Skaniausia jautienos ir daržovių sriuba

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Skaniausia jautienos ir daržovių sriuba
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Skaniausia jautienos ir daržovių sriuba
Skaniausia jautienos ir daržovių sriuba
Autorius apie receptą: Soti, tirštą ir tooookia skani! Paragavus šią sriubą norėsis gaminti ne kartą ir ne du, o paruošti ją taip nesudėtinga! Puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei ar net Soti, tirštą ir tooookia skani! Paragavus šią sriubą norėsis gaminti ne kartą ir ne du, o paruošti ją taip nesudėtinga! Puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei ar net svečiams nustebinti. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras jautienos sultinio (tinka ir iš kubelio)
500 gramų jautienos (naudojau guliašinę, skirtą torškinimui)
300 mililitrų raudono vyno (sauso, tinka ir nealholinis, galima keisti alumi)
300 mililitrų vandens
250 gramų pievagrybių (naudojau ruduosius, bet tinka ir paprasti)
100 gramų šaldytų žirnelių (nebūtina)
3 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
2 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai salierų stiebų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
2 šaukštai kvietinių miltų (suteiks sriubai tirštumo)
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
2 vienetai lauro lapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jautieną nusausinti, dėti į dubenį, pabarstyti trupučiu druskos ir pipirų.
2.
Į gilų puodą pilti aliejų, įkaitinti, sudėti jautienos gabaliukus ir apkepti iki šiek tiek apskrus (iškepti nereikia). Apkepusią jautieną atidėti.
3.
Svogūną, česnakus susmulkinti. Morkas, pievagrybius, salierus supjaustyti griežinėliais.
4.
Į tą patį puodą, kuriame kepė jautiena, pilti aliejų, įkaitinti. Suberti svogūnus, apkepti, kol taps skaidrūs. Tuomet suberti česnakus, pakepti dar apie 30 sek. Sudėti morkas bei salierus, išmaišyti ir kepti, kol morkos kiek suminkštės (ne per daug).
5.
Į puodą su daržovėmmis berti miltus ir greitai išmaišyti, kad neliktų gubulėlių.
6.
Į puodą supilti jautienos sultinį, vyną, vandenį, dėti pomidorų pastą, lauro lapų, berti čiobrelius, gerai išmaišyti, grąžinti jautieną į puodą, uždengti puodą dangčiu, sumažinti kaitrą iki mažos ir troškinti apie 1 val. (arba iki jautiena bus gana minkšta).
7.
Likus kelioms minutėms iki virimo valandos pabaigos, nulupti bulves ir supjaustyti kubeliais. Dėti į puodą su sriuba ir virti dar 10-20 minučių (iki bulvės suminkštės).
8.
Kol bulvės verda, keptuvėje ant šiek tiek sviesto apkepinti riekelėmis pjaustytus pievagrybius (galima šį žingsnį praleisti, bet pakepinus skaniau).
9.
Bulvėms suminkštėjus, pievagrybius sudėti į sriubą drauge su šaldytais žirneliais. Pavirti dar 1-2 minutes. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
10.
Sriubą tinka patiekti pagardinus mėgstamais žalumynais, pvz. petražolėmis ar svogūnų laiškais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital