Tinginukų moliūgų sriuba su keptais avinžirniais

AUTORIUS:
Dovilė Ramoškaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Tinginukų moliūgų sriuba su keptais avinžirniais
Tinginukų moliūgų sriuba su keptais avinžirniais
Tinginukų moliūgų sriuba su keptais avinžirniais
Autorius apie receptą: Soti ir kreminė moliūgų sriuba. Šią sriubą gaminant ilgai sukiotis virtuvėje nereikia, nes didžiausią darbą daro orkaitė, tad puiki idėja pietums ar vakarienei, kai norisi, Soti ir kreminė moliūgų sriuba. Šią sriubą gaminant ilgai sukiotis virtuvėje nereikia, nes didžiausią darbą daro orkaitė, tad puiki idėja pietums ar vakarienei, kai norisi, kad būtų paprastai paruošiama ir labai gardu. (...daugiau) Dovilė Ramoškaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas sviestinio moliūgo
500 mililitrų sultinio
150 mililitrų kokosų pieno (naudojau "Santa Maria"18 proc. riebumo)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštelis kario prieskonių (arba 2 šaukšteliai raudonojo kario pastos)
šiek tiek citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų (arba aitriosios paprikos)
šiek tiek aliejaus
Patiekiant:
150 gramų avinžirnių (virtų arba konservuotų)
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis kario prieskonių
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių (nebūtina)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Moliūgą perpjauname išilgai pusiau ir išskobiame sėklas. Svogūną (neluptą) viršuje keliose vietose subadome smeigtuku (kad kepant nesprogtų).
2.
Avinžirnius apšlakstome aliejumi, beriame kario prieskonius, pagal skonį pagardiname druska ir išmaišome, kad tolygiai viskuo pasidengtų.
3.
Moliūgo puseles, svogūną ir avinžirnius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Moliūgo viršų pašlakstome trupučiu aliejaus.
4.
Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po daugmaž pusvalandžio avinžirnius ištraukiame (kai gražiai apskrunda ir šiek tiek sutraškėja), o moliūgą ir svogūną paliekame kepti dar 30-40 minučių (iki moliūgas suminkštės ir šiek tiek paruduos).
5.
Iškepusio moliūgo minkštimą išskobiame šaukštu ir dedame į trintuvo indą. Svogūną perpjauname pusiau, išskobiame minkštimą ir jį irgi dedame į trintuvą. Pilame kokosų pieną, sultinį, beriame kario prieskonius ir viską sutriname iki vientisos konsistencijos.
6.
Pagal skonį pagardiname druska bei pipirais, įspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių.
7.
Sriubą pilstome į dubenėlius (jei reikia, prieš tai pašildome). Ant viršaus beriame keptų avinžirnių. Aš dar pagardinau trupučiu aitriosios paprikos, sezamo sėklų ir šlakeliu kokoso pieno.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Sultinio kiekiu reguliuokite sriubos tirštumą – jeigu mėgstate tirštesnę, jo pilkite mažiau, o jeigu skystesnę – daugiau.
Aš naudojau tailandietiško kario prieskonius, bet vietoje jų tinka ir raudonojo kario pasta ar tiesiog paprasti karip prieskoniai. Jeigu naudosite paprastus kario prieskonius, papildomai siūlau įberti šiek tiek saldžios paprikos miltelių bei truputį aitrios paprikos miltelių.
Vietoje sviestinio moliūgo galite naudoti ir muskatinį moliūgą. Paprasto lietuviško oranžinio nerekomenduoju, nes jo skonis daug silpnesnis.
Jeigu trintuvas galingas, moliūgą galite trinti ir su visa žievele – ji suteiks sriubai papildomo skonio. Tik būtinai prieš kepdami labai švariai nuplaukite.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital