Tiršta brokolių ir sūrio sriuba

AUTORIUS:
Gintarė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Brokolių ir sūrio sriuba
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Brokolių ir sūrio sriuba
Brokolių ir sūrio sriuba
Brokolių ir sūrio sriuba
Autorius apie receptą: Labai skani, sušildanti, kremiška sriuba - ji švelni ir tikrai soti, todėl gali atstoti ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta Labai skani, sušildanti, kremiška sriuba - ji švelni ir tikrai soti, todėl gali atstoti ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta antrą dieną - tuomet visi skoniai būna tiesiog tobulai susimaišę. Tai tradicinė, JAV labai mėgstama sriuba, kurios savitą receptą turi bene kiekviena šeima. Ruošti galima su riebia ar liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokio skalsumo ir kremiškumo sriubos norite. (...daugiau) Gintarė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 vienetas brokolių (vidutinio dydžio)
1 ir 1/5 litro daržovių sultinio (gaminome panaudodami 2 Maggi Bio daržovių sultinio kubelius)
200 mililitrų grietinėlės (riebios ar liesos - pagal skonį)
150 gramų čederio sūrio
1 vienetas morkų (didesnės)
1 vienetas salierų stiebų (galima nedėti)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
40 gramų sviesto
3 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus - svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti, morką stambiai sutarkuoti, salierą supjaustyti griežinėliais. Brokolį išskirstyti žiedynais, o minkštesnę koto dalį supjaustyti stambiais kubeliais. Sūrį smulkiai sutarkuoti.
2.
Puode, kuriame virsite sriubą, ištirpinti sviestą.
3.
Į puodą dėti svogūnus, apkepinti 2 - 3 minutes iki suminkštės, tuomet sudėti česnaką, morkas bei salierus ir maišant pakepinti 1-2 minutes.
4.
Sudėti pjaustytą brokolio koto dalį, pilti sultinį. Kaitinti ant didesnės ugnies iki užvirs, tuomet uždengti puodą dangčiu, sumažinti kaitrą (kad sriuba vos virsnotų) ir virti 10 minučių. Tuomet sudėti brokolio žiedynus ir pavirti dar 3-4 minutes (žiedynus dedame vėliau, kad nepervirtų).
5.
Supilti grietinėlę, suberti paprikos miltelius bei pipirus. Pakaitinti iki sriuba beveik užvirs.
6.
Išjungti ugnį ir po truputį berti tarkuotą sūrį, vis maišant, kad sūris gražiai išsilydytų. Paragauti, jei norisi, pagal skonį pagardinti druska.
7.
Patiekiant papildomai į lėkštę galima berti tarkuoto sūrio.
Patarimai:
Galima paruošti ir trintą sriubą - prieš beriant sūrį, sriubą sutrinti elektriniu trintuvu ir užvirinti, tik tuomet, maišant, berti sūrį.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Aušra
2021-04-03 15:30
O galima vietoj normalaus čederio sūrio naudoti lydytą sūrio riekeles? ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-03 15:58
Tikrai galima, tiesiog supjaustykite smulkiai gabalėliais prieš dedant į sriubą, kad geriau išsilydytų ATSAKYTI
Kamilė
2021-04-01 22:48
Super sriuba! Labai skani! ATSAKYTI
Ugnė
2021-03-13 19:16
šitas receptas - metų atradimas!! Dievinu brokolius ir štai atradau tobulą sriubytę su jais! ATSAKYTI
TaduseIsAmaliu
2021-02-02 14:47
nepadlaiziauju bet man rodos kad katik atradau savo megstamiausia sriubyte, fantastikos bliudas, pigu,skanu, greita. ATSAKYTI
Vardas
2020-11-21 22:07
Sveiki! Iš kur gauti vištienos sultinio? ATSAKYTI
Gintarė
2020-11-23 09:42
Galima išsivirti arba nusipirkti :) ATSAKYTI
Vardas
2020-02-18 22:20
Nesitikėjau , kad gausis taip skaniai ATSAKYTI
Velniukste
2019-03-22 18:50
Tobula! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital