Vištienos ir daržovių sriuba ala „Cordon Bleu”

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Vištienos ir daržovių sriuba ala „Cordon Bleu”
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Kreminė, aromatinga ir labai skani sriuba. Tokia, kurią norėsis ruošti dar ne kartą. Jei mėgstate garsiųjų „Cordon Bleu” vištienos suktinukų skonių junginį, tuomet Kreminė, aromatinga ir labai skani sriuba. Tokia, kurią norėsis ruošti dar ne kartą. Jei mėgstate garsiųjų „Cordon Bleu” vištienos suktinukų skonių junginį, tuomet pažadu, kad patiks ir sriuba. Paruošite lengvai, be įmantrių ingredientų, o gardžiuositės kiekvienu kąsneliu. Patiekiant puikiai tiks šviežios petražolės ar bazilikai, o jei norisi, į sriubą papildomai galima dėti apkeptą salierą. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai vištienos sultinio
500 gramų vištienos krūtinėlės
200 gramų kiaulienos kumpio (karštai rūkyto arba virto)
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
100 gramų fermentinio sūrio
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
2 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (nebūtina, bet sriuba bus kremiškesnė)
1 šaukštas dižono garstyčių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovintų petražolių
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: svogūną supjaustyti mažais kubeliais, česnakus smulkiai sukapoti, morkas supjaustyti griežinėliais, bulves nuskusti ir supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais, kumpį supjaustyti nedideliais kubeliais, sūrį smulkiai sutarkuoti.
2.
Į puodą pilti aliejų, dėti sviestą, įkaitinti ir ištirpinti. Suberti svogūnus ir kepti 4-5 min iki suminkštės. Suberti česnakus ir kepti 30 sek., iki paskleis aromatą. Suberti morkas ir maišant pakepti dar 5 min.
3.
Pilti vištienos sultinį, dėti bulves, kumpį ir prieskonius (garstyčias, lauro lapus, druską, pipirus, raudonėlį ir džiovintas petražoles). Išmaišyti.
4.
ėti vištienos krūtinėles, perpjautas į 2-3 dalis (taip greičiau išvirs). Virti uždengus puodą dangčiu 10-15 min - iki vištiena bus išvirusi, o bulvės suminkštėjusios.
5.
Tada vištieną išgriebti ir suplėšyti su šakučių pagalba (arba supjaustyti mažais kubeliais). Grąžinti atgal į puodą.
6.
Ten pat berti smulkiai tarkuotą sūrį ir gerai išmaišyti iki sūris ištirps.
7.
Tuomet į dubenėlį berti krakmolą. Į jį po truputį maišant supilti grietinėlę. Mišinį supilti į puodą, išmaišyti ir dar pakaitinti 2-3 min iki sriuba šiek tiek sutirštės.
8.
Patiekiant galima sriubą pabarstyti petražolėmis ar kitais žalumynais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital