Kreminė žiedinių kopūstų sriuba su vištiena

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Kreminė žiedinių kopūstų sriuba su vištiena
Kreminė žiedinių kopūstų sriuba su vištiena
Kreminė žiedinių kopūstų sriuba su vištiena
Autorius apie receptą: Soti, sušildanti ir labai kreminė sriuba gaminama iš žiedinių kopūstų. Soti, sušildanti ir labai kreminė sriuba gaminama iš žiedinių kopūstų. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 litrai vandens
500 gramų žiedinių kopūstų
2 vienetai vištienos kulšelės
200 gramų grietinėlės
100 gramų pieno
100 gramų morkų
50 gramų svogūnų
50 gramų sviesto
pagal poreikį krapų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį krapų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkos ir svogūnai apkepinami puode (naudojau geitpuodį) ant šiek tiek aliejaus drauge su vištienos kulšelėmis, kol gražiai apskrunda.
2.
Dedamas sviestas, dar truputį pakepinama. Dedama saujelė smulkintų krapų.
3.
Viskas užpilama vandeniu ir verdama iki mėsa atšoka nuo kaulų (greitpuodyje aukštoje temperatūroje apie 10-15 min. arba paprastame puode apie 40-50 minučių).
4.
Vištiena išimama, o į puodą sudedami smulkinti žiediniai kopūstai. Verdama iki jie sukrenta (greitpuodyje aukštoje temperatūroje verdu 15 minučių).
5.
Viska sutrinama elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Pilama grietinėlė bei pienas ir verdama dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinama druska ir pipirais.
6.
Patiekiant į kiekvieną dubenėlį pilama sriubos ir dedama smulkintos vištienos. Pašlakstoma alyvuogių aliejumi ir pabarstoma krapais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Jeigu sriubos norite tirštesnės, vandens galite naudoti ir mažiau.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Tikrai
2020-02-08 18:23
SupersriubĖ ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital