Guliašinė vištienos sriuba

AUTORIUS:
Odeta Morozienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Guliašinė vištienos sriuba
Autorius apie receptą: Šį receptą savo užrašų knygoje turiu labai seniai, kur kaupiau receptus, kol dar nebuvo Facebook. Jį užsirašiau iš TV laidos, kur gamino vengras. Pavyko puiki guliašinė Šį receptą savo užrašų knygoje turiu labai seniai, kur kaupiau receptus, kol dar nebuvo Facebook. Jį užsirašiau iš TV laidos, kur gamino vengras. Pavyko puiki guliašinė sriubytė! (...daugiau) Odeta Morozienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas vištienos šlaunelių mėsos
4 vienetai bulvių (apytikriai)
2 vienetai saldžiosios paprikos (skirtingu spalvų)
2 vienetai svogūnų (didelių)
2 vienetai pomidorų (gerai sunokusių)
2 šaukštai saldžiosios paprikos miltelių
2 skiltelės česnako (smulkintų)
2 lapeliai lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
2.5 šaukšto aliejaus (apytikriai, kepimui)
Padažui:
150 gramų grietinės
100 mililitrų vandens
2 šaukštai pomidorų padažo
1.5 šaukšto kukurūzų krakmolo (arba miltų, apytikriai)
1 šaukštas adžikos (didelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūnus supjaustome kubeliais. Paprikas supjaustome nemažais kubeliais. Bulves nuskutame, supjaustome stambiai - į 2-3 dalis.
2.
Svogūnus pakepiname aliejuje. Patogiausia iš karto puode, kuriame virsite sriubą. Suberiame paprikos miltelius, česnakus.
3.
Sudedame vištieną, truputį pakepiname, pavartant. Užpilame verdančiu vandeniu tiek, kad apsemtų. Ir sudedame pjaustytas paprikas, bulves. Užvirus, sumažiname kaitrą ir verdame apie 20 min, priklauso nuo bulvių (jeigu bulvės linkusios greitai sukristi, tai bulves dėti vėliau).
4.
Pomidorus nulupti ir smulkiai supjaustome.
5.
Kai bulvės suminkštės, sudedame supjaustytus pomidorus ir paverdame dar keletą minučių.
6.
Padažui grietinę, pomidorų padažą, adžiką, krakmolą ir apie 100 ml vandens sumaišome ir po truputį, maišant, pilame į sriubą. Užvirus, verdame dar 2-3 min, kol sriuba sutirštės.
AUTORIUS: Odeta Morozienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital