Vištienos čili troškinys

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Vištienos čili troškinys
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos čili troškinys
Vištienos čili troškinys
Vištienos čili troškinys
Autorius apie receptą: Ši tiršta vištienos čili sriuba-troškinys yra tikra skonių fiesta. Ne tik tobula alternatyva klasikiniam jautienos čili, bet ir savaime patiekalas iš didžiosios raidės. Šį Ši tiršta vištienos čili sriuba-troškinys yra tikra skonių fiesta. Ne tik tobula alternatyva klasikiniam jautienos čili, bet ir savaime patiekalas iš didžiosios raidės. Šį čili kartosiu dar ir dar tiek, kai norėsis ypatingos vakarienės, tiek šeimos ar draugų šventėms, nes skonis tikrai be galo puikus. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų vištienos krūtinėlės
500 mililitrų sultinio (naudojau vištienos, bet tinka ir daržovių)
1 skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų, apie 400g)
1 skardinė konservuotų baltųjų pupelių (naudojau Bonduelle pupeles pomidorų padaže)
1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių (naudojau Bonduelle)
1 vienetas raudonosios paprikos (nebūtina)
3 šaukštai konservuotų kukurūzų (nebūtina, bet labai tinka - naudojau Bonduelle)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
2 vienetai jalapenų (arba 1 aitriosios paprikos)
3 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio kumino
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžiosios paprikos)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (nebūtina)
100 gramų kreminio sūrio (arba tepamo lydyto sūrelio)
1 šaukštelis cukraus
pagal skonį druskos
Kepimui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
1 saujelė kalendros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Raudonąją papriką supjaustykite kubeliais. Jelapeno pipirus (arba aitriąją papriką, jei naudojate) perpjaukite išilgai ir išimkite sėklytes. Jelapenus, nuluptą svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite - aš viską kartu sukapoju maisto smulkintuve, bet tinka ir peiliu.
2.
Platesniame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus, česnakus ir jelapenus. Maišydami pakepinkite 1-2 min. Sudėkite papriką, maišydami pakepinkite 1 min. Suberkite prieskonius (1.5 a.š. kumino, po 1 aš saldžios ir rūkytos paprikos ir 1 a.š raudonėlio). Maišydami pakepinkite apie pusę minutės.
3.
Supilkite sultinį, sukrėskite konservuotus pomidorus ir dėkite vištienos krūtinėles (jei didelės, perpjaukite pusiau), pagal skonį pagardinkite druska, įberkite 1 a.š. cukraus. Užvirinkite, tada uždenkite puodą dangčiu, ugnį sumažinkite iki minimalios ir virkite 15-20 min (iki vištiena išvirs).
4.
Išgriebkite išvirusią vištieną ir dviem šakutėm ją suplėšykite (arba supjaustykite mažais gabalėliais).
5.
Plėšytą vištieną grąžinkite į puodą. Sukrėskite konservuotas pupeles ir kukurūzus. Pakaitinkite, kad viskas beveik užvirtų. Tada ugnį išjunkite, sudėkite kreminį sūrį ir gerai išmaišykite, kad ištirptų.
6.
Paragaukite, ar patinka skonis - jei norisi sūriau, įberkite dar druskos, jei aštriau - aitriųjų paprikų miltelių, o jei per rūgštu - žiupsnelį cukraus.
7.
Patiekiant tinka pagardinti kalendromis (arba petražolėmis ar svogūnų laiškais).
Patarimai:
Aštrumas. Šio vištienos čili aštrumas vidutinis - jaučiasi, bet ne per intensyvus. Jei mėgstate aštriau, galite pipirus dėti su sėklytėmis. O jei norite švelniau, dėkite tik vieną jelepeno piprą (arba pusę aitriosios paprikos).
Kreminis sūris - ar būtinas? Man šiame čili jis labai tinka, pakylėja skonį į kitą lygmenį. Bet net ir be sūrio šis patiekalas bus puikus. Arba galite įdėti grietinėlės ar kokoso pieno.
Nemėgstu saldžios paprikos - ką daryti? Tiesiog praleiskite. Šio troškinio bazė - vištiena, pomidorai, pupelės ir prieskoniai. Visus kitus ingredientus koreguokite pagal save. Arba papriką keiskite morkomis, batatais ar kitomis mėgiamomis daržovėmis.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Karina
2023-11-29 17:08
Puikus receptas- vienas mėgstamiausių troškinių, gaminome ne vieną kartą, ir dar gaminsime. Kreminis sūris tikrai puikiai tinka, žymiai švelnesnio skonio tampa troškinys ;). ATSAKYTI
Ieva
2023-11-20 20:23
Labaaaai skanu! Iš tikrųjų nesitikėjau tokios superinės sriubos, gal labiau į troškinį panašu:) Tik kadangi gaminau į mažesnį puodą dėjau tik raudonas pupeles, rašo, kad jos su čili padažu, bet tas padažas toks labiau į saldumą tai labai pritiko :) Ačiū už naują favoritą! ATSAKYTI
Deivis
2023-08-02 14:16
SUPERINIS
ATSAKYTI
Sandra
2022-11-02 16:55
Receptas, kurį visiems rekomenduoju išbandyti. ATSAKYTI
Sonata
2022-07-22 01:41
Tobulas, gaminau jau ne vieną kartą, valgyčiau visą savaitę, ačiū už receptą. ATSAKYTI
Greta
2022-03-27 14:02
Be galo skanus troškinys. Jau kelis kartus gaminau ir dar tikrai gaminsiu. Man tik šiek tiek trūko aštrumo, tai aš čili dėjau daugiau (dar dėjau šaukštelį bugo čili padažo) ir pjausčiau su sėklytėm. Kreminį sūrį keičiau kokosų pienu, taip pat suteikė kremiškumo. Labai tinka su česnakiniu prancūzišku batonu :P ATSAKYTI
A.
2022-01-27 11:18
Super ! ATSAKYTI
Aušra
2022-01-31 21:26
AR NĖRA LABAI AŠTRU? ATSAKYTI
Gabrielė
2022-02-09 18:31
Aštrumą galite reguliuoti dedant mažiau jalapenų. Aš dėjau viską kaip recepte, bet man truputį norėjosi aštriau (pati nemėgstu baisiai aštriai) ATSAKYTI
Akvile
2021-11-29 16:26
Nesitikejau, kad bus taip skanu, labai patiko, aciu uz recepta ATSAKYTI
Aura
2022-02-01 09:35
Nuo jalapenų tikrai aštriau bus, tai jei nemėgstate aštriai, mažinkite jų skaičių arba iš vis nedėkite :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital