Trinta žiedinių kopūstų sriuba su sūriu ir šonine

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su sūriu ir šonine
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su sūriu ir šonine
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su sūriu ir šonine
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su sūriu ir šonine
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su sūriu ir šonine
Autorius apie receptą: Kremiška, rudeniškai jauki ir sušildantis kalafiorų sriuba su sūriu ir šonine - puikaus skonio derinys! Kremiška, rudeniškai jauki ir sušildantis kalafiorų sriuba su sūriu ir šonine - puikaus skonio derinys! Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 vienetas   žiedinių kopūstų  (apie 500-750 g)
3 vienetai   morkų  (didelių)
250 mililitrų   grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų   čederio sūrio  (tarkuoto)
1 vienetas   svogūnų
3 skiltelės   česnako
0.5 šaukštelio   džiovintų čiobrelių
0.5 šaukštelio   maltų kajeno pipirų
1 saujelė   petražolių
1 žiupsnelis   druskos
1 žiupsnelis   maltų juodųjų pipirų
1 vienetas   sultinio kubelių  (naudojau "Gallina Blanca“ daržovių)
1/4 šaukštelio   malto muskato
20 gramų   sviesto
1 litras   vandens
Patiekiant:
4 riekės   karštai rūkytos šoninės
1 saujelė   petražolių  (ar laiškinių česnakų)
Papuošimui:
1 sauja   čederio sūrio  (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dideliame puode virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir plonomis riekelėmis supjaustytas morkas. Kepkite, kartais pamaišydami, apie 2-3 minutes, kol daržovės suminkštės ir svogūnai taps skaidrūs. Suberkite labai smulkiai kapotą česnaką ir maišydami pakaitinkite dar minutę.
2.
Suberkite žiedynais išskaidytą žiedinį kopūstą, pagardinkite džiovintais čiobreliais, kajeno paprika, sudėkite ryšelį petražolių, įberkite po žiupsnį druskos ir pipirų. Nuolat maišydami pakaitinkite dar 2-3 minutes.
3.
Supilkite į puodą vandenį ir sudėkite sultinio kubelius. Pamaišykite ir kaitinkite, kol užvirs. Tuomet ugnį sumažinkite iki mažos ir supilkite grietinėlę. Išmaišykite. Kaitinkite, kartais pamaišydami, apie 15 minučių, kol daržovės bus minkštos.
4.
Kol daržovės verda, patiekimui karštai rūkytos šoninės riekeles supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite sausoje keptuvėje. Riebalų perteklių nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
5.
Nukaiskite puodą nuo ugnies ir rankiniu smulkintuvu sutrinkite sriubą iki visiškai vientisos kreminės tekstūros.
6.
Sutrynę sriubą, grąžinkite ją atgal ant silpnos ugnies ir įmaišykite tarkuotą sūrį bei muskatą. Pakaitinkite vos tol, kol sūris išsilydys.
7.
Patiekite sriubą nedelsiant. Apiberkite ją skrudintos šoninės gabalėliais, trupučiu tarkuoto čederio ir smulkintais šviežiais žalumynais.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Rita
2022-04-16 17:45
Tobula, tik aš prieskonių visų po žiupsnelį tedėjau. Bus įtraukta į mėgstamiausiųjų receptų sąrašą ATSAKYTI
Viktorija
2021-06-16 12:52
Man žiauriai patiko, dar nuo savęs įdėjau msg, o šiaip žiauriai pasakiška. Mėgstu aštriai, tad tikrai galima kajeno negailėt. Kas mėgsta aštriai, tai gal net ir daugiau galėtų įsidėti, nes grietinėlė ir sūris labai gerai sušvelnina aštrumą, tad jis nueina į malonų poskonį. Pirmą kartą susidūriau su čederiu sriuboje, taip patiko, gerai ištirpsta, naudosiu ir kitur, ačiū! ATSAKYTI
Greta
2021-06-02 14:27
Tikrai su kajanu persistengta. Siulyciau nedeti papildomu pipiru ziupsnio ir sumazinti kajano pipiru, nebent megstate tikrai astriai. Del surio kiekio, tie kas skaiciuoja kalorijas-siulyciau pamazinti, nes sriubos skonis baisiai nenukentes jei jo idesite ir maziau. Verdiktas-darysiu dar. ATSAKYTI
Rasa
2021-01-16 10:21
Labai skaniai gavosi! Gal truputi astroka. Deciau kiek maziau kajeno pipiru ir muskato. Ciobreliu neturejau tai nedejau. Puikus receptas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital