Tiršta šaldytų daržovių sriuba su sūreliu

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tiršta šaldytų daržovių sriuba su sūreliu
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tiršta šaldytų daržovių sriuba su sūreliu
Tiršta šaldytų daržovių sriuba su sūreliu
Autorius apie receptą: Tokios sriubos yra tiesiog fantastiškas šalto sezono maistas. Ši sriuba pavyksta labai skani, švelni, soti, aromatinga, o geriausia, kad ir nesudėtingai paruošiama, ypač jei Tokios sriubos yra tiesiog fantastiškas šalto sezono maistas. Ši sriuba pavyksta labai skani, švelni, soti, aromatinga, o geriausia, kad ir nesudėtingai paruošiama, ypač jei šaldiklyje turite šaldytų daržovių. Jas, beje, galima rinktis ir kitas mėgiamas ar keisti šviežiomis. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 litras daržovių sultinio (arba kito mėgiamo)
400 gramų brokolių (naudojau 1 pakelį šaldytų)
400 gramų šaldytų daržovių (naudojau mišinį iš žiedinių kopūstų, morkų, žirnelių, tinka ir kitos daržovės)
4 vienetai bulvių (apie 400 g)
200 gramų kreminio sūrio (arba kitokio mėgiamo tepamo sūrelio)
100 gramų čederio sūrio (arba fermentinio, smulkiai sutarkuoto)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
1 vienetas salierų stiebų
50 gramų sviesto
2 šaukštai kvietinių miltų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba itališkų ar provanso žolelių)
1 šaukštelis kario prieskonių (arba 0.5 šaukštelio ciberžolės)
1 vienetas lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: svogūną ir saliero stiebą supjaustyti mažais kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti, bulves nuskusti ir supjaustyti mažais gabalėliais.
2.
Į didelį puodą dėti sviestą, ištirpinti. Berti svogūnus, česnaką ir salierą, maišant pakepti apie 4 min.
3.
Sudėti bulves ir supilti sultinį, dėti lauro lapelį ir užvirti, tuomet uždengti puodą dangčiu, sumažinti kaitrą ir virti apie 10 min iki kol bulvės taps minkštesnės.
4.
Sudėti šaldytus brokolius ir šaldytas daržoves, suberti džiovintą raudonėlį ir kario priskonius. Virti dar apie 5-8 min iki daržovės suminkštės.
5.
Į dubenėlį berti miltus, įpilti apie 70 ml šalto vandens ir gerai išmaišyti, tuomet plona srovele supilti į puodą nuolat maišant.
6.
Ištraukti lauro lapelį, dėti kreminį sūrį, gerai išmaišyti. Suberti smulkiai tarkuotą čederio sūrį, permaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Karolina
2024-02-16 11:41
Nulupa ir supjaustyta morka recepte pradingsta :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital