Tiršta brokolių ir sūrio sriuba

AUTORIUS:
Gintarė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Brokolių ir sūrio sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skani, sušildanti, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta Labai skani, sušildanti, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta antrą dieną - tuomet visi skoniai būna tiesiog tobulai susimaišę. Tai tradicinė, JAV labai mėgstama sriuba, kurios savitą receptą turi bene kiekviena šeima. Ruošti galima su riebia ar liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite. Aš dažniausiai verdu su liesa, nes man užtenka riebumo ir nuo sūrio. (...daugiau) Gintarė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas brokolių (vidutinio dydžio)
1 ir 1/5 litro sultinio (vištienos ar daržovių)
200 mililitrų grietinėlės (riebios ar liesos - pagal skonį)
150 gramų čederio sūrio (tarkuoto)
1 vienetas morkų (didesnės)
1 vienetas salierų stiebų
1 vienetas svogūnų (didelio)
50 gramų sviesto
3 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Puode, kuriame virsite sriubą, ištirpinkite sviestą.
2.
Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti, morkas - sutarkuoti, salierą supjaustyti griežinėliais.
3.
Į puodą dėti svogūnus, apkepinti 2 - 3 minutes, tuomet sudėti česnaką su morkomis ir salierais, kepinti 5 minutes, vis pamaišant.
4.
Brokolį išskirstyti žiedynais, o minkštesnę koto dalį supjaustyti stambiais kubeliais.
5.
Sudėti pjaustytą brokolio koto dalį, pilti sultinį, pagardinti druska, pipirais ir paprika. Kaitinti, kol užvirs, tuomet uždengti puodą, sumažinti kaitrą, kad sriuba vos virsnotų, virti 15 minučių. Tuomet sudėti žiedynais išskirstytą žiedyną ir pavirti dar 5 minutes. Žiedynus dedame vėliau, kad nepervirtų.
6.
Supilti grietinėlę ir užvirinti. Po truputį, maišant, berti tarkuotą sūrį, kol išsilydys.
7.
Patiekiant papildomai į lėkštę galima berti tarkuoto sūrio.
Patarimai:
Galima paruošti ir trintą sriubą - prieš beriant sūrį, sriubą sutrinti elektriniu trintuvu ir užvirinti, tik tuomet, maišant, berti sūrį.
AUTORIUS: Gintarė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Velniukste
2019-03-22 18:50
Tobula! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis