislovas
2022-09-01 07:05
Mokausi gaminti, si sriuba bus pirma mano sriuba virta gyvenime ( man 33 ) :D ATSAKYTI
Aistė
2022-01-06 18:44
Tikrai, skanu ir paprasta. <3 ATSAKYTI
Ruta
2021-11-03 17:18
Labai labai rekomenduoju :) ATSAKYTI
Audra
2020-03-27 16:31
Tikrai labai skanu, ačiū už puikų receptuka :)) ATSAKYTI
Dainius
2019-09-08 17:28
Dariau viska kaip parašyta - labai skani sriuba, primena labai vaikyste pas kuma kaime. ATSAKYTI
Raminta
2019-07-22 22:12
Be proto skani, tik grietineles neturejau, uzbalinau su saukstu grietines. Daugiau viska pagal recepta dariau. Ausys raitosi ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital