Soti vištienos ir pupelių sriuba

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Vištienos ir pupelių sriuba
nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos ir pupelių sriuba
Vištienos ir pupelių sriuba
Autorius apie receptą: Labai skani, jauki ir sušildanti tiršta sriuba. Ji savo ingredientais panaši į čili sriubą, tačiau ruošiama su vištiena, o ne malta jautiena ir be pomidorų, tad yra švelnesnio Labai skani, jauki ir sušildanti tiršta sriuba. Ji savo ingredientais panaši į čili sriubą, tačiau ruošiama su vištiena, o ne malta jautiena ir be pomidorų, tad yra švelnesnio skonio. Žinoma, galite ruošti ir vegetarišką variantą be mėsos. Jei mėgstate, sriubai išvirus galite pabarstyti mėgstamu tarkuotu sūriu. Kaip tik toks jaukus maistas, kokio norisi rudenio vakarais. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 litras   sultinio  (vištienos arba daržovių)
2 skardinės   konservuotų pupelių  (arba 500g virtų)
500 gramų   vištienos krūtinėlės  (arba šlaunelių mėsos)
100 gramų   grietinės  (galima nedėti arba keisti tepamu ar kreminiu sūriu)
150 gramų   konservuotų kukurūzų
1 vienetas   raudonosios paprikos  (galima keisti morka)
1 vienetas   svogūnų
1 vienetas   aitriųjų pipirų  (arba 1 a.š. aitriosios paprikos miltelių, kiekį koreguokite pagal skonį)
1 šaukštelis   malto kumino
1 šaukštelis   džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio   rūkytos paprikos miltelių  (arba saldžios paprikos miltelių)
pagal skonį   aitriosios paprikos miltelių
2 skiltelės   česnako
pagal skonį   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
2 šaukštai   alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
pagal skonį   petražolių  (arba kalendrų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: svogūną smulkiai supjaustyti, papriką supjjaustyti nedideliais kubeliais, iš aitriojo pipiro išimti sėklytes ir jį smulkiai sukapoti, česnaką smulkiai sukapoti, konservuotas pupeles nusunkti ir perplauti vandeniu.
2.
Puode įkaitinti aliejų, berti smulkintą svogūną ir kepti 4-5 min iki suminkštės. Suberti česnaką ir aitrųjį pipirą, maišant pakepinti apie 30s. Suberti smulkintą papriką ir maišant pakepinti 3-4 min.
3.
Į puodą supilti sultinį, dėti perpus perpjautas vištienos krūtinėles ir virti 10-15 min iki bus išvirusios. Išvirusias vištienos krūtinėles suplėšyti su šakučių pagalba arba supjaustyti mažais kubeliais.
4.
Grąžinti krūtinėlę į puodą, suberti konservuotas pupeles, kukurūzus, berti kuminą, rūkytos paprikos ir atriosios paprikos miltelius, pagal skonį pagardinti druska bei pipriais. Pavirti apie 5 min.
5.
Nuimti puodą nuo kaitros, įmaišyti grietinę.
6.
Patiekiant sriubą pagardinti smulkintomis petražolėmis arba kalendromis.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Vaida
2023-03-06 13:45
Tikrai skani sriubytė. Kartojam kelintą kartą ;) ATSAKYTI
Marija Pero
2023-01-30 19:40
Labai skaniai gavosi pagaminti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital