Trinta žiedinių kopūstų sriuba su sūriu ir šonine

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su sūriu ir šonine
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su sūriu ir šonine
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su sūriu ir šonine
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su sūriu ir šonine
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su sūriu ir šonine
Autorius apie receptą: Kremiška, rudeniškai jauki ir sušildantis kalafiorų sriuba su sūriu ir šonine - puikaus skonio derinys! Kremiška, rudeniškai jauki ir sušildantis kalafiorų sriuba su sūriu ir šonine - puikaus skonio derinys! Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 vienetas žiedinių kopūstų (apie 500-750 g)
3 vienetai morkų (didelių)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų čederio sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio džiovintas čiobrelis
0.5 šaukštelio maltų kajeno pipirų
1 saujelė petražolių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 vienetas sultinio kubelių (naudojau "Gallina Blanca“ daržovių)
1/4 šaukštelio malto muskato
20 gramų sviesto
1 litras vandens
Patiekiant:
4 riekės karštai rūkytos šoninės
1 saujelė petražolių (ar laiškinių česnakų)
Papuošimui:
1 sauja čederio sūrio (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dideliame puode virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir plonomis riekelėmis supjaustytas morkas. Kepkite, kartais pamaišydami, apie 2-3 minutes, kol daržovės suminkštės ir svogūnai taps skaidrūs. Suberkite labai smulkiai kapotą česnaką ir maišydami pakaitinkite dar minutę.
2.
Suberkite žiedynais išskaidytą žiedinį kopūstą, pagardinkite džiovintais čiobreliais, kajeno paprika, sudėkite ryšelį petražolių, įberkite po žiupsnį druskos ir pipirų. Nuolat maišydami pakaitinkite dar 2-3 minutes.
3.
Supilkite į puodą vandenį ir sudėkite sultinio kubelius. Pamaišykite ir kaitinkite, kol užvirs. Tuomet ugnį sumažinkite iki mažos ir supilkite grietinėlę. Išmaišykite. Kaitinkite, kartais pamaišydami, apie 15 minučių, kol daržovės bus minkštos.
4.
Kol daržovės verda, patiekimui karštai rūkytos šoninės riekeles supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite sausoje keptuvėje. Riebalų perteklių nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
5.
Nukaiskite puodą nuo ugnies ir rankiniu smulkintuvu sutrinkite sriubą iki visiškai vientisos kreminės tekstūros.
6.
Sutrynę sriubą, grąžinkite ją atgal ant silpnos ugnies ir įmaišykite tarkuotą sūrį bei muskatą. Pakaitinkite vos tol, kol sūris išsilydys.
7.
Patiekite sriubą nedelsiant. Apiberkite ją skrudintos šoninės gabalėliais, trupučiu tarkuoto čederio ir smulkintais šviežiais žalumynais.
RECEPTO DRAUGAS: Gallina Blanca
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital